Paul Römer vindt NPO Start niet zo goed als Netflix

Paul Römer vindt NPO Start niet zo goed als de concurrerende videodienst Netflix. Dat heeft de baas van de NTR gezegd op BNR Nieuwsradio. Römer vindt dat de NPO achterloopt. “Ik denk dat we goed bezig zijn, maar nog niet goed genoeg. De digitale omgeving van de NPO is in de breedte heel groot, we doen hartstikke veel en meer dan de andere Nederlandse partijen om ons heen, maar het gaat niet snel genoeg en we hebben niet voldoende geld om echt de concurrentie bij te houden.

Ooit was de NPO online wél van Netflix-niveau, aldus Römer. “Wij hadden in Nederland als een van de eerste landen in de wereld Uitzending Gemist. Dat was revolutionair. Er is heel veel geld in de ontwikkeling daarvan gaan zitten en dat heeft goed gewerkt. Als je nu kijkt dan hebben we NPO Start, de opvolger van Uitzending Gemist. Dat is ook wel goed, maar niet revolutionair.”

Römer is niet onder de indruk van NPO Start. “Het haalt bijvoorbeeld niet het gebruiksgemak van een site als Netflix. We zijn in de loop der jaren eigenlijk ingehaald en dat is ook wel logisch, want Netflix heeft geloof ik elke dag 800 man die aan het programmeren zijn. Dat kunnen wij never nooit halen. Ik denk wel dat je moet blijven investeren en experimenteren.”

Hoe doet hij het zelf dan bij de NTR? “Binnen de NTR zijn we al lekker bezig. Nieuwsuur was eerst alleen televisie, maar er werken nu acht man op de redactie alleen aan de online kant. Zij verdiepen het programma in de digitale omgeving. De verhalen worden daar beter verteld. We maken ook filmpjes die meer scoren dan de reportages op tv.”

Ik zou er het liefst nog drie of vier ton per jaar bij willen hebben om van die acht man vijftien man te maken en dat nog meer te verbreden, zodat Nieuwsuur een platform wordt dat 24 uur per dag in contact staat met de kijker.

Foto: NPO

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen