Jan Roos vindt Giel Beelen hypocriete flapdrol

Geplaatst op Thu 18 Oct 2018 om 15:45

Jan Roos vindt Giel Beelen een hypocriete flapdrol, omdat hij hem aan heeft gesproken op zijn door de tabaksindustrie gefinancierde campagne tegen betutteling. Dat laat de opiniemaker weten op Twitter. Roos is een campagne gestart tegen de betutteling in ons land onder de titel Nee-derland.nl, maar die campagne lijkt vooral te draaien om één punt in het bijzonder: de steeds strengere regelgeving omtrent sigaretten en het roken daarvan. De tabaksindustrie betaalt hem namelijk.

De opiniemaker krijgt maar liefst 42.200 euro van de Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK). Merkwaardig genoeg staat de domeinnaam van Roos’ actie op naam van VSK.

De actie van Roos is veel mensen tegen het zere been, aangezien hij onder meer stelling neemt tegen de uitbreiding van rookvrije zones en anonieme verpakking van sigaretten. Die maatregelen worden juist genomen om de volksgezondheid te bevorderen.

Roos vindt het echter volstrekt onbegrijpelijk dat hij van alle kanten kritiek krijgt en is nu flink om zich heen aan het schoppen tegen critici. Zo krijgt onder meer Beelen het te verduren.

De opiniemaker twittert: “Hahaha, Chiel Beelen aan de lijn. Of ik mezelf nog wel kan aankijken in de spiegel. Aldus de man die 7,5 ton euro per jaar belastinggeld bij de socialistische VARA in zijn zak stak. Hypocriete flapdrol.

Hij wijst erop dat Beelen een aantal keer is betrapt met drank op achter het stuur. “Paar keer. MAAR DAT IS ANDERS!!!

De redactie van Jeroen Pauw heeft Roos benaderd om aan te schuiven, maar dat is niet doorgegaan. “Pauw aan de lijn: ‘We willen graag dat je in ons programma in discussie gaat met Jan Slagter. Hij is gestopt met roken.’ ‘Dat doet ie goed. Ik steun hem.’ ‘Jij bent toch voor roken?’ ‘Nee, ik vind het een smerige gewoonte. Maar ben voor vrije keuze.’ ‘Oh, laat maar dan.’

Lees ook het Parool-artikel ‘Tabaksindustrie betaalt Jan Roos 42.200 euro voor campagne’.

Foto: BNNVARA
36 Reacties op “Jan Roos vindt Giel Beelen hypocriete flapdrol”


 1. Boris

  En je bent nog steeds vrij om te roken zoveel je wil. Dus wat is het probleem precies?

 2. Giel B

  Ik vind Jan Roos een nog grotere hypocriete flapdrol

 3. Ron

  Oja, de ‘socialistische VARA’ er weer bij halen, net als de ‘communistische SP of GroenLinks’ en meer van die rechtse framing van rechtse droeftoeters….wat een onzin.

 4. Appelsap

  Ik snap al die ophef niet… mensen die willen roken OK… en wie niet weet dat ie er ziek van kan worden heeft onder een steen gelegen… laat iedereen lekker vrij…

 5. HanzWorsd

  Het adagium geldt: wat je zegt ben je zelf.

 6. Curryworst

  Is Jan Roos ook eens een dag níet boos?

 7. age

  Wie is jan Roos?

 8. Don

  Rook je dood slaplul!

 9. Darius

  Jan Rook.

 10. Rubicon

  Jan heeft het zwaar. Na het Oekraine-referendum, waar ie groot succes mee haalde, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Youtube kanaal stille dood gestorven, totale flop met zijn politieke partij, niemand wil hem ondanks smeekbedes op de radio en nu deze betuttel actie die aan alle kanten stinkt. Paniek. Verslaafd aan aandacht. Ik zou even een tijdje helemaal niets meer zeggen. Geen publiciteit. Ga een normaal baantje zoeken.Leraar oid. Maar even geen Jan Roos meer. Ook voor de man zelf, die zware tijd heeft gehad na politiek avontuur, echt beter.

 11. Anoniem

  Giel wie? Spauwt koffie uit over loonstrook van Giel Beelen.
  Shit, nu moet ik een nieuwe loonstrook uitdraaien.

 12. Bart

  Jan Roos zegt nergens dat hij voor roken is. Hij is tegen al die betuttelende regeltjes in het algemeen. Daar ben ik het wel mee eens eigenlijk. Er zijn andere zaken waar ze zich in Den haag beter mee bezig kunnen houden. En Giel Beelen tja die moet echt helemaal niets zeggen want die heeft zo ongeveer roken uit gevonden. Weet iedereen nog hoe Beelen er uit zag voor zijn grote metamorfose? Kwam van het weinig slapen, roken, drugs en alleen maar cola drinken.

 13. Blijkijker

  Ron, de SP is nooit communistisch geweest. De Communistische partij is opgegaan in Groen Links. Wel weten waar je het over hebt als je mensen droeftoeters wilt noemen.

 14. Erik

  Huh, wat snap ik niet??

  Giel heeft zelf altijd als een schoorsteen gerookt!!! En inderdaad rijontzeggingen gehad ivm alcohol. Meerdere keren zelfs!!!

  Roos heeft zeker een punt op dit gebied.

 15. Doorregen

  Misbruik door Giel lijkt me juist een reden extra regels op te leggen. Waarschijnlijk heeft Giel dat door. Niks hypocriet dus.

 16. DENK

  Jan Roos: “…. ben voor vrije keuze.”, maar niet voor vrije mening. Althans, hij wil zelf zijn vrije mening uiten, maar kan niet tegen de vrije mening van anderen. Wat een flapdrol. Peppie en Kokkie tenue past hem beter! Ook namens Kuzu.

 17. Lies

  Heeft deze man kinderen, vraag ik me af?
  Kan me voorstellen dat hij ze te eten wil geven en daarom uit pure armoede deze deal heeft gesloten. Meneer komt nergens meer aan de bak, dus je moet iets?
  Dan gooi dus al je normen en waarden overboord?
  Giel Beelen heeft gelijk, probeer jezelf dan maar eens recht in de spiegel aan te kijken.

 18. Ron

  @Blijkijker: joh vertel mij wat, en zeg dat eens tegen al die rechtse droeftoeters die dit feit beweren dat de SP communistisch zou zijn. Pertinente onzin dus inderdaad. Je begreep me verkeerd.

 19. bas

  Heel dom dat de tabaks industrie Jan Roos hiervoor gebruikt . Nederland trekt Jantje niet zo .

 20. Elvis

  Giel Beelen en Jan Roos, zijn aan elkaar gewaagd wat ergernis betreft.

 21. Leo

  Volgens mij liet Beelen live op de radio ooit zijn kinderplasser zuigen door een heroïnehoer.

 22. Leo

  Volgens mij liet Beelen live op de radio ooit zijn kinderpIasser zuigen door een heroïnehoer.

 23. Leo

  Volgens mij liet Beelen live op de radio ooit zijn kinderpIasser zuigen door een heroïneh0er.

 24. Theo

  Sukkel roos kan niks dus nu is ie gekocht door sigarettenindustrie… Sukkel!

 25. age

  Twee drollen komen elkaar tegen.
  ‘Wat stink jij!’ roepen ze beide….

 26. Anoniem

  Weet niet of lobbyen voor de tabaksindustrie zo goed is voor je gezondheid.. :-S

 27. Joop55

  Pot verwijt de ketel, Jan.

 28. Robert

  Punt is dat de betutteling volledig doorslaat wat dat betreft. Ontmoedigen is een goede zaak, maar ga mensen niet hun vrijheid ontnemen. Straks ben je strafbaarder als je op straat rookt, dan dat je iemand doodrijdt met een doorgesnoven kop. Nee ik rook zelf niet

 29. Maarten

  Jan Roos is pure afval, niet normaal dat die imbeciel zoveel aandacht krijgt.

  Naar.

 30. Erik de Wit

  Alle niet-rokers laten hun pensioen slaven door rokers. Mensenhandel.

 31. Justin

  Die Jan Roos toch, kan niet zonder aandacht dus moet die weer met iets absurds de spotlights in komen. Zo herken je een goedkope populist..

 32. lopi

  PVDA, voor een socialer Nederland bij elke verkiezing. Bij elke kabinetsdeelname een afbraak van de verzorgingsstaat. Links populisme.

 33. Peter

  Jan Roos is een rare snuiter maar Giel Beelen heeft zn gore vieze miniplasser laten zien.

 34. Peter

  Jan Roos is een rare snuiter maar Giel Beelen heeft zn gore vieze miniplas ser laten zien.

 35. Henk

  Aldus Flapdrol Jan Roos…

 36. Truus

  En dat stuk uitschot wilde de politiek in.. bleh

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.