Domien vindt vertrek bij 3FM niet als opluchting voelen

Domien Verschuuren vindt zijn vertrek als het boegbeeld van NPO 3FM – op 1 oktober begint hij aan zijn nieuwe baan bij Qmusic – niet voelen als een opluchting. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Verschuuren was als boegbeeld vaak de klos in de berichtgeving over het noodlijdende 3FM. Op een gegeven moment ging hij zelfs ziek thuis zitten, omdat hij zo baalde van de kritiek. “Er werd vanaf de zijkant heel veel over ons geroepen“, legt hij uit. “En dat werd me even te veel.

Nu zit hij bij Qmusic en dat station heeft al een zwart schaap. Toch is Verschuuren niet opgelucht. “Nee. Nee. Dat zou betekenen dat ik me de laatste tijd ongemakkelijk zou hebben gevoeld bij 3FM. Het voelt als de juiste stap op het juiste moment.

Maar hij was toch ongelukkig bij 3FM? “Nee. Het was zwaar, dat wel. Bij 3FM hebben we een heftige periode meegemaakt. Maar ongelukkig, nee. Het is jammer dat de luisteraars misschien een andere indruk hebben gekregen. Voor ons op de werkvloer was het elke dag een feest om het programma te maken.

Behalve toen hij zich ziek meldde dan. “Ik heb me nooit ziek gemeld. Ik ben bij BNN bij de eindredactie binnengelopen en heb gezegd dat ik het allemaal nogal heftig vond. Neem twee dagen vrij, tot het weekeinde, zeiden ze, en blijf weg tot het weer beter gaat.

Het was een prima weekeinde, blikt hij terug. “Ik heb nooit gedacht dat het aan mij lag dat de luistercijfers van 3FM slechter werden.

Het Volkskrant-interview met Domien Verschuuren kunt u lezen via Blendle.

Foto: 3FM

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen