Roodbeen en Kijk in de Vegte opvolgers Gerard Ekdom

Geplaatst op Tue 19 Jun 2018 om 9:01

Jan-Willem Roodbeen wordt de nieuwe presentator van de ochtendshow op NPO Radio 2. De radio-dj volgt Gerard Ekdom op, die eind juni zijn laatste uitzending heeft. Dat laat BNNVARA weten in een persbericht. Jeroen Kijk in de Vegte wordt de vaste sidekick van het programma. Hij en Roodbeen vervingen Ekdom in het voorjaar al tijdens zijn vakantie en worden nu zijn definitieve opvolgers. Het nieuwe programma gaat Jan-Willem Start Op heten en begint op maandag 2 juli.

Peter de Vries, Hoofd Radio BNNVARA, zegt: “Jan-Willem Roodbeen heeft met zijn jarenlange ervaring aangetoond klaar te zijn voor het belangrijke ochtendslot op NPO Radio 2. Zijn brede belangstelling, positieve houding en enorme liefde voor muziek maken hem de ideale opvolger van Gerard Ekdom. Samen met Jeroen Kijk in de Vegte weet hij de perfecte, opgewekte sfeer te creëren waarin de actualiteit, de belangrijkste bijzaken en de beste muziek voorbijkomen. Zo wil je je werkdag beginnen.

Jan-Willem Roodbeen: “Met de ochtendshow op de mooiste zender van Nederland komt letterlijk mijn radiodroom uit! Verder hou ik niet van ronkende persberichten, dus ik hoop dat je gewoon lekker gaat luisteren vanaf 2 juli ;).

Jeroen Kijk in de Vegte: “Toen Jan-Willem en ik afgelopen voorjaar samen twee weken de ochtendshow over mochten nemen, klikte dat zó goed. Jan-Willem is een muziekliefhebber pur sang, ik ben altijd nieuwsgierig en benieuwd naar mooie verhalen. Bovendien kregen we ook zó veel enthousiaste reacties van onze luisteraars dat ik nu vol vertrouwen in dit nieuwe avontuur stap!

Ekdom kiest voor het grote geld van John de Mol en is vanaf september te horen in de ochtend van de veel kleinere zender Radio 10. Hij heeft op 29 juni zijn laatste uitzending.

Roodbeen is momenteel te horen tussen tien en twaalf en maakt voor de ochtendshow de overstap van AVROTROS naar BNNVARA. Kijk in de Vegte is momenteel te horen met een weekendshow. Of hij de voice-over blijft van RTL Boulevard is nog onduidelijk.

Er werd al lange tijd gespeculeerd over de opvolging van Ekdom, omdat de ochtendspits-show op de meest beluisterde radiozender van het land een zeer prestigieuze plek is.

Ook Ruud de Wild was in beeld om Ekdom op te volgen, maar hij maakt op NPO Radio 2 momenteel de best beluisterde middagspits-show van Nederland.

Dj Paul Rabbering zou in beeld zijn om het avondslot van Jan-Willem Roodbeen op NPO Radio 2 over te nemen, meldt het AD.

Foto: NPO
32 Reacties op “Roodbeen en Kijk in de Vegte opvolgers Gerard Ekdom”


 1. Boris

  Lijkt me uitstekend.

 2. Boris

  Helemaal TOP!!!

 3. Jeroen

  Wat mij bettreft de beste keuze. Radio2 wordt hier alleen maar beter van.

 4. Erik

  Prima keus

 5. Tjep

  Aub over 1.5 week beginnen, en niet eerst een ” inval” dj….

 6. bas

  Ik ga van 538 naar 2

 7. herbert

  Lijkt me een prima combinatie, ik ben benieuwd! Ga zeker luisteren

 8. Marloes

  Ff Ekfom niet meer. Ik vind dit een prima keuze. Ik blijf zeker bij Radio2

 9. Richard

  Onwijs blij mee!!!! Genoten van hun inval periode.

 10. Dirk

  Wat een topkeuze! Dat betekent gegarandeerd vrolijk opstaan :-)

 11. k

  Ja hoor. Peter R. de Vries nu ook bij BNN/VARA.

 12. Fan

  Heel goed van Radio 2. Leuk idee om Jan Willem in de ochtend te hebben. Al vind ik jammer dat Gerard weg gaat😞.

 13. Ron

  Ideale schoonzonen radio. Vind het een slechte keus en hier creëer je geen doorluister effect mee met deze wannabe’s. En die Kijk in de Vegte vind zich zelf heel wat en is wat te veel op radio en TV te horen. Hopelijk wordt dat wat minder nu hij de ochtend gaat doen.

 14. Bart

  @Ron Ik vind het wel een gewaagde keuze. Zou best wel iets kunnen worden. Het moeten wel die Bart Arends daarna weghalen. Er word veel muziek gedraaid in zijn programma maar wel veel van het zelfde. Verder is hij een totaal kleurloze dj. Bij de TOP2000 gaat hij ook ineens zo jolig doen de afgelopen 2 jaar. Terwijl dat helemaal niet bij hem past. Jeroen Kijk in de Vegte zou wel wat minder voice over werk moeten gaan doen.

 15. Marloes

  Goeie naam ook. Jan-Willem start op.

 16. Groenig

  @Tjep
  Lees eerst het artikel voor je gaat roeptoeteren.

  “Ekdom … heeft op 29 juni zijn laatste uitzending”

  “Het nieuwe programma gaat Jan-Willem Start Op heten en begint op maandag 2 juli.”

 17. critikast

  Roodbeen ? Kijk inde Vegt? Heb ik iets gemist? Alle Nederlandse DJ’s scheer ik achteloos over dezelfde kam: inhoudsloos, dom, wereldvreemd en zelfingenomen. Allemaal de grens overzetten !

 18. Ron

  @Bart: omdat het een gewaagde keuze is heb ik er geen fiducie in om hier echt de slag te slaan met andere stations. Vanaf september gaat dat vol van start met Ekdom in de ochtend op Radio 10. Voordeel is wel dat ze vanaf juli al gaan starten en zo dus kunnen gaan bouwen tot aan september want dan moeten ze er staan.

 19. TopShow

  Dit wordt net zo’n flop als de huidige Radio10 ochtendshow!
  Maar daar hebben ze wel goed ingegrepen met de komst van Ekdom.

  Dit wordt : Flopperdeflop!

 20. Bart

  @Ron Ja dat is zeker waar. Vreemd is ook dat ze er voor kiezen om alleen de naam van Jan Willem aan het programma te koppelen en niet ook die van Jeroen. Ik vind het een stap terug als ze hem weer echt als sidekick bestempelen. Had het gewoon Radio 2 staat op met Jan Willem en Jeroen genoemd.

 21. oijij9opji

  Goede en slimme keuze. Zo kan Ruud de Wild in de middag blijven.

 22. Pro du Cent

  Felicitaties aan de 2J’s! Graag in plaats van Dr Pop dagelijks een van de professoren of dokters van Instituut Bureau Kijk in de Vegte met een prikkelende of verwonderende vraag. Wel jammer dat Wendy Hendrikse niet mee gaat. Misschien dat iemand bij AVROTTROS het Roodshow tijdslot aan haar wil geven samen met Nance Koolen voor Radio 2 Kakelradio? Lijkt me heerlijk op de zondagavond!

 23. StefanV

  Volgens mij een prima keuze! Radio 2 is goed bezig. Nu alleen nog een iets minder veilige muziekkeuze en wat minder opdringen van Nederlands product. Draai muziek omdat deze goed is, niet omdat deze Nederlands is.

 24. MUP

  Super !!! morgenvroeg al beginnen. Weg met die echtdomme VARA graaier

 25. Beppie

  bas

  Tue 19 Jun 2018 om 9:31
  Goed idee NPO 2 is gewoon een goede zender en zeker nu die Ekdop opsodemietert

 26. Marysia

  Super leuk!! Veel succes mannen!

  @critikast, volgens mij zijn al die termen Nederlandse DJ’s vooral op jou van toepassing.

 27. You

  Ekdom gaat voor het geld plaatjes draaien bij 10 , en niet omdat hij het leuk vind wat hij van ome John moet draaien.
  Ik hoop op het Spijkerman effect voor die grootgraaier

 28. Willem

  Spijkermaneffect moet aan elkaar

 29. Joep uit Tilburg

  Bij 538 radio hangen ze de vlag uit. Ze vinden het daar ook een zeer goede keuze en zijn het er helemaal mee eens. Flopperdeflop

 30. Ik

  Willem
  Tue 19 Jun 2018 om 16:12
  duh

 31. Me

  Joep uit Tilburg
  Tue 19 Jun 2018 om 17:06
  Joep we hebben het hier over Radio en dan kom jij met 538 ?

 32. Admiraal de Ruijter

  TOP!!!👍🏼

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.