Mariëlle Tweebeeke onthult of ook zij een talkshow wil

Geplaatst op Tue 18 Sep 2018 om 17:15

Jarenlang waren Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys dé anchors van NPO’s belangrijke nieuwsprogramma Nieuwsuur, maar hij is nu vertrokken om bij de commerciële concurrent RTL Late Night te gaan presenteren. Tweebeeke lijkt echter ook geen verkeerde kandidaat om een praatprogramma te dragen. Sterker nog: toen ze in in 2007 overstapte van AT5 naar RTL, stelde de toenmalige RTL-baas Fons van Westerloo haar naast RTL Nieuws ook een eigen talkshow in het vooruitzicht.

Die talkshow is er nooit gekomen, omdat Van Westerloo kort na haar komst vertrok. “Toen zag ik dat als het summum. Tegenwoordig vind ik journalistiek onderzoek heel belangrijk. Afgelopen voorjaar kwamen Nieuwsuur en NRC met onthullingen over de financiering van islamitische organisaties in Nederland door Golfstaten. Dat soort onderzoek vind ik geweldig, dat kun je niet goed kwijt in een talkshow.

En als ze wordt gevraagd om Zomergasten te presenteren? Ze moet er even over nadenken. “Jeetje. Dat is wel mooi natuurlijk, maar ik geloof niet dat ik dat ambieer.

Nieuwsuur-baas Joost Oranje ziet Tweebeeke nog wel een ‘verdiepend programma’ presenteren, zoals Twan Huys met College Tour deed. “Dat zou een keer kunnen. Ik vind interviews het allerleukste om te doen.”

Het interview met Mariëlle Tweebeeke kunt u lezen op NRC.nl.

Foto: NTR, Rogier Veldman
23 Reacties op “Mariëlle Tweebeeke onthult of ook zij een talkshow wil”


 1. HalloJumbo

  Het interview met Mariëlle Tweebeeke kunt u lezen op NRC.nl.

  Nee, bedankt.

 2. De Dennis

  Te oud.

 3. Whitedog

  Volgens mij kan zij beter een talkshow hosten dat Twan, Margriet of Humberto. Dus waarom niet? Zer moet dan wekl echte vrijheid krijegn, ze namelijk best rechtstreeks zijn.

 4. tim

  Ik blijf me afvragen of de gemiddelde kijker op nog meer talkshows zit te wachten.?

 5. Whitedog

  @Tim, ik ook niet. Alleen mits het DWDD en M vervangt.

 6. Facto

  Ik wacht op de talkshow met Sven Kockelmann. En dam 1x per week. Da’s meer dan voldoende.

 7. HanzWorsd

  Nee toch

 8. scott_0

  verlept

 9. Jantje

  Veruit het beste journalistieke talent wat er rond loopt bij de NPO. Ze is dan ook hard nodig waar ze nu zit wegens gebrek aan beter.

 10. Hartje

  Als ze het wel gewild had, was de kop wel geweest ‘Mariëlle Tweebeeke wil eigen talkshow.’

 11. anoniem

  Eerlijk gezegd kijk ik weinig talkshows..
  Heb aan mijn eigen mening wel genoeg.. :-)

 12. Bassie

  Allememaggies!! Voel me helemaal lekker hier bij de Fabeltjes
  Courant!

 13. Meneer Kaktus

  ,Die zou ik weleens alle hoeken van de caravan willen laten zien.

 14. xandertje

  #Facto goed idee, Sven Kokkelman is de beste!

 15. Wollter

  Mijn champignon is groter dan die van Trump

 16. Meneer Kaktus

  Mijne ook!

 17. Wolter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 18. Bobbie

  Vakvrouw, maar die geaffecteerde kakstem moeten ze er eens gaan uittrainen bij haar met een stemcoach

 19. Matty

  En dan ook eerst maar eens wat aan haar laten doen. Geen gezicht al die dooie, dunne punten door dat verven!

 20. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Mario Tweebeeke… pfff… wanneer komt ‘ze’ een keer uit de kast?!? Lesbeau in de dop….

 21. critikast

  Intelligent, welbespraakt, mystiek ijskonijntje. Lijkt het spontaan lachen verleerd te hebben en heeft blijkbaar constant kiespijn. Oogt niet prettig, hautain en beetje grachtengordel-uitstraling. Gewoon bij Nieuwsuur blijven dus, tot andere dingen is ze niet in staat.

 22. B klein

  Dit is helemaal geen vakvrouw!!! Zij is een “clone” binnen het Noordkoreaanse Piraten Omroepbestel. Leest klakkeloos zaken voor die tenenkrommend foutief zijn. En zij weet dat. Is haar onafhankelijke journalisme al heel lang kwijtgeraakt. Kiest willens en wetens voor het kritiekloze! Meerdere malen op betrapt dat er een “deskundige” opgeroepen wordt die een “script” opleest wat de koffiejuf graag wil horen. Laat zich al jaren gijzelen in dit programma. Is een schande voor de onafhankelijke journalisten die wel proberen het echte nieuws te brengen. Kokketeert gruwelijk met haarzelf. Wegwezen!!!!
  Wordt straks beloont met een programma-uitstapje. De beloning voor het liegen. Net zoals Pauw, Jinek en de steeds jonger wordende “nieuws”lezeresjes. Stuitend naïeve dametjes die geen weet hebben wat ze “moeten” doen.

 23. B klein

  Met de kijkcijfers van de NPO is al heel lang iets vreemds aan de hand. Steeds sterker wordende geluiden dat deze cijfers gemaakt worden.

  Overigens zie je bij al deze figuren de twijfel erin sluipen. Wat nu als dit verkeerd gaat???? Heb ik niet teveel op een “geluid” uit de maatschappij gelet??? Zou dit wel eens verkeerd kunnen gaan???
  Pauw is de enige die het echt doorheeft dat het momentum in de geschiedenis gekeerd is. En hij is bang geworden!! Echt bang!! Probeerd wanhopig het eenzijdige beeld van zichzelf en over zichzelf wat hij overigens zelf bewust en zorgvuldig gedaan/gemaakt heeft te corrigeren. Maar is het al te laat?????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.