Talkshow ‘milde’ Rutger Castricum voorzichtig van start

De politieke talkshow De Hofbar van Rutger Castricum is vrijdagavond met voorzichtige cijfers van start gegaan op NPO 2. Er keken tussen 22.45 en 23.15 uur, dus tegenover Pauw én RTL Late Night, 266.000 mensen (6 procent) naar het programma van omroep PowNed. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Castricum laat in de show het gewone volk aan het woord. Zij vertrouwen hem, legde hij vrijdag uit in M. “Ik vertolk denk ik wel het gevoel wat er in de samenleving leeft.

De programmamaker werd ooit bekend door zijn provocerende filmpjes met politici. “Veel mensen in het land voelen zich door mij vertegenwoordigd door wat ik in die jaren gedaan heb. Dat merk ik ook als ik in het land aan het werk ben. Ze denken dan: hij staat er voor ons.

Nu is Castricum een stuk milder. “Daar zijn twee redenen voor. Ik ben zelf ouder en wijzer geworden. Iedereen heeft het over Eva, maar ik heb deze week ook een vierde kindje gekregen. Dat doet wat met je als mens en programmamaker. Tegelijkertijd is het zo dat de tijd veranderd is. De politici zijn anders gaan denken.

Dat hele provocerende is nu ook niet meer nodig, aldus Castricum. “Het was wat regenteske in die tijd en wat politiek-corrector. Je mocht bepaalde dingen echt niet zeggen. Ik vond het in die tijd ook oprecht belangrijk dat het opengebroken werd.

De Hofbar trok niet genoeg bekijks voor een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen