Superzondag bij NOS: tien uur live sport op televisie

Geplaatst op Sun 15 Jul 2018 om 9:30

Hoewel het op deze zondag prachtig weer is buiten, draait de NOS overuren. Het is namelijk een zondag vol topsport bij de omroep of, zoals ze het zelf noemen, een ‘Superzondag’. De Tour de France, de mannenfinale op Wimbledon, de finale van het WK voetbal en EK beachvolleybal: ze zijn vandaag allemaal rechtstreeks te zien en te volgen bij de NOS. “Met maar liefst tien uur live topsport is er met recht sprake van een Superzondag“, legt een woordvoerder van de omroep uit.

De Superzondag bij de NOS start om 13.10 uur op NPO 1 met een terugblik op een maand lang WK voetbal. Een uur later volgt het rechtstreekse verslag van de negende etappe in de Tour de France. In 156,5 kilometer koersen de renners van Arras naar Roubaix. Een rit waarin de renners de nodige kasseistroken tegenkomen. Vijftien om precies te zijn.

Na de finish van de Touretappe volgt op NPO 1 de voorbeschouwing op de finale van het WK voetbal: Frankrijk – Kroatië. De aftrap van het absolute hoogtepunt van het wereldkampioenschap is op een afwijkend tijdstip: 17.00 uur.

Ondertussen is om 15.00 uur de mannenfinale van Wimbledon van start gegaan. De apotheose van het Britse grandslamtoernooi is live te zien op NPO 2.

Op NPO 3 start om 19.30 uur het EK beachvolleybal in Apeldoorn. In de openingswedstrijd van het EK neemt het Nederlandse beachvolleybalduo Boehlé/van de Velde het op tegen de beachvolleyballers van Italië.

Naast live sport worden zondagavond ook de hoogtepunten van de dag doorgenomen. Om 22.10 uur bespreken Dione de Graaff en Herman van der Zandt in De Avondetappe samen met de gasten aan tafel de Tourdag.

En alle sport van deze Superzondag keert nog eens in verkorte vorm terug in de late uitzending van het NOS Sportjournaal om 23.42 uur.

De sportuitzendingen van zondag 15 juli
13.10 uur – WK 2018 overzicht (NPO 1 en NOS.nl)
14.00 uur – Radio Tour de France (NPO Radio 1)
14.10 uur – Tour de France: etappe 9 (NPO 1 en NOS.nl)
15.00 uur – Wimbledon (NPO 2 en NOS.nl )
16.30 uur – WK Voetbal finale (NPO 1, NPO Radio 1 en NOS.nl)
17.00 uur – EK Waterpolo Nederland – Israël (NOS.nl)
19.30 uur – EK Beachvolleybal (NPO 3 en NOS.nl)
22.10 uur – De Avondetappe (NPO 1 en NOS.nl)
23.42 uur – Sportjournaal (NPO 1)

Foto: NOS
36 Reacties op “Superzondag bij NOS: tien uur live sport op televisie”


 1. Raaf

  Zonder sport zou de Staatsmedia helemaal ineenstorten.
  Ze produceren louter smakeloze programma’s en vormen de mondorgels van de Linkse Agitprop. Kerk.
  Zie alleen al het dagelijkse Doofpotjournaal of de Hillary Clinton verering bij het dorre ijsknaagdieren Jinek.
  Dus vlug commercieel maken en rap fuseren met het stervende anti-Nederlandse RTL.

 2. Marianne

  Tour de France is een soort slavernij, wielrenners gebruiken van alles om de prestatie te verhogen en zien er ongezond uit. Onmenselijk gewoon, je zou niet moeten kijken. Het draait alleen om de sponsors.

 3. Wil

  Goedemorgen Raaf. Goed uitgeslapen op deze mooie zonnige zondag. Wat een frustratie toch en dat voor 10.00. Waarom niet een lekker ontbijt maken, een stuk fietsen of een verfrissende douche. En dan vanmiddag genieten van al die sportieve prestaties. Of de tv uitlaten, dat is ook een optie. In ieder geval een prettige, ontspannen dag toegewenst.

 4. Raaf

  Beste Wil,

  Hartelijk dank
  Heerlijk gedoucht. Gisteren inderdaad een zware (maar uiterste plezierige) dag/nacht geweest met lekkere drankjes en frivole hapjes

  Ook ik wens u vandaag een fijne dag toe (maar zet die tv maar uit en geniet van het weer, uw vrinden en/of familie op lees een boek)

  Yours faithfully
  Raaf

 5. Ruggel

  Raaf, en dat alles met zo min mogelijk reclames die het kijkplezier vergallen.

 6. KingAlert

  Zo hoort een staatsomroep te functioneren. Bedank NOS voor deze mooie sportdag. Hiervoor betaal ik met plezier mijn belasting ipv bij elk artikel een opslag omdat die fabrikanten dure zendtijd moeten inkopen bij de commerciëlen.

 7. Rotterdamse Henkie

  Versporting van de samenleving echt afschuwelijk geef ze brood en spelen.

 8. Raaf

  Beste Ruggel,

  Inderdaad.
  Een van de redenen waarom ik zelden naar de Com tuur.
  Het zijn in feite ellenlange reclame blokken gelardeerd met hier en daar een tv programma.

 9. Flip de Beer

  Tsjonge,had liever M gehad!

 10. Shaniquilia vd Put

  MOEHAHAHA Wie had ooit gedacht dat de moreel verheven volksverheffers uit Hilversum het van het platvloerse en ordinaire sportgebeuren zouden moeten hebben om te kunnen overleven. Hahahaha de IRONIE!!! Love it!

 11. Sjoukefia Oosthavenkercken

  De NOS was schandalig bezig gisteren! Ondanks Nederlands succes in de Tour moest het wielrennen toch wijken voor een voorbeschouwing (!) op een voetbalwedstrijd waar ten eerste geen enkele Nederlander aan meedeed, en waar bovendien erg weinig op het spel stond.
  Voor Nederlanders was dat voetbal van geen enkel belang, en toch moest die wedstrijd tegen elke prijs worden vertoond en voorbeschouwd, waardoor we de historische zege van Groenewegen in de Tour niet te zien kregen.
  De NOS is niet meer serieus te nemen!

 12. pieter 52

  @ SJOUkEfIA Zou het niet zo kunnen zijn dat het reeds van de voren in planning
  is gebracht, je moet nu eenmaal keuzes maken, en ik vind dat de NPO dat goed doe
  Het is moeilijk genoeg om alle schema`s voor de omroepen te maken
  en als de NPO moet luisteren naar de kijker wat het zou willen, dan hou je geen tv programma meer over! de NOS heeft wel een verplichte taak te vervullen
  het verzorgen van een radio of televisie programma voor alle doelgroepen, ook SPORT op allerlei gebied hoort daarbij , zo bedienen ze wel hun kijkers!!
  En dat doet ze uitstekend!!
  zou wel eens de reacties willen weten als er èen sport nou niet uitgezonden was
  op de zenders
  dan was het om die ene sport ook weer het huis te klein
  Zo kan je blijven doorgaan!!

 13. Raaf

  Sjoukefia Oosthavenkercken heeft gelijk en Pieter 52 in deze ongelijk.

  Zelfs sport weet de Staatsmedia nog te verknallen.

 14. Marijke

  pieter52, die vlieger gaat hier niet op, het is allemaal van de NPO. Aan de planning vasthouden is kul op zo’n moment. En het moet helemaal niet uitmaken of in de planning een volgende omroep staat. Daar is toch een netcoördinator voor, om ook ad-hoc te beslissen wat er met de programmering gebeurt? De zielige omroepego’tjes kunnen er niet tegen dat het zoveelste BN’er gaat op reis/gaat koken/gaat zielige verhalen vertellen de mist in gaat. Ja doei.

 15. pieter 52

  @ Marijke oh dus u weet hoe het bij de NPO gaat? VERTEL!!!

 16. Raaf

  Beste Pieter 52,

  U staat met gammele lemen voetjes op drijfzand te foeteren
  Alstublieft beste vrind; verdedig toch niet het onverdedigbare.

  Wielerwielrenners keken naar de tour
  En toen kregen ze een voorbeschouwing
  Schandelijk
  En zo typisch voor het gedrocht genaamd de NPO

  De NPO heeft de draaicirkel van de Titanic !

 17. Sjaak

  Doodziek van die staatsomroep.
  De sport mag miljoenen kosten, voor de normale kijker blijven er alleen herhalingen over of oude afleveringen van British bake off. Wat een gemakzucht en wat een minachting voor de kijker. Snel opdoeken dat vooringenomen zooitje linkse wegkijkers die de massa dom trachten te houden met brood en spelen.

 18. aammehoela

  De finish was wel rechtstreeks te zien, namelijk op NPO 2 en NPO.nl. Verder had je nog de mogelijkheid om het via Sporza, Eurosport en de ARD te kijken. Voor de NOS was het lastig. Tennispubliek is een ander publiek dan wielrennen. En voor de troostfinale zetten toch een dik miljoen kijkers de tv aan. De etappe van de Tour was een vlakke etappe en dus enkel de sprint die interessant kon worden.
  De NOS was in ieder geval goed bezig, graag betaal ik nog meer aan de belasting voor de publieke omroep, alhoewel Ranking The Stars zo snel mogelijk naar RTL moet verhuizen.

 19. Raaf

  Beste Aamehoela,

  Kijk dat mag ik nou
  Een eerlijke analyse

  U betaald gaarne meer belasting voor de Staatsmedia
  Ik liever helemaal niets.
  Dus laten we dit als uitgangspunt nemen; de Staatsmedia commercieel maken en de kijkers de mogelijkheid geven om deze wel of niet aan te schaffen ?
  Een win – win situatie waarbij denk ik iedereen gelukkig kan zijn.

 20. Walter

  1. WK-finale

  44. Wimbledon

  7274. Etappe Tour de Doop

  11.221. Avondetappe met ”wielren-kenners” Dione de Graaf en Herman de Schermman…

 21. Beer

  NPO3: Stormwind 2, 36.000 kijkers…

  Oké niet mogen uitwijken naar het derde goed bekeken net. Maar waarom niet op een van de digitale kanalen NPO Nieuws of NPO Politiek (al met reces!)?

  We moesten naar NOS.nl en op de homepage staat dan niet eens direct een link… Vervolgens krijg je niet eens commentaar erbij, want de heren moeten af en toe een minuutje door het tennis heen praten. Kunnen twee commentatoren de taken niet verdelen? Je kijkt spannend naar de finish van het wielrennen en vervolgens prikken ze dat alsnog door op NPO2; maar dat loopt natuurlijk een aantal seconde voor… Jammer

 22. Otto Groeneveld

  Raar dat een ordinair commercieel gebeuren als een zooitje over het paard getilde sporters dag en nacht op de NPo zijn te zien. Dit hoort in haar huidige toestand puur bij de commerciële zenders.

 23. pieter 52

  Het is net het sprookje van Pigelmee als je de anti P.O. gangers volgt
  en voor diegene die niet weten wie Piggelmee was………
  Er was een kabouter echtpaar die hadden het vreselijk arm en woonden in een keulse pot aan de zee en alleen een zwart wit tv met NPO1 en twee
  Het mannetje ging dagelijks naar de zee ,om een visje te vangen, of schoot in de duinen een haas,of konijn

  Maar op een dag kwam er een tovervisje aangezwommen die riep dat je alles kom vragen , en dat die wens ook in vervulling ging

  Dus de volgende avond na het Nos journaal ging het visje naar de zee
  en riep Visje visje in de zee hier is kabouter Ppiggelmee
  oh doe ons een een plezier en geef ons meer verier
  Ga nmaar ga maar geven kost me niemendal wat uw voortaan heb je RTL 4
  En zo vergaarde ze buiten een echt huis , materiele goederen ook veel radio en tv zenders! wat een rijkdom , maar het vrouwtje was op ten duur niet tevreden
  over de vele zenders die het kreeg, en gaf haar kabouterje opdracht om aan het visje iets nieuws te vragen en iets beters op de tv

  ga maar zei het visje weer en wat bleek het visje had ze teruggeworpen naar de jaren 50 met alleen 2 zenders

  ja dat krijg je met ontevreden kaboutervrouwtjes!

 24. pieter 52

  sorry voor de foutjes ben mn leesbril kwijt

 25. Raaf

  Beste Pieter 52,

  Uw kabouter fetisj is aandoenlijk echter ik vrees dat u aan een dood paard trekt.
  Slechts 5 – tot maximaal 8% van de Nederlanders wil de Staatsmedia behouden.
  Zeker in deze vorm.
  Wordt een programma (buiten sport) door een schamele 5% bekeken (Jinek haalt dit aantal nooit) dan noemen ze het al een ‘enorm succes’.

  Dat schip kan natuurlijk niet blijven drijven en vaart ontegenzeglijk op de spreekwoordelijke klippen af.
  Daar kan -vrees ik- zelfs het ludieke kaboutertje Piggelmee noch zijn ontevreden kaboutervrouwtje weinig meer aan veranderen.
  Een dood paard is immers een zware last, nietwaar ?

 26. pieter 52

  Denk dat de p.o. ons allemaal overleeft Als u onder de groene zoden ligt zal u in de hel gestraft worden voor uw zeer negatieve reacties op ons mooie omroepbestel

 27. Raaf

  Nou, nou beste Pieter

  Dat is dan wel een heel strenge God.
  Echter in tegenstelling tot U denk ik niet dat Shula Rijksman, Matthijs van Nieuwkerk of de andere Orwellianen van de Staatsmedia over bovennatuurlijke krachten bezitten.
  Ik ben een milde en lankmoedige atheïst maar tevens hoopvol dat de ontmanteling van de NPO gedurende mijn levensloop voltooid zal zijn.

 28. scott_0

  Ik kijk enkel Eurosport en de Beld. De NOS kan aan het gas.

 29. Joop55

  Raaf , de Thierry Baudet van Media-courant, heeft meer lucht inhoud dan hersenspinsels, weet niet wat de NPO inhoud en wat ze zoal doen verdieping is voor een Raaf en consorten kennelijk wat te vermoeiend en zichzelf laten factchecken zit er ook al niet zo in.

  Het zijn de roeptoeters van onze maatschappij die een halt toegeroepen moet worden, ik kijk elke dag met plezier naar de journalistieke inhoud en de bijbehorende sport van NPO 1, de docu’s en a-kwaliteit series op NPO 2, en (op een paar BNN programma’s na) ook met veel humor en plezier naar NPO 3, lang leve de NPO.

 30. Raaf

  Beste Joop55,

  Ik kan de eerste alinea vrees ik niet geheel doorgronden.

  Zou U een licht beduusde Raaf een handje willen helpen ?

 31. Ruggel

  @Raaf.
  Krijgt U betaald voor Uw rol als trol?

 32. zondag

  @Raaf, laat Joop55 maar; is gewoon een gek. Niet op reageren, gaat vanzelf over.

 33. Nellie

  @Ruggel
  Lijkt me meer dat jij een trol bent, niet Raaf. Zijn commentaren zijn ok.

 34. Ruggel

  Nellie, denk je dat Raaf niet voor zichzelf kan spreken?

 35. Nellie

  Het leek me gewoon meer dat jij een trol bent dan Raaf. Want dat is duidelijk GEEN trol. Vindt je het vervelend dat Raaf blijkbaar fans heeft? Moeilijk he. Lastig zo’n open forum waar mensen echt hun mening kunnen geven, he. Dan blijkt namelijk wat mensen echt denken.

 36. Ad

  De Avondetappe is best aardig, maar een tip voor de presentatrice: laat je gasten meer doorpraten, je nodigt ze niet voor niets uit. Het begint naar een ego-show te neigen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.