Paul Römer vindt NPO Start niet zo goed als Netflix

Geplaatst op di 25 sep 2018 om 16:02

Paul Römer vindt NPO Start niet zo goed als de concurrerende videodienst Netflix. Dat heeft de baas van de NTR gezegd op BNR Nieuwsradio. Römer vindt dat de NPO achterloopt. “Ik denk dat we goed bezig zijn, maar nog niet goed genoeg. De digitale omgeving van de NPO is in de breedte heel groot, we doen hartstikke veel en meer dan de andere Nederlandse partijen om ons heen, maar het gaat niet snel genoeg en we hebben niet voldoende geld om echt de concurrentie bij te houden.

Ooit was de NPO online wél van Netflix-niveau, aldus Römer. “Wij hadden in Nederland als een van de eerste landen in de wereld Uitzending Gemist. Dat was revolutionair. Er is heel veel geld in de ontwikkeling daarvan gaan zitten en dat heeft goed gewerkt. Als je nu kijkt dan hebben we NPO Start, de opvolger van Uitzending Gemist. Dat is ook wel goed, maar niet revolutionair.”

Römer is niet onder de indruk van NPO Start. “Het haalt bijvoorbeeld niet het gebruiksgemak van een site als Netflix. We zijn in de loop der jaren eigenlijk ingehaald en dat is ook wel logisch, want Netflix heeft geloof ik elke dag 800 man die aan het programmeren zijn. Dat kunnen wij never nooit halen. Ik denk wel dat je moet blijven investeren en experimenteren.”

Hoe doet hij het zelf dan bij de NTR? “Binnen de NTR zijn we al lekker bezig. Nieuwsuur was eerst alleen televisie, maar er werken nu acht man op de redactie alleen aan de online kant. Zij verdiepen het programma in de digitale omgeving. De verhalen worden daar beter verteld. We maken ook filmpjes die meer scoren dan de reportages op tv.”

Ik zou er het liefst nog drie of vier ton per jaar bij willen hebben om van die acht man vijftien man te maken en dat nog meer te verbreden, zodat Nieuwsuur een platform wordt dat 24 uur per dag in contact staat met de kijker.

Foto: NPO
23 Reacties op “Paul Römer vindt NPO Start niet zo goed als Netflix”


 1. Pieter53

  De belastingbetaler mag proberen te concurreren met Netflix en Amazon. Ga je dure hobby’s eens met je eigen geld betalen, profiteurs! Probeer dan je geweldige programma’s aan Netflix te slijten, dan kunnen we gelijk zien of ze kwalitatief mee kunnen.

 2. Darius

  (S)linkse paardenpijper!

 3. mart

  Wil Paul NPO baas worden. Hij is net iets te vaak in het nieuws met de aanval op de NPO. Lijkt een continu statement van; Ik weet het beter….

 4. Willem

  En dan wordt in een wijs besluit van de NPO de hele afdeling internet coördinatie (ICO) bij de NPO opgeheven waarbij uitzending gemist als bruidsschat meegegeven aan een paar medewerkers die voor zichzelf moeten beginnen (Hiro) en dan begint de aftakeling.

 5. Pater Hazebroek

  Fresse Paulchen!

  Vieze subsidievreter! Judas in de RvC van Ajax.
  Weg met die hele kotsfamilie Römer. Zelfs die stoepho-erhoeft ze niet meer.

 6. Ron

  Content is alles. Maar zolang je alleen nog maar vrij recente afleveringen van series terug kan kijken en b.v. niet een goede Nederlandse serie of soap uit de 80’s en 90’s (als het gaat om soaps Onderweg naar Morgen/ONM) b.v. heb je er niets te zoeken. Pas als die mogelijkheid er is en er misschien een klein bedrag voor betaald moet worden omdat te zien, wordt het voor kijker pas interessant om het naast Netflix erbij te hebben.

 7. Geronimo

  Deze foto is zo leuk. Alsof hij zegt: mama, ik ben klaar!

 8. Sjoukje van Dijk

  NLZIET werkt prima hoor!

 9. Mike

  @Darius @Pater Hazebroek

  Wat zit de frustratie diep he? Zelf hebben jullie saaie leventjes, maar wat is het toch een zegen om onder een anonieme naam lekker te schelden op BN-ers. Zo stoer. Alle frustratie en jaloezie spat er van af, want zelf hebben jullie niks maar dan ook niks bereikt.

 10. rp

  kan ik dit ook hier kwijt

  Pauw wat was je bang voor louis van Gaal afgelopen avond…

 11. yes

  Hij heeft gelijk. Netflix is beter, werkt beter en heeft betere programma’s. Goodbye zuilenstelsel uit 1930.

 12. Deadly Viper

  Deze achterlijke troep komt niet eens in de buurt van Netflix.

 13. Lies

  Maar hij weet het niet.
  Hij lult maar wat.
  Geen visie. NPO, Netflix, Videoland.. whatever?
  Niemand in Hilversum die het weet?
  Dat is jullie nieuwe platform beste mensen. Doe daar iets mee!

 14. scott_0

  En Google is mijn concurrent.

 15. Lies

  Maar hij weet het niet.
  Hij praat maar wat.
  Geen visie. NPO, Netflix, Videoland.. whatever?
  Niemand in Hilversum die het weet?
  Dat is jullie nieuwe platform beste mensen. Doe daar iets mee!
  Wake up and smell the coffee!

 16. Teun

  NPO start is een chaos. En nergens mee te vergelijken.

 17. Marco

  Euhm NPO Start vergelijken met Netflix?? :/

 18. KeesVee

  Het NPO KLM reisburo is wel een doorslaand succes!

 19. Floddero Flunk

  Hee hallo, de NPO staat toch bekend als een links bolwerk met een grote haat tegen de normale hardwerkende Nederlander? Volgens de gemiddelde Angelacourant-reaguurder dan :D

  Dus kleine rectificatie: dat reisbureau is inderdaad een groot succes, maar in stijl van de linkse NPO vliegt men geen Hollandse KLM degelijkheid maar gewoon Emirates of China Airlines :D

 20. Deadly Viper

  Natuurlijk ga vliegen ze met Emirates die is goedkoper en luxer wie vliegt nou nog met die oude zooi van KLM.

 21. Freek

  Er zijn echt geen 800 programmeurs nodig om een fatsoenlijke app up to date te houden. Dit is ook precies het probleem van de NPO. De kennis ontbreekt. Haal goede ict’ers in huis. Niet die sukkels die ict voor de overheid doen. Deze projecten gaan teveel over het budget en falen allemaal! Er was al een onofficiële app voor uitzending gemist met alleen de data van de website. Door een man gemaakt!
  Inmiddels zijn we jaren verder en gelukkig is er wat verbetering. Maar het had veel verder kunnen zijn!

 22. KeesVee

  @Freek
  Je snapt er weer geen bal van. De overheid is een prachtige melkkoe…. je gaat daar als ICT’er toch geen projecten laten slagen? Geld is er in overvloed, en niemand klaagt als je je budget overschrijdt, omdat het gratis belastinggeld is.
  Alleen de slimste ICT’ers werken bij de overheid.

 23. Henk

  Het ziet er ook niet uit, NPO start met al die storende logo’s in beeld.
  Zelfs als je betaalt, krijg je nog die vreselijke logo’s in beeld van de NPO en omroepen.
  Dat hoort niet bij een betaal streamingdienst.
  Dan horen de programma’s logo vrij te bekijken te zijn zoals bij Videoland en Netflix.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.