Sylvana Simons teleurgesteld in pietenbeleid NTR

Geplaatst op Sat 06 Oct 2018 om 11:30

Sylvana Simons, die dankzij de Bijlmer een plekje in de gemeenteraad van Amsterdam heeft, is zwaar teleurgesteld in het pietenbeleid van de NTR. Dat laat ze weten op de linkse opiniesite Joop.nl van BNNVARA. De NTR kondigde deze week in een statement aan verder te gaan met roetveegpieten, maar navraag bleek dat die roetveegpieten ook gewoon, zoals vertrouwd, pikzwart kunnen zijn. Zwarte Piet wordt dus nog even níet afgeschaft en daar is Simons niet blij mee.

Simons vindt het een beetje laf dat de NTR steeds zegt geen voortouw te willen nemen, maar slechts de veranderingen in de maatschappij volgt. “De NTR kan ‘de maatschappij’ niet volgen als de maatschappij juist om leiderschap van de NTR roept.

De NTR móet het voortouw nemen, vindt Simons. “Als gezichtsbepalende Sinterklaasorganisator voor alle Nederlandse kinderen heeft de NTR de kans de weg te banen voor een echt inclusief Sinterklaasfeest. NTR, neem je verantwoordelijkheid!

Ze wordt er doodmoe van. “Het uitfaseren van Zwarte Piet is een keuze voor het voortbestaan van deze racistische karikatuur. Elk jaar een andere lijn kiezen en daar nu zelfs de volgende dag op terugkomen geeft geen pas. Daarvoor is dit onderwerp te kwetsbaar. De ogen van Nederland kijken naar jullie.

De column van Sylvana Simons kunt u lezen op Joop.nl.

Foto: PowNed
134 Reacties op “Sylvana Simons teleurgesteld in pietenbeleid NTR”


 1. Mark

  Sja, ze moet wel haar Soroscentjes verdienen.

 2. Bennie Normaal

  Wij zijn teleurgesteld in Sylvana Simons, als Nederlandse, in haar Zwarte Piet hetze.

 3. Weg Ermee

  Daar heb je dat vervelende wijf ook weer! Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 4. Joop

  WEER DIE EEN FOTO VAN DIE K.NKERKOP.

 5. Rooie Rinus

  Het maakt haar niet uit wat voor kleurtje ze hebben. Dit is haar verdienmodel. haar momentje om weer heel even uit de vergetelheid te komen. Zwarte piet is een excuus, aandacht is het doel.

 6. Joop

  1keer die!

 7. SOLANGE

  Oprotten ui Nederland die rascist Sylvana ….van alles wat wit is gaat ze over de rooie …witte sneeuw mag ook niet meer van die aandachtsgeile loser!

 8. RaymondVL

  Nog even en ze klaagt fabrikanten aan omdat pepermuntjes te wit zijn. Ongelooflijk!

 9. werner

  geert, wil je haar paspoort afnemen aub

 10. max

  rot op!!!!!

 11. BOER KOEKOEK

  Bij ons in Bennekom, en in Den Haag ben ik al jaren de zwate Piet!
  en na Sinterkaasavond haalt mijn vrouw nog wat extra turf uit het hok om de potkachel op te stoken , want als ik van het dak af kom en weer thuis ben, heb ik het altijd koud, maar 6 december is het dan voor ons thuis sinterklaas met een echte Zwarte Piet, Mijn 8 kindjes, Wimpie Trijntje, Jantje, Geertje, Tjobbe ,Tjibbe , en Gossie en Possie zingen dan bij de potkachel Alleen Bartje niet , die is stout geweest, engaat in de zak want hij bid nooit voor bruine bonen ,

 12. BOER KOEKOEK

  OH JA en na het uitpakken van de kadoos luisteren we naar die goede oude radio
  die we gekocht hebben in 1958 bij Radio handel Gerritsen in het dorp
  Ja dat waren de beste Want die troep bij de Medimarkt is toch echt waardeloos

 13. Evelien

  Ik ben al jaren teleurgesteld in mrs onbenul Sylvana die er alles aan doet om in het nieuws te komen, is het niet zwartepiet discussie, dan wel zwarte vrouwen die 100 jaar geleden onderdrukt werden. Ze kan beter weer een rijke vent zoeken zoals vroeger dan gaat ze weer rechts lullen en zijn we van haar linkse ideeen en commentaren af.

 14. Yoshi

  Nooit genoeg heeft dit aapje!!

  sintjournaal heeft zich al aangepast nigga bitch

 15. Rico

  De maatschappij roept om leiderschap van de NTR? Wat een waanideeën heeft dit vrouwmens toch ook! Ga in de retrogadeperiode van Mercurius staan, joh!

 16. StefanV

  Als de NTR werkelijk de maatschappij volgt, wordt Zwarte Piet gewoon intact gelaten. De overgrote meerderheid van Nederland wenst Zwarte Piet ongemoeid te laten en heeft helemaal niks met het stampvoetende gedram van een kleine groep extreem-linkse activisten en social justice warriors.

  Types als Sylvana Simons doen alsof hun slecht geïnformeerde mening – Zwarte Piet heeft niets met racisme of slavernij te maken – de overheersende mening in de Nederlandse samenleving is. Dat is totaal niet het geval.

  We moeten stoppen met onze oren laten hangen naar een kleine, extreem-linkse minderheidsgroep, die zelfs geweld niet schuwt. Mensen die niet kunnen leven met onze cultuur en met andermans tradities kunnen ergens anders gaan wonen dan in Nederland. Bijvoorbeeld op Curaçao, waar Sinterklaas jaarlijks met Zwarte Pieten wordt onthaald.

 17. Ali

  iK BEN ZELF DONKER MAAR SYLVANA ROT AUB OP WIJ HEBBEN GEEN AST VAN ZWARTE PIETEN IN KEER IN T JAAR VOOR DE KINDEREN LAAT GAAN . DOOR SYLVANA GAAT T MIS IN NEDERELAND

 18. Wollter

  Zeikerig van de samenleving terend sekreet

 19. WC eend

  Dit soort gevaarlijke racisten willen het vuurtje steeds weer opstoken.
  Als het met de multiculturele samenleving de goede kant op gaat is er altijd wel een Geert aan de ene kant en een Sylvana aan de andere kant die ( alleen omdat ze aandacht willen ) hun uiterste best doen om verschillende groepen tegen elkaar op te hitsen.
  Bah, die Sylvana is een heel gevaarlijke racist.

 20. Thim

  Sylvana is gewoon een hele zielige eenzame vrouw. Niemand is geïnteresseerd in dit mens. Oh ja Sylvana : ZWARTE PIET zal altijd ZWART blijven.

 21. joost

  Ik weet zeker dat MC veel lezers een plezier zouden doen, om nooit meer iets over deze mislukte mevrouw simons te publiceren.

  Zij is van nul en generlei waarde en wil haar publiciteit alleen maar te gelde maken.

 22. Remi

  Ik kán niet meer … Sylvana … ze is er weer begrijp ik.
  … met haar meninkjes.

  Gotsámme wat heb ik een hekel aan dat mens.

 23. Danny Visser

  Ze wordt doodmoe……………………
  Nou wij worden doodmoe van haar en van al die mafkezen die zwarte piet weg willen hebben.
  Het is een cultuur die bij Nederland hoort en dat moet gewoon zo blijven.
  Gewoon eens ophouden met zeiken en als het je niet bevalt ROT DAN OP uit Nederland.
  Nederland is ons land en dat blijft zo en ook onze cultuur!

 24. Dennis

  En ik word doodmoe van Sylvana Simons.

 25. KeesVee

  Gewoon smerig dit.

 26. Momo

  Zie je wel, nooit goed.

 27. Mark

  Wie is die zulu op de foto?

 28. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Sylvana is gewoon blank, zet haar maar naast Zwarte Piet, dan zie je dat ze gewoon een blanke is. een enorm verschil.

 29. achtmet

  Het wordt de hoogste tijd dat dit spook verdwijnt uit het land waar SINT en Piet een kinderfeest is sinds mensen heugenis !
  Blijf met je tengels van ons feest af bitch doe me een lol en ga bij Bouterse op visite lelijk schepsel .

 30. Adriaan

  Dame, die meer dan een een miljoen Nederlanders verbied om voor zwarte piet te spelen door hun te donkere huidskleur.

 31. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Het is raar dat ‘zwarten’ vinden dat ze tegen elkaar wel zwarten mogen zeggen, terwijl ze zelf helemaal niet zwart zijn.

  het woord neger komt van negro, dat is portugees voor zwart. Het is gewoon een scheldwoord.

  Stel je voor dat mannen vrouwen uitschelden voor kutwijven, en dat vrouwen besluiten zichzelf geen vrouw te noemen maar kutwijf.

  dus de ‘zwarten’ schelden zichzelf uit, dat is toch raar?

 32. Benjamin

  Sylvana Simons is het probleem niet Zwarte Piet. Sylvana zou er goed aan doen op te ro%%en naar Suriname daar moeten ze haar ook niet maar dan is dat gesto*rde zeurende polariserende n#gerwi$f hier tenminste weg.

 33. Benjamin

  Punt 1: Er is geen Pietenprobleem. Er is evenmin een discussie. Er is sprake van een georkestreerde hetze, aangewakkerd door een klein groepje extreem-linkse activisten. Mensen van wie bekend is dat ze geweld niet schuwen. Ze staan dan ook expliciet genoemd in een AIVD-rapport over terreurdreiging.

  Punt 2: Een probleem dat er niet is, vergt geen oplossing. De keuze voor roetveegpieten is niet de “meest gesteunde oplossing”, het is een knieval voor extreem-linkse activisten. Zoals dat ook gebeurde toen met name linkse media de huidskleur blank ineens “wit” gingen noemen. Keuzes zonder draagvlak uit de samenleving.

  Punt 3: De zogenaamde Zwarte Piet-discussie, die tegenwoordig steeds vaker “pietendiscussie” heet (het woordgebruik en de kleine letter verraden veel), is bij uitstek door links georiënteerde media aangewakkerd en gefaciliteerd. Stap voor stap wordt toegewerkt naar de – in die kringen – gewenste uitkomst, zonder dat de mening van de bevolking ertoe doet.

  Punt 4: De publieke omroep, dus ook de NTR, is van iedereen en voor iedereen. De bewering dat de NTR respect toont voor de traditie is lachwekkend. Men tast willens en wetens de traditie aan. In plaats van te luisteren naar de ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking, laat men de oren hangen naar een klein groepje extreem-linkse activisten.

  Punt 5: Zwarte Piet heeft geen racistische herkomst en heeft ook niets met slavernij te maken. Feiten doen er echter niet toe in deze hetze. De extremisten van De Grauwe Eeuw hebben inmiddels laten weten dat ze de nieuwste aanpassingen niet ver genoeg vinden gaan en dat het nog steeds “Blackface” is.

  Punt 6: Op Curaçao wordt Sinterklaas elk jaar met Zwarte Pieten onthaald.

 34. Olaf

  Als je alleen al naar die zwaar geschminke Pietenkop van Sylvana kijkt moet ik al kotsen. Man wat zal ze een werk hebben die viespeuk om al die Pieten Schmink van de smoel te halen.

 35. Paul

  Het staat er toch echt. Gemeenteraad A’dam. Dat is inmiddels linksbolwetk, lees grachtengordel, dus tegen zwarte Piet. Rest van Nederland is gewoon voor zwarte Zwarte Pieten.
  Meerderheid bepaald. Dus hou eens op met dat gezeur!

 36. K.Lodder

  Wij zijn al zo lang teleurgesteld in Sylvana. Hou toch een op meisje, je hebt je hele loopbaan vergooid met jouw meninkjes. Zo oerdom en oersaai. We weten het nu wel hoe jij erover denkt maar Nederland denkt anders en zeker over zwarte Piet. Het is allemaal zo zielig aan het worden met je. Je hebt alleen maar ellende geschapen met al dat gezeur. Stoppen nu maar.En ga iets van je leven maken.

 37. Flip

  OPZOUTEN

 38. Mike

  Het prototype van de boze en immer verongelijkte vrouw.

 39. Cafeine

  @StefanV 12.03 >>>>> Helemaal mee eens en goed verwoord!

 40. ox

  Slachtofferschap als verdienmodel,daar zijn we nog lang niet vanaf.

 41. godsamme

  alles wat zij zegt heeft een averechts effect

 42. Kim Jong un-dos-tres

  Ik ben niet gehecht aan zwarte piet.
  Doe maar weg.

 43. Kim Jong un-dos-tres

  Is er wel eens gepeild door heel Nederland, hoe de verdeling van meningen is? VOOR AFSCHAFFING, TEGEN AFSCHAFFING en MAAKT MIJ NIET UIT bijvoorbeeld?

 44. Herman Hoogsteder

  Kan dat Zwarte wijf niet oppleuren uit Nederland.,want Aapje zwart is zwart en je hoort het al zwarte piet is zwart.Dus oprotten je bent een racist.

 45. Dreetje

  Als Zwarte Piet dan zonodig afgeschaft moet worden, zouden joden en moslims dan als kleine geste het onverdoofd slachten kunnen afschaffen? Hier ben ik namelijk enorm door gekwetst.

 46. OMG

  @Kim Jong un-dos-tres
  Sat 06 Oct 2018 om 14:30

  Volg jij het nieuws wel of leef je onder een steen?

 47. Stief brown

  Die moet gewoon keihard in haar kont genomen worden door een hele grote boze witte man!

 48. Markuz

  he wat lekker we hebben tot februari om weer naar haar geouwehoer te luisteren.

  ik zet mn hakken ook in het zand !
  “we luisteren niet meer naar die malle-pietjes uit 020”

 49. Godefroy France

  Ze is niet zwart genoeg om een “nigabitch” te zijn, dat is haar grote frustratie, zwarte piet zal altijd zwart zijn, deze bleke bet zal altijd een verschrikkelijk k@twijf, zijn, hoe was de mop ook alweer “de overeenkomst tussen sillysyl en een ouwe lada, als je er in zit is het best wel lekker, maar als je er naast staat schaam je je kapot!!!

 50. Ron

  Sylvana heeft wel een punt, maar dat mag je natuurlijk niet vinden hier…

 51. OMG

  Ze heeft geen punt, Ron de argumentenkoning.

 52. Alexander

  Haar ex, zwarte piet, heeft haar de ingeruild voor een mooie blanke vrouw, daarom haat ze alle zwarte pieten.

 53. Lies

  @Ron: dat mag je wel vinden Ron. Ik ben het met je eens. Soms is negeren (nee geen woordgrap) het beste middel. Good luck!

 54. ano@niem.nl

  Sylvana moet stoppen met en haar omruiende linkse grachtengordelmuil is gaan houden. Nederland is hier klaar mee, net zoals we ook klaar zijn met de NTR die het hele sinterklaarsfeest een sausje geeft waar 90% van de Nederlanders niet achter staan.

 55. HanzWorsd

  Het mooie is, ze kan zonder schminken mee doen. Mooi toch? Die schmink irriteert als een gek.

  Ga zo de schmink in als pipo de clown.

 56. HanzWorsd

  En ik zie hier en daar ‘grachtengordenmuil’. Wil maar even benadrukken dat dat mens een ongelooflijke pauper is, nooit verder gekomen dan een achterstandswijk in achterstand.

  Dus grachtengordel, nou nee.

 57. Henk

  Zo pavlov-voorspelbaar: de debiele (-“geert, wil je haar paspoort afnemen aub”-) trollen met een IQ van onder nul kropen weer uit hun stinkende holen om hun allerlelijkste beledigingen aan het adres van Sylvana uit te kotsen.

 58. Bart

  @Benjamin Zeer goede analyse!

 59. Kim Jong un-dos-tres

  @OMG
  Blijkbaar heb ik onder een steen geleefd… Kun jij me zeggen wat de uitslag was?

 60. Kim Jong un-dos-tres

  @OMG
  Wacht, ik vond zojuist een onderzoek van 1vandaag uit 2017.
  50% kan zich niet vinden in de oplossing van zwarte, roetveeg en witte pieten door elkaar, en de andere 50% vindt de mix van pieten wel goed of maakt het niet uit.

 61. dr phil

  leeft die slet nog

 62. ano@niem.nl

  Onderzoeken van 1 Vandaag zijn weinig serieus te nemen. Ik kijk om me heen. In 90% van Nederland leeft deze zogenaamde discussie opgerakeld door linkse grachtengordeltypes helemaal niet.

  Die 50% schaar ik eerder onder geen mening. En een mix van Pieten kan ook zijn: laten ze in de grachtengordel lekker alles roetvegen als ze zo gek zijn, wij doen zwart in de rest van nederland. Dat is dan ook een mooi mix niet?

  Hier in het Oosten wordt de traditie van zwarte piet niet aangetast. De burgemeester van Hengelo schreef in de krant: we hadden ons aangemeld en bij aanmelding is er niets geroepen over de kleur van de pieten. Maar dit is meteen de laatste keer dat Hengelo zich heeft aangemeld. Wij blijven de traditie van zwarte pieten doorzetten (Bron: Tubantia). Dat zegt voldoende.

  Het wordt tijd dat de Zaanstreek wakker wordt en in opstand gaat komen en dat alle committees passen voor roetveegpieten. Ik heb begrepen dat ook in de Zaanstreek vorig jaar ALLE pieten zwart waren. Dus wat wil de NTR nu eigenlijk ?

 63. Momo

  @Kim

  Niet dat een onderzoek van de staatstelevisie te vertouwen is, maar “maakt niet uit” betekent ook dat deze mensen geen problemen hebben met Zwarte Piet. Dus hoeveel echte anti-pieten blijven er dan nog over? De meerderheid vindt duidelijk Zwarte Piet oké.

 64. Polak N

  De jaren dertig herleven weer als ik deze site weer bezoek. Pffff!

 65. sjoerd

  Sylvana is een heel gevaarlijk vrouwtje daar moeten wij Nederlanders voor uit kijken. Ze krijgt zo al die Amsterdamse gekkies aan haar kant.
  In de rest van ONS land blijft Piet ZWART!!!!!!!

 66. Twan

  Sylvana heeft nog steeds niet door dat de mensen thuis bepalen hoe ze sinterklaas vieren en dat niet de NTR dat bepaald.

 67. Markies de Schade

  Die K-U-T piet is zelfs gezakt voor de kappersschool.
  Wat doet die hier nog? Snel optiefen.
  6 december is het weer landelijke Sylvana uitzwaaidag!!!!

 68. AygoNL

  Achterlijk gedoe, ik snap niet dat mensen iets achterzoeken

  Het is NIET belegend bedoeld, heeft NIETS te maken met discriminatie
  Wij zijn als kind gewend aan zwarte piet, en zo ook nergerzoenen.
  Maar omdat er een aangesproken voeld moet die 2 veranderen van naam.

  Maar blanke vla is ook niet rascistisch bedoeld. maar ik als blanke kan er ook dingen achter zoeken

 69. Wyatt

  Alle kinderen van nu zijn al verschiende soort Pieten gewend dus dat gejank dat het per se zwart moet mag ook ophouden nu.

 70. hoe dan

  zwart is zwart en is pikzwart en daar mee basta

 71. Lies

  @AygoNL: zo heb ik mijn tafeltje laatst blank gelakt. Heb er verder niets achter gezocht en daarna gewoon een bakje bruine vla gepakt.
  Zitten we nu op hetzelfde level?

 72. Maria

  Ach ja, Nederland is een grote proeftuin geworden. Boeie.

 73. robb

  Houd dit nu nooit op de meeste hier zijn nog erger dan Simons.

 74. JM

  Ons eens zo mooie tolerante en NIET racistisch Holland wordt kapotgemaakt door mensen als Sylvana.
  Beroepsaandachtstrekkers en werkelijk overal de racisme-kaart tevoorschijn toveren.
  Heel NL kotst op ze, maar we laten het gebeuren.
  En het wordt nog erger met al die culturen die hier mogen doen en laten wat ze willen.
  De democratie zoals wij die kennen, wordt vakkundig misbruikt en keert zich tegen ons….

 75. grote boze n e g e r

  zwaffel piet wie kent hem niet zwaffel piet zwaffel piet

 76. Laura

  @JM
  Maar wat nou als je 2 getinte of zwarte kindjes hebt, zelfs hier geboren en getogen, die al respectievelijk 4 en 9 jaar, hun hele leven dus, ieder jaar van november tot eind december worden uitgemaakt voor Zwarte Pietjes? Of knechtjes?
  En daardoor soms huilend of verward thuiskomen?

  Zwarte Piet had allang Roetweeg Piet moeten zijn!

 77. Laura

  Roetveeg Piet.

 78. scott_0

  Jezus Laura, wat errug. Je lijkt me heel naar wijf.

 79. Bart

  @Laura Geen zielige verhaaltjes verzinnen om je zin door te drijven.

 80. grote boze n e g e r

  haar naam is laura een hele vieze meid………….

 81. Kim Jong un-dos-tres

  Gezellig hier!

 82. Kim Jong un-dos-tres

  Jullie moeders lezen mee. Gedraag je.

 83. Wanny

  @ Laura

  Dan is het probleem niet dat er zwarte pieten zijn, maar dat er gepest wordt. Haal die pieten weg en er wordt ergens anders mee gepest.

 84. Kim Jong un-dos-tres

  @wanny
  Je bent een wonder.

 85. Geert de Jonge

  Sylvana Simons …. wat een zielige stellingname weer …. weet je wel dat je zelf een racist bent….. je discrimineert een feest van het volk zoals dat al honderden jaren wordt gehouden

 86. Pluk vd Petteflet

  Er is geen Zwarte Pieten Probleem.
  Er is een Sylvana probleem.
  Wij van de Pettenflet vinden haar geen aardige mevrouw.

 87. Zwart witte sint

  Zie hier stelletje racisten. Om van te kotsen. Jullie zijn egoïstische valse imbecielen. Stel t was andersom en je witte kinderen elk dag/ elk jaar gepest worden?? Ik denk dat jullie anders zouden piepen. De donkere kindjes met een kleurtje hebben het te voorduren.
  Sommigen van jullie leren zelfs je kindeten om donkere kindjes te pesten en uit te maken voor zwarte piet. Dus jullie hebben volgens mij geen idee hoe pijnlijk dat is voor de ouders. Wie denken jullie wel dat je bent? Meer als Silvana? Ik dacht t niet. Met jullie rasistische uitlatingen zijn jullie geen moer waard op deze aardbol. Misselijke producten zijn jullie. Silvana heeft een dikke PUNT klaar!! Huichelaars. Bah bah!

 88. Dreetje

  @Zwart witte sint Nou, wij germaanse (dus echte!) nederlanders worden ook gediscrimineerd door alles en iedereen die ongevraagd ONS land binnen komt vallen. Op zwarte scholen is het echt een hel voor die paar blanke kinderen die daar nog zitten onder druk van hun idealistische ouders. Zelfs Femke Halsema had dit door en haalde haar kinderen daar weg en stuurde ze naar een blanke school. Als het daar zo fijn was geweest voor haar kroost, dan had ze ze daar wel gehouden.

 89. Zwarte Piet -> exit

  @Dreetje – Kunnen de kindjes niets aan doen, simpele.

 90. Momo

  @Laura

  Ik vind dat apen verboden moeten worden, omdat donkere mensen het hele jaar daarvoor worden uitgemaakt.

 91. Zwarte Piet -> exit

  Goh, nog zo’n held en het noemt zich Momo.
  Dat zegt genoeg.

 92. BijlmerStyle

  Haha blijft lachen hier met die achterlijke tatta’s :)

 93. Poenwasi

  Haar gedragsstoornis verwijst naar antisociaal en/of oppositioneel-opstandig gedrag, waarbij in algemene zin de rechten van andere mensen geschaad worden. Daarnaast is sprake van een duidelijk gebrek aan berouw of schuldgevoel en ongevoeligheid c.q. gebrek aan empathie. In algemene zin kan gesteld worden dat zij sneller en meer oppositioneel en grensoverschrijdend gedrag vertoont, waarbij zij door een gebrekkige gewetensontwikkeling minder rem heeft op haar gedrag.
  Syl neemt nauwelijks tot geen verantwoordelijkheid voor haar handelwijze en toont weinig probleembesef. Bij Sylvana is sprake van een gebrekkige ontwikkeling. Dit hangt samen met een tekortschietende opvoeding.

  Bovenstaande gezegd hebbende, sluit ik af met SALUUT!

 94. Ernst

  Maak van die Piet gewoon de helft wit en de helft zwart. Iedereen blij. Sylvana noemt hem witte Piet en de meute die alles hij het oude willen laten noemen hem zwarte Piet. Trouwens, wordt het geen tijd dat er ook vrouwelijke Pieten komen? Die noemen we dan Petra.

 95. Kim Jong un-dos-tres

  De wereld is mooi! Vinden jullie niet?

  Van Afrika tot in Amerika,
  van op de himalaya, tot in de de woestijn.

  De wereld houdt niet op bij Duitsland en België.

 96. Rughaar

  Als je hier zo moe van word,flikker dan gewoon het land uit.

 97. JasperV

  Daar heb je haar weer, ze had zeker aandacht nodig, zielig hoor. Heb je niets beters te doen van ons belastinggeld?

 98. Kim Jong un-dos-tres

  @JasperV

  Dat doen alle politici toch, van ons belastinggeld?

 99. Whitedog

  De racisten gaan weer lekker los hier. Wat een armoe.

  De roet Piet is een uitstekende oplossing.

 100. Roe

  Zit men nog steeeeds te bakkeleien over zwarte Piet? Get a life, zeurPieten!
  Laat de roetveeg Piet maar komen, ik eet geen aardappel minder om. Alles heeft een tijd van komen en een tijd van gaan. Doei Piet, tot nooit meer!

 101. Shaniquilia vd Put

  @Roe: laat dan de Sharia, de vrouwenbesnijdenis, de andersgeaarden-onderdrukking, de arabische-slavernij etc etc ook maar komen hé. Snap je niet dat toegeven aan deze types gelijk staat aan het opgeven van de westerse waarden waar onze voorouders zoveel eeuwen voor gestreden en geleden hebben. Geef ze één vinger en ze nemen je hele hand. Niet toegeven aan gedram, want dan verlies je alles op termijn. Er zal altijd een volgend onderwerp zijn, het houdt echt niet op na zwarte piet.

 102. Roe

  @Shaniquilia vd Put, je vergelijkt appels met peren. Doei zwarte Piet tot nooit meer!

 103. Shaniquilia vd Put

  Aanvulling: natuurlijk moet je vaker wel dan niet flexibel en tolerant zijn in het leven, maar er zijn symbolische ijkpunten, en dit is éen volgens mij, waarbij je de hakken in het zand moet zetten en zeggen: tot hier en niet verder!

 104. Shaniquilia vd Put

  @Roe, jij bent bereid om dat risico te nemen, ik ben voorzichtiger. Ik ben niet van plan om tolerant te zijn voor intolerantie. Zelfbescherming is tegenwoordig een besmet begrip, maar ik koester het nog.

 105. robb

  We zijn al zo ver dat de ouderen zwarte piet willen en de kinderen de gekleurde pieten willen want die waren zo leuk ,haal er ook geen kinderen bij omdat het niet over kinderen gaat die vinden alles leuk ook als je een robot naast sinterklaas zet.

 106. kampie

  Onzin met je ouderen willen dit en jongeren dat. Zwarte Piet is gewoon onderdsdl van het Sinterklaasfeest, basta.

 107. kampie

  Wie van buitenaf in dit land zijn komen wonen hebben gewoon van doen met alles wat hier gebruikelijk is. Zo niet dan ga je maar weer weg.
  Als Nederlanders bijvoorberld naar een Islamitisch land gaan kunnen die ook niet zeggen schaf de islam af want daar hebben we last van. Dan wordt je ook vriendelijk verzocht weer de biezen te pakken.

 108. Kim Jong un-dos-tres

  @roe
  Helemaal met je eens. Piet hoeft niet weg, maar een beetje aanpasen kan best. We hebben het hier over een fictief figuur, niet over de invoering van sharia. (Hoewel de sharia ook door mensen bedacht is ;-)

 109. kampie

  De shar ia is beda cht door mensen die we vandaag de dag om die re den naar het Pie ter Ba an zouden sturen.

 110. Rughaar

  Als we de kleur van de Piet
  moeten veranderen, kunnen we evengoed het liedje ook aanpassen!

  Zie ginds komt een bootje uit ‘t Oosten weer aan.

  Hij brengt ons véél moslims en ook de Koran.
  Hoe huppelt het schaapje het dek op en neer,
  Hoe waaien de boerka’s al heen en al weer.
  I.S. staat te lachen
  en roept ons reeds toe:
  ” Uw landje wordt ‘t onze,
  de E.U. laat het toe,”
  O lieve regering, maak uw volk vlug blij,
  stuur die moslims weer huiswaarts
  En houdt ons landje bomvrij !

 111. kampie

  Krijg er dorst van

 112. Jantine

  Er zijn veel werkende armen in de horeca, dat lijkt mij een goed punt voor haar partij en de stad.

 113. Dreetje

  @Zwart witte sint
  Dankzij ons veel hogere IQ hebben wij hier een fijne samenleving opgebouwd, maar die wordt door al die import momenteel om zeep geholpen.

 114. Gert

  BSylvana, nog één keer, de maats happij wil dit helemaal niet, die willen gewoon zwarte Piet, niet meer en niet minder.
  Dus weet ze nog steeds niet dat ze haar mond moet houden?

  De NTR bepaald niet hoe zwarte Piet er uit ziet, de NTR is er voorde Nederlanders, toch?
  En die willen zwart, zwarte Piet, en geen roetveegpiet, die is niet zwart.
  O
  Of, ie ik het u te zwart wit? Hahaha

 115. Piet

  Als ik Sylvana zie moet ik altijd lachen omdat ze er zo idioot uitziet. Zwarte Piet is jaloers op haar. En kssssst oprotten lelijke heks die je bent Sylvana.

 116. aammehoela

  Wat een ongelooflijke trut is zij. Tegen alles in de NTR aanspreken dat zij moeten doen wat S (ylvana) S (imons) vindt. De overgrote zwijgende meerderheid wil gewoon Zwarte Piet. En zeker in het oosten, maar ook in de kleinere dorpjes en plaatsen in het midden en westen van het land willen zij Zwarte Piet behouden. Met andere woorden: Zwarte Piet verdient de hoofdletter en S S verdient een enkeltje “verweggistan”.

 117. Zwart witte sint

  Dreetje, Wie heeft er een zeer hoge IQ?? Ik lees hier alleen maar reakties waarvan ik denk wat een domme massa. Jullie kunnen geen eens een fatsoenlijk discussie aangaan, dan alleen maar racistiche opmerkingen. Jullie IQ is 0,0 en is ver te zoeken.. Wat een afgang. Hoe durf je dat te zeggen!!. Dit maakt silvana juist nog sterker en meer gemotiveerd om door te gaan.
  Weldenkende mensen met een hoog IQ weten wel wat een fatsoenlijke discussie op hoog niveau is. En niet zulk honden gedrag. Walgelijk!!

 118. Zwart witte sint

  Greetje, je bent echt zielig. En wie zijn de wetenschappers? Daar klopt geen hol van. Witte mensen denken dat ze superieur zijn, maar zijn net zo dom als t achterwerk van een ezel. Je hoeft het niet ver te zoeken. Zie hier de reacties van de zgn slimmerds. Slim zijn ze absoluut niet. Ik ben half blank dus ik weet genoeg. Er zijn meer dan genoeg donkere mensen met een hoog IQ. En ook witjes natuurlijk, maar denk niet dat jullie beter zijn. Ik geloof niet in alle zgn wetenschappers die zelf ook hulp nodig hebben. Geen mens is beter dan een ander. Jullie zijn ziek en gestoord. En niet te spreken over jullie voorvaders met een zeer laag IQ die de donkere mensen in in de slaventijd probeerden te onderdrukken en dom te houden, omdat ze zelf heersers wilden en moesten zijn. Zo is zwarte piet ontstaan. En daarom kan ik syl heel goed begrijpen. Die moesten met zweepslagen onderdanig zijn aan de witte ‘meesters’. Zo probeerden ze een laag IQ te vormen bij de donkere mensen. Maar gelukkig is ze dat niet helemaal gelukt. Dat is geschiedenis waar je misschien geen weet van hebt. Dus nogmaals denk niet dat je beter bent dan een ander. Je hebt zelf een laag IQ aan je stomme reakties te zien.

 119. riet

  We moeten terugvechten om te zorgen dat onze nederlandse cultuur behouden blijft

 120. Sanne

  James Watson, Nobelprijswinnaar en ontdekker van DNA, dat n#g#rs gemiddeld dommer zijn dan blanken.

 121. Sanne

  @ Zwart witte sint
  Controleer even je iq in deze ranglijst:

  https://iq-research.info/nl/average-iq-by-country

  Ik schat in 69, klopt dat?

 122. Rughaar

  @Sanne,

  Zwart witte sint hoeft geen iq test te doen want een pinda heeft geen hersens.

 123. BRAAK

  Simons hou op met je rassengezeik!!!!! Je komt me mijn strot uit, loser!!!

 124. Zwart witte sint

  Sanne dat is m juist. Op deze ranglijst zal ik me eigen nooit voor schut zetten dat ik een hoog IQ heb, en denken dat ik beter ben, zoals jullie die denken beter te zijn als anderen. Ik ken mijn kwaliteiten. Witjes dénken dat ze slimmer zijn. Door te stelen, uitbuiterij profiteren ect.. van andermans bezit in sommige landen zoals indonesie en meer. Daardoor zijn ze vandaag de dag rijker geworden. Hahaha. Ga in de boeken dan zal je wel merken hoe de geschiedenis van jullie soort in mekaar zit. Gewoon afshuwelijk en walgelijk.. Dat wisten jullie zeker ook niet hé?
  Dat is niet slim en is gestoord. Ga ook onderzoeken wie/wat de donkere mensen hebben uitgevonden. Hersenloze garnalen zijn jullie. Dus ROT OP met jullie zgn.IQ.

 125. Mercedis

  Zwarten zijn slimmer dan witte mensen. Witte mensen zijn kortzichtig en hopeloos. Ze noemen andere apen terwijl ze zelf ook op de witte apen lijken. Echt belachelijk. Donkere mensen zijn prachtige wezens om te zien. Om trots op te zijn.

 126. Dreetje

  @Mercedis

  Nou, in Opsporing Verzocht kunnen we elke keer weer zien hoe prachtig ze zijn. Echt iets om trots op te zijn, hoor!

 127. Rughaar

  Allemaal criminelen 🤪

 128. TT

  Simons altijd rijke en vooral blanke mannen gehad. Niemand wil haar daarom is het zo’n achterbaks secreet.

 129. ab

  vanavond opsporingverzocht allemaal z w a r t e n

 130. Trudy

  @Dreetje, ben je vergeten dat Dolores Leeuwin de hoogste score heeft bij de nationale iq test.
  De meeste uitvindingen zijn gedaan door witte mannen, hebben witte vrouwen dus nooit een hoog IQ?

 131. achtmet

  Ab ….19u43 opsporing verzocht wordt binnen kort dagelijks uitgezonden ! WAAROM? er waren veel klachten van anders gekleurde nep hollanders ofwel lzwarte piet haters dat ze te weinig op tv kwamen .

 132. Ano Nymous

  Na Opsoring Verzocht komt Oplichters.
  Allemaal frauderende, belastingontduikende, chanterende en criminele bl an ken…

 133. ac

  en criminele n e ge r s

 134. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  🤪👏🏼

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.