Roodbeen en Kijk in de Vegte opvolgers Gerard Ekdom

Jan-Willem Roodbeen wordt de nieuwe presentator van de ochtendshow op NPO Radio 2. De radio-dj volgt Gerard Ekdom op, die eind juni zijn laatste uitzending heeft. Dat laat BNNVARA weten in een persbericht. Jeroen Kijk in de Vegte wordt de vaste sidekick van het programma. Hij en Roodbeen vervingen Ekdom in het voorjaar al tijdens zijn vakantie en worden nu zijn definitieve opvolgers. Het nieuwe programma gaat Jan-Willem Start Op heten en begint op maandag 2 juli.

Peter de Vries, Hoofd Radio BNNVARA, zegt: “Jan-Willem Roodbeen heeft met zijn jarenlange ervaring aangetoond klaar te zijn voor het belangrijke ochtendslot op NPO Radio 2. Zijn brede belangstelling, positieve houding en enorme liefde voor muziek maken hem de ideale opvolger van Gerard Ekdom. Samen met Jeroen Kijk in de Vegte weet hij de perfecte, opgewekte sfeer te creëren waarin de actualiteit, de belangrijkste bijzaken en de beste muziek voorbijkomen. Zo wil je je werkdag beginnen.

Jan-Willem Roodbeen: “Met de ochtendshow op de mooiste zender van Nederland komt letterlijk mijn radiodroom uit! Verder hou ik niet van ronkende persberichten, dus ik hoop dat je gewoon lekker gaat luisteren vanaf 2 juli ;).

Jeroen Kijk in de Vegte: “Toen Jan-Willem en ik afgelopen voorjaar samen twee weken de ochtendshow over mochten nemen, klikte dat zó goed. Jan-Willem is een muziekliefhebber pur sang, ik ben altijd nieuwsgierig en benieuwd naar mooie verhalen. Bovendien kregen we ook zó veel enthousiaste reacties van onze luisteraars dat ik nu vol vertrouwen in dit nieuwe avontuur stap!

Ekdom kiest voor het grote geld van John de Mol en is vanaf september te horen in de ochtend van de veel kleinere zender Radio 10. Hij heeft op 29 juni zijn laatste uitzending.

Roodbeen is momenteel te horen tussen tien en twaalf en maakt voor de ochtendshow de overstap van AVROTROS naar BNNVARA. Kijk in de Vegte is momenteel te horen met een weekendshow. Of hij de voice-over blijft van RTL Boulevard is nog onduidelijk.

Er werd al lange tijd gespeculeerd over de opvolging van Ekdom, omdat de ochtendspits-show op de meest beluisterde radiozender van het land een zeer prestigieuze plek is.

Ook Ruud de Wild was in beeld om Ekdom op te volgen, maar hij maakt op NPO Radio 2 momenteel de best beluisterde middagspits-show van Nederland.

Dj Paul Rabbering zou in beeld zijn om het avondslot van Jan-Willem Roodbeen op NPO Radio 2 over te nemen, meldt het AD.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen