Jan Roos vindt Giel Beelen hypocriete flapdrol

Jan Roos vindt Giel Beelen een hypocriete flapdrol, omdat hij hem aan heeft gesproken op zijn door de tabaksindustrie gefinancierde campagne tegen betutteling. Dat laat de opiniemaker weten op Twitter. Roos is een campagne gestart tegen de betutteling in ons land onder de titel Nee-derland.nl, maar die campagne lijkt vooral te draaien om één punt in het bijzonder: de steeds strengere regelgeving omtrent sigaretten en het roken daarvan. De tabaksindustrie betaalt hem namelijk.

De opiniemaker krijgt maar liefst 42.200 euro van de Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK). Merkwaardig genoeg staat de domeinnaam van Roos’ actie op naam van VSK.

De actie van Roos is veel mensen tegen het zere been, aangezien hij onder meer stelling neemt tegen de uitbreiding van rookvrije zones en anonieme verpakking van sigaretten. Die maatregelen worden juist genomen om de volksgezondheid te bevorderen.

Roos vindt het echter volstrekt onbegrijpelijk dat hij van alle kanten kritiek krijgt en is nu flink om zich heen aan het schoppen tegen critici. Zo krijgt onder meer Beelen het te verduren.

De opiniemaker twittert: “Hahaha, Chiel Beelen aan de lijn. Of ik mezelf nog wel kan aankijken in de spiegel. Aldus de man die 7,5 ton euro per jaar belastinggeld bij de socialistische VARA in zijn zak stak. Hypocriete flapdrol.

Hij wijst erop dat Beelen een aantal keer is betrapt met drank op achter het stuur. “Paar keer. MAAR DAT IS ANDERS!!!

De redactie van Jeroen Pauw heeft Roos benaderd om aan te schuiven, maar dat is niet doorgegaan. “Pauw aan de lijn: ‘We willen graag dat je in ons programma in discussie gaat met Jan Slagter. Hij is gestopt met roken.’ ‘Dat doet ie goed. Ik steun hem.’ ‘Jij bent toch voor roken?’ ‘Nee, ik vind het een smerige gewoonte. Maar ben voor vrije keuze.’ ‘Oh, laat maar dan.’

Lees ook het Parool-artikel ‘Tabaksindustrie betaalt Jan Roos 42.200 euro voor campagne’.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen