Wie wordt de nieuwe ochtendspits-dj van NPO 3FM?

Het gat dat Gerard Ekdom achterlaat in de ochtend van marktleider NPO Radio 2 is nog maar net ingevuld of de NPO heeft alweer een nieuw gat te dichten op de radio: zojuist werd bekend dat Domien Verschuuren stopt als ochtend-dj op het noodlijdende NPO 3FM. Het betekent ook dat de geruchtenmachine over zijn opvolging op volle toeren gaat draaien. Het meest waarschijnlijk is dat 3FM iemand uit eigen huis laat doorstromen naar dit tijdslot, dat dj’s zien als het hoogst haalbare.

Kanshebbers zijn onder meer Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, die nu de middagspits-show maken van 3FM. Zij zijn beiden 32 jaar en iets ouder dan de 30-jarige Verschuuren.

Michiel Veenstra zit momenteel op het tijdslot ná Verschuuren, maar lijkt met 42 jaar iets te oud om het boegbeeld te worden van de jongerenradiozender van de NPO.

Mogelijk kiest 3FM voor een vrouw in de ochtend. Momenteel maken Eva Koreman en Angelique Houtveen middagshows op de zender. ’s Avonds is Sander Hoogendoorn elke dag te horen met zijn show.

Hoewel er voor hen nieuwe kansen zijn, reageren de betrokken dj’s vooralsnog erg somber op het nieuws over het vertrek van Verschuuren naar Qmusic. “😔”, twittert Rámon Verkoeijen.

Herman Hofman: “Bah. Zowel zuur als verdiend. Ik vind dit een stomme dag.

Sander Hoogendoorn: “May the force be with you.

Frank van der Lende: “Doei Domien. Mis je nu al.

Mark van der Molen: “Aderlating voor 3FM. Maar zo gegund. Wat een toffe move. Gefeliciteerd Domien!

Michiel Veenstra: “Zo blij voor Domien – wat een prachtige kans! Maar kelere vriend, wat ga ik je missen!”

Gisteren bleek uit de nieuwste luistercijfers dat het nog slechter gaat met 3FM. De zender is voor het eerst onder de 3 procent marktaandeel uitgekomen.

Foto: Michel Schnater, BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen