Saïda Maggé mag deze zomer niet vrij van Nieuwsuur

Geplaatst op Fri 03 Aug 2018 om 15:30

Presentatrice Saïda Maggé mag deze zomer niet op vakantie van Nieuwsuur, waar ze invalpresentatrice is. De andere presentatoren Mariëlle Tweebeeke en Eelco Bosch van Rosenthal wilden namelijk al vrij in de zomer. Dat vertelt ze in Villamedia. Maggé is net als Bosch van Rosenthal invaller bij Nieuwsuur; Tweebeeke is vaste presentatrice en gaat vanaf september afwisselen met Jeroen Wollaars, die de naar RTL vertrokken Twan Huys opvolgt. In augustus is Maggé extra vaak te zien.

Maggé, die is aangetrokken om de overleden Joost Karhof op te volgen, vindt het prima. “Mariëlle en Eelco zijn gebonden aan de schoolvakantie, dus ze rekenen op mij. En als ze terug­komen begint De Bus weer. Het is een turbulent maar fantastisch jaar.

Dankzij Maggé is het team van Nieuwsuur een stukje diverser geworden. Ze prijst de aandacht die het programma besteedt aan diversiteit. “Bij de redacties van De Bus en Nieuwsuur merk ik dat er moeite wordt gedaan om vrouwen aan tafel te krijgen.”

Er is überhaupt aandacht voor diversiteit, ook in leeftijd en in (migratie)achtergrond. Maar dat is nog niet overal zo. Van collega’s op andere redacties hoor ik vaak dat er nog vanuit wordt gegaan dat vrouwen niet te vinden zijn. Daar kan ik me echt aan ergeren.”

Het interview met Saïda Maggé kunt u lezen op de website van Villamedia.

Foto: NOS, Mark Vos
17 Reacties op “Saïda Maggé mag deze zomer niet vrij van Nieuwsuur”


 1. wgm.vanschaik

  nog zon geit.enk.ut die vind dat wij Nederlanders naar mo.slimwaarden moeten leven en luisteren ik heb nieuws voor haar: verzet!

 2. SOLANGE

  Ga met vakantie en kom niet meer terug je doet het bedroefend slecht

 3. rene

  Idd Solange. Ik vind het ook bedroevend slecht. Clairy Polak doet het wel wat beter, op zijn zachtst gezegd.

 4. Janine

  Tja, hierboven ontkennen ze graag talent.

 5. Marijke

  Ik vind haar ook helemaal niks. Een Jeugdjournaal-toontje. Eerste aflevering was niet best, maar goed, je gunt iemand het voordeel van de twijfel. Het is echter bepaald niet beter geworden.

 6. rene

  Heeft niks met ontkennen van talent te maken. Het is gewoon kritisch kijken. Hoe komt iemand over op tv. Zij doet het niet goed, heel houterig. Geen prettig beeld.

  Als het nodig is dan juichen we nieuw talent graag toe, gezien alle positieve reactie op Laat op 1.

 7. Deadly Viper

  Rene kan haar gewoon niet krijgen.

 8. chris

  Vreselijke negatieve reacties. Deze dame doet het uitstekend.

 9. Curryworst

  Nieuwsuur is duidelijk een maatje te groot voor Saïda Maggé.

 10. Sunny

  Ze is duidelijk anders en moest toch wel even wennen. Maar nu weet ik het. Ze is meer dan geschikt. Ze mag wat mij betreft blijven.

 11. Sjoukefia Oosthavenkercken

  De Bus? Dat Big Brother-achtige programma met een groep mensen in een bus?

 12. @Sjoukefia Oosthavenkercken

  Zee is mede-presentator van het onderdeel de Nieuws en Co-bus. Voor het programma doet ze verslag vanuit de bus.
  https://www.ad.nl/amsterdam/at5-presentator-saida-magge-maakt-overstap-naar-radio~a75c4677/

 13. Roel Driesvink

  Breaking news….lekker belangrijk

 14. Annoniemus

  Hele lange vakantie nemen deze Moslim aanhanger !

 15. scott_0

  Bij AT5 was dit figuur al een drama. Maar goed, Staatsomroep + Allochtoon => baangarantie.

 16. Raaf

  Nieuwsuur neemt al tien jaar vrij van de waarheid.
  Dus logisch dat deze tante even moet wachten voordat ze naar een (migrantenvrij, want zo reilen de ‘o zo verschillige’ open borders gutmenschen) Grieks eiland kan afreizen.
  Kan ze wellicht ter plekke een paar straatarme Grieken uitschelden.

  Hey engnek Römer is dat geen top idee !
  BN’rs sturen naar arme mensen in Europa die net hun baan of dochter verloren hebben vanwege de massa-immigratie, ze in een kooi zetten en ze dan met biologisch geteelde groente en fruit laten bekogelen door Deugmensen.
  De natte droom van de Grachtengordel.

 17. aammehoela

  Zij doet het prima bij Nieuwsuur. Niet alle mensen met een moslim-achtergrond hoef je negatief te benaderen. Zeker vrouwen die opkomen voor hun eigen rechten, dus geen sluier willen dragen of erger nog een boerka. Die kunnen gewoon op de tv, alleen bij Boulevard schijnen ze dat niet te begrijpen. Daar zit een hoofddoek te presenteren heb ik begrepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.