Talkshow ‘milde’ Rutger Castricum voorzichtig van start

Geplaatst op Sat 08 Sep 2018 om 9:00

De politieke talkshow De Hofbar van Rutger Castricum is vrijdagavond met voorzichtige cijfers van start gegaan op NPO 2. Er keken tussen 22.45 en 23.15 uur, dus tegenover Pauw én RTL Late Night, 266.000 mensen (6 procent) naar het programma van omroep PowNed. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Castricum laat in de show het gewone volk aan het woord. Zij vertrouwen hem, legde hij vrijdag uit in M. “Ik vertolk denk ik wel het gevoel wat er in de samenleving leeft.

De programmamaker werd ooit bekend door zijn provocerende filmpjes met politici. “Veel mensen in het land voelen zich door mij vertegenwoordigd door wat ik in die jaren gedaan heb. Dat merk ik ook als ik in het land aan het werk ben. Ze denken dan: hij staat er voor ons.

Nu is Castricum een stuk milder. “Daar zijn twee redenen voor. Ik ben zelf ouder en wijzer geworden. Iedereen heeft het over Eva, maar ik heb deze week ook een vierde kindje gekregen. Dat doet wat met je als mens en programmamaker. Tegelijkertijd is het zo dat de tijd veranderd is. De politici zijn anders gaan denken.

Dat hele provocerende is nu ook niet meer nodig, aldus Castricum. “Het was wat regenteske in die tijd en wat politiek-corrector. Je mocht bepaalde dingen echt niet zeggen. Ik vond het in die tijd ook oprecht belangrijk dat het opengebroken werd.

De Hofbar trok niet genoeg bekijks voor een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Foto: PowNed
10 Reacties op “Talkshow ‘milde’ Rutger Castricum voorzichtig van start”


 1. Tvkijker

  De mensen die hij aanspreekt kijken niet naar dit soort programma’s denk ik.

 2. Hillie

  Oude wijn in nieuwe zakken. Dit zal ‘m niet worden Rutger.

 3. Henk

  Helemaal ingekapseld, het programma is er om burgers gerust te stellen.

 4. H

  Ze maken zo waar weer eens een programma! Da’s al heel wat

 5. robb

  Rutger Castricum is zijn wilde haren kwijt hij kan nu naar WNL of misschien wel naar de Vara.

 6. Bart

  Goed dat ze eindelijk met een talkshow komen. Niet op NPO3 maar op NPO2 dat is een verbetering. Helaas aan de rand van de nacht, een keer per week en maar 6 keer. Over een tijdje heeft niemand gemerkt dat deze talkshow ooit heeft bestaan. Doe het op zijn minst een uur en als je dan toch bezig bent en daarvoor een cafe afhuurt neem dan gelijk meer afleveringen op. Dit programma had wekelijks een uur in een talkshow setting met naast Rutger ook Dominique erbij op zondagavond na Studio Voetbal op NPO1 nog kans van slagen gehad. Nu helaas niet. Alweer weggegooid geld.

 7. Brian

  “Ik vertolk denk ik wel het gevoel wat er in de samenleving leeft.“
  “[…] Ze denken dan: hij staat er voor ons.”

  Wat een verbeelding

 8. age

  Misschien kan ‘het volk’ Rutger van Castricum vragen hoe het belastinggeld dat naar omroep Powned gaat besteed wordt?
  Wat kost zo’n talkshow, bv aan salaris van de medewerkers?

 9. Lamberto

  Topcijfers voor PowNed, Rutger heeft zijn anderhalve ton salaris weer waargemaakt. Op naar de bonus aan het eind van het jaar.

 10. Joop55

  Ach PowNed net zoiets als Sport 7, het was leuk voor even.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.