Jan Uriot: ‘RTL stopt helemaal met RTL Late Night’

Jan Uriot, showkenner van Privé, denkt dat Twan Huys de kerst niet haalt. Hij verwacht dat RTL 4 sowieso een tijdje stopt met RTL Late Night. Dat heeft hij gezegd in een item van Privé TV. Uriot gelooft er niet meer in. “Mijn conclusie is dat ze bij RTL besluiten dat ze er vanaf januari gewoon even helemaal mee stoppen. Misschien zetten ze gewoon een film neer. Je moet er maar even niemand anders neerzetten. Er is ook geen presentator te vinden die het meer wil doen.”

Huys krijgt tot de kerst de tijd om aan te rommelen, denkt Uriot. “Dit gaat geen drie jaar duren, dat is wel duidelijk. Het kerstreces komt eraan en dan is het afgelopen. Dan stopt het ermee.

Eigenlijk heeft Huys in acht weken tijd maar één keer echt goed gescoord: op de finale-avond van The Voice Senior. “We hadden even een piek bij de uitloop van The Voice Senior. Dat was een mooie truc van RTL. En voor de rest, ik weet het wel zeker: de mensen lusten Twan gewoon niet. Dat is gewoon zo.”

De RTL-kijker wil Huys helemaal niet, meent Uriot. “De man is van een andere koekplank. Deze meneer is van het nieuws en van het serieuzere werk en niet van het entertainment. Ik bedoel: als ik kijk hoe hij Nick & Simon zit te interviewen, dan lijkt het een gedwongen huwelijk. Dat moet je allemaal niet willen.

De kijker kun je wat dat betreft niet bedonderen. Natuurlijk moet iets de kans krijgen om te groeien, maar dit had al veel langer naar veel betere kijkcijfers moeten stijgen. Wat mij betreft is zijn kans geweest.”

Het item met Jan Uriot kunt u hier bekijken.

Foto: Telegraaf

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen