Ziggo-ster Jack van Gelder: ‘Eredivisie hoort bij NOS’

Geplaatst op vr 22 jun 2018 om 16:00

Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder vindt dat de eredivisiesamenvattingen tot in den treure bij de NOS moeten blijven. Dat zegt hij in gesprek met de VARAgids. Zonder de eredivisie is de sportafdeling van de NOS niets meer en dat zou verschrikkelijk zijn, zegt Van Gelder. “De NOS heeft natuurlijk het probleem dat er al jaren beknot wordt op geld. Dat gaat me aan het hart. Vroeger hadden we het allemaal; Olympische Spelen, Champions League, WK’s, EK’s, Roland Garros, Giro, Tour de France.

De NOS was vroeger oppermachtig, aldus Van Gelder. “Midden jaren 90 waren het een soort vreemdelingen, die jongens van de commerciëlen die de perskamers kwamen binnenwandelen.”

Dat is volledig veranderd, zegt hij. “Maar de NOS hoort wel Oranje en de Eredivisie uit te zenden, vind ik. Op het moment dat de Eredivisie wegvalt, zijn ze ten dode opgeschreven als sportplatform. Dat zou ongelooflijk zonde zijn.”

Wat kijkt Van Gelder eigenlijk naast sport? “Ik ben ook een Comedy Central-fan. Big Bang Theory, Friends, How I Met Your Mother, Modern Family.”

Het VARAgids-interview met Jack van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS
18 Reacties op “Ziggo-ster Jack van Gelder: ‘Eredivisie hoort bij NOS’”


 1. Boris

  Big Bang Theory komt toch helemaal niet op Comedy Central? Die andere series kan je zonder reclame kijken op Netflix. Zo slecht zal Jack toch niet verdienen bij Ziggo Sport?

 2. Curryworst

  Als Ziggo Sport de Eredivisie zou weten binnen te halen dan is hij haantje de voorste om het te willen presenteren.

 3. Tinie Parkiet

  “De NOS hoort wel Oranje en de Eredivisie uit te zenden, vind Jack. Op het moment dat de Eredivisie wegvalt, zijn ze ten dode opgeschreven als sportplatform. Dat zou ongelooflijk zonde zijn.” Maar ik zelf ben er vertrokken, omdat ik meer kon verdienen en er derhalve niet meer bij kon zijn en wil horen.

 4. Papegaaitje leef je nog.

  Mag alle sport aub snel naar de commerciële zenders. Geen sport meer bij de NOS.

 5. ycheweiz

  Jack, de ster, vindt iets, maar heeft een talkshow bij een zender, kabelbaas, waar niemand, volgens het begrip kijkcijfers, niemand naar kijkt. Het ergste is dat hij zich zelf, grootste overschatting, geweldig vind, de L+L

 6. Adriaan

  Fietsen de wielrenners in de Giro anders op de buis als Euro sport de beelden vertoont i.p.v. de NOS, het zelfde geldt voor voetbal, het gaat om het voetbal en niet om de zendgemachtigde ook al omdat het om beelden gaat en niet al dat overbodige geouwehoer tijdens en voor en na de wedstrijden.

 7. Kaaskijker

  Jack van Gelder werd 60 jaar en daarom moest weg. En ja bij Ziggo verdien je aardig. Jack is de publieke omroep altijd trouw gebleven ondanks alle (graaiers)verhalen.

  Gek dat die hatelijke zeikerds dat nooit over het trio van VI durven zeggen. Zeker Nu we weten dat ze per se een salarisstijging van 350.000 naar 450.000 euro per persoon opeisten.

 8. Vrijdag

  Van Gelder is net zo glad als gladde aal Tan.

  Brrrrrrrrrrrrr

 9. weethetbeter

  Bij de NPO moeten ze bezuinigen , 30 miljoen is dan wel wat veel voor voetbal .
  Mensen die het willen zien het kan ook op een betaalzender FOX .
  NPO wil ook niet mee bezuinigen met een salarisnorm van 181,000.
  Dus wat meer controle van de overheid is gepast { ons belastinggeld }

 10. magere marc

  Destijds was alles veel goedkoper. Dus wie graaien er nu precies? Vieze graaiende commerciëlen.

 11. André

  Van Gelder was nooit in dienst bij de NOS, ingehuurd. Verder denk ik dat NOS Sport is vooral moet zijn voor sporten die commercieel minder interessant zijn. Ik vrees dat Jack nog als enige met z’n bord op schoot zit op zondagavond. De rest van de kijkers zijn wel met de tijd meegegaan.

 12. tim

  we gaan iets nieuws doen

 13. Annoniemus

  Ziggo ster ?
  Met die paar kijkers die ze hebben ??

 14. J

  Ik ben op zich niet zo’n fan van Van Gelder, al is Rondo met afstand het beste voetbalprogramma (komt op zich niet door JvG maar vooral door Kieft).

  Maar wat een dom geblaat over Van Gelder hierboven. Voordat je je ongenuanceerde geschreeuw op wilt schrijven raad ik aan eerst de reactie van Kaaskijker om 17:01 goed te lezen voordat je jezelf voor gek zet met allerlei onzin.

 15. Raaf

  Vetgemest met miljoenen euro’s aan belastingcenten.
  Hef die NPO, dat relic uit de Soviet tijd nu toch eens op ?

 16. critikast

  Jack solliciteert blijkbaar weer bij de NOS. Geld maakt niet alles goed; er kijkt niemand naar zijn programma op Ziggo Sport en voor iemand die jarenlang tot de sporttoppers op presentatiegebied hoorde, doet dat zichtbaar en hoorbaar pijn. NOS: ga praten met Jack en gooi Egberts, Schut , Dijkstra, Van de Berg, Ducrot en al die andere ongeschikten op straat !

 17. aammehoela

  Neen Raaf, de NPO moet blijven tot in den treure. De voetballiefhebber wil niet elke zondagmiddag 3 wedstrijden live kijken, maar wil wat buitenshuis doen of bv. wielrennen of schaatsen kijken. Dan zijn die schamele belastingcenten, grotendeels terugverdiend door de STER, heel veel waard om die samenvattingen te kijken zonder die hatelijke onderbrekingen. De kijkcijfers van het WK zeggen genoeg. Enkel NPO-haters blijven zeuren. De overgrote meerderheid geniet gewoon van het voetbal bij de NOS.
  Enkel Studio Rusland is wat minder. Op andere buitenlandse publieke zenders krijg je ruimere samenvattingen van de gespeelde wedstrijden.

 18. Jordao

  De NOS moet met de tijd meegaan. Als je Studio Voetbal ziet is het net een begravenis, oersaai. Het moet wat luchtiger en een andere presenator. Egberts is als gast in een talkshow best goed , maar als presentator totaal niets.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.