Sylvana Simons teleurgesteld in pietenbeleid NTR

Sylvana Simons, die dankzij de Bijlmer een plekje in de gemeenteraad van Amsterdam heeft, is zwaar teleurgesteld in het pietenbeleid van de NTR. Dat laat ze weten op de linkse opiniesite Joop.nl van BNNVARA. De NTR kondigde deze week in een statement aan verder te gaan met roetveegpieten, maar navraag bleek dat die roetveegpieten ook gewoon, zoals vertrouwd, pikzwart kunnen zijn. Zwarte Piet wordt dus nog even níet afgeschaft en daar is Simons niet blij mee.

Simons vindt het een beetje laf dat de NTR steeds zegt geen voortouw te willen nemen, maar slechts de veranderingen in de maatschappij volgt. “De NTR kan ‘de maatschappij’ niet volgen als de maatschappij juist om leiderschap van de NTR roept.

De NTR móet het voortouw nemen, vindt Simons. “Als gezichtsbepalende Sinterklaasorganisator voor alle Nederlandse kinderen heeft de NTR de kans de weg te banen voor een echt inclusief Sinterklaasfeest. NTR, neem je verantwoordelijkheid!

Ze wordt er doodmoe van. “Het uitfaseren van Zwarte Piet is een keuze voor het voortbestaan van deze racistische karikatuur. Elk jaar een andere lijn kiezen en daar nu zelfs de volgende dag op terugkomen geeft geen pas. Daarvoor is dit onderwerp te kwetsbaar. De ogen van Nederland kijken naar jullie.

De column van Sylvana Simons kunt u lezen op Joop.nl.

Foto: PowNed

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen