Knevel roept NPO op tot afpakken FM-frequentie 3FM

Geplaatst op Fri 22 Jun 2018 om 13:00

EO-ster Andries Knevel zou het net als Erik de ZwartJeroen van Inkel en vele anderen een goede zaak vinden als de FM-frequentie van het noodlijdende 3FM verhuist naar zusterzender Radio 5. Dat laat hij weten op Twitter. Het is hoog tijd, aldus Knevel. “Ben het helemaal met Erik de Zwart eens. De FM frequentie moet zo spoedig mogelijk van 3FM naar Radio 5. Radio 5 trekt nu al veel luisteraars dat worden er met FM nog veel meer. FM is voor jongeren niet meer interessant. En dat blijkt dus wel.”

3FM-stem Herman Hofman laat weten het hier niet mee eens te zijn. “Vóór een freq voor Radio 5, maar argument is grootst mogelijke onzin natuurlijk.”

VARAgids-journalist Norbert Pek reageert: “Het geloof is ook voor steeds minder mensen (waaronder jongeren) interessant. Je vindt dus ook dat de EO een flinke dosis uitzendtijd op tv en radio moet inleveren?

En L1-presentator Tim op het Broek: “Flauwekul. Slecht management en dito scouting zorgen voor slechte cijfers. Waarom scoort Q en 538 dan wel?

Foto: EO, Willem Jan De Bruin
30 Reacties op “Knevel roept NPO op tot afpakken FM-frequentie 3FM”


 1. Ron

  Wie is Herman Hofman? Heeft hij de wijsheid in pacht om dat te bepalen? Gelukkig niet zeg, en Tim in den Broek? Het zal allemaal wel…next.

 2. StefanV

  Radio 5 voorziet in een behoefte waarin 3FM duidelijk niet (meer) voorziet. Een plek op de FM is vooral handig voor mensen die op het werk of in de auto naar de radio luisteren. Precies twee locaties waar 3FM de slag verliest en waar mensen juist massaal naar Radio 2 zijn overgestapt.

 3. Remi

  Januari dit jaar …

 4. Bart

  @Ron Logisch dat Herman Hofman dat vindt want hij werkt bij 3FM. Hofman is geen grote naam bij de zender en dat zal hij ook nooit worden. Die ziet de bui al hangen en komt niet zo makkelijk bij een ander commercieel station aan de bak.

 5. Ron

  Hofman mag dan lekker op internet/DAB verder mokken. Dan is er op FM tenminste ruimte voor echte radio.

 6. Karel

  En dat Knevel zelf een programma heeft op 5 zal er niets mee te doen hebben.

 7. Kees

  De EO kan ook wel weg, de Passion kost veel geld en omdat ze kennelijk net als 3FM niemand kunnen vinden mag Dhr. Boomsma weer opdraven en de loonlijst staan.

 8. Fox Mulder

  Knevel de ex zakkenvuller van EO. De man die zijn eigen business class reisaanvragen mocht goedkeuren. Ja ja die van de EO. Snapt u ’em.

 9. RaymondVL

  Wat ik ook van Knevel vind doet er niet toe. Hij heeft deze keer gewoon keihard gelijk!

 10. Sven L.

  FM.. bestaat dat nog? Ik heb het in de auto niet eens (meer).

 11. jroen

  538 en Q doen het goed omdat ze doen wat ze zeggen.. Zij draaien de muziek die ze horen te draaien en daarnaast heeft 3fm gewoon niet meer de gun factor en de juiste DJ’s waar je fijn naar luisterd.

 12. Sjoukefia Oosthavenkercken

  De EO

 13. Joop55

  Ben het nooit met deze kerkganger eens, maar hier slaat hij de spijker op de kop, maak van 3FM gewoon Radio 3 met het profiel van Radio 5, nu Stenders ook is aangelokt door de Mol kunnen deze twee zenders zich weer richten waarom het draait: kwaliteit,informatie , unieke (nieuwe) muziek en gesproken woord. Het klinkt zo jaren’80 maar je kunt er anno 2018 nog altijd vernieuwing in brengen, je zou het in de toekomst maar moeten doen met alleen zenders als 538,Q,Radio10 en Sky, oowowowo wat een aandoening.

 14. roel

  Wat een domme opmerking van Knevel….”niet meer relevant voor jongeren”….uhhmmm…? Radio 538, Qmusic doen het toch ook goed onder jongeren en hebben wel marktaandeel. Zegt dus niets over dat ze niet de FM gebruiken, maar de invulling van het station slaat gewoon niet meer aan bij jongeren door een slechte programmering en niet de juiste muziek. Dat is het probleem meneer Knevel. Ik had u hoger zitten.

 15. Toos

  Hoog van de toren blazen kan niet meer als je naar een megakerk in een modern gebouw gaat. Dan moet je toch naar een ouderwetse kerk met een kerktoren.

 16. BRAAK

  EO ster, hahahaha, een slapjanus vol prietpraat.

 17. Mike

  Helemaal met Knevel eens.

 18. Kaaskijker

  De 3FM zenderbazen en DJ’s hebben in de afgelopen jaren joekels van fouten gemaakt maar 3FM/Radio 3 de etherfrequentie afpakken riekt naar lijkenpikkerij. Als ooit de EO in de touwen hangt weet ik wat ik ga zeggen Andries Knevel. Idem dito voor Erik de Zwart, Jeroen van Inkel en de in dit rijtje vergeten Tineke de Nooy die ook haar oncollegiale woordje klaar had.

 19. Kaaskijker

  Jeroen van Inkel is Radio 5
  Tineke de Nooy is Radio 5
  Andries Knevel, u raad het al, is te horen op Radio 5.

 20. Mike

  Logisch om Radio 5 de plek te geven op de FM van 3FM.

  Nu al zonder FM meer luisteraars. Dit zal op de FM enkel hoger worden.

  3 moet zich richten op jongeren via DAB+ en vooral internet en de 3FM op de mobiel.

  Huidige 3FM is een aflopende zaak.

 21. Bart

  @Kaaskijker En 3FM als jongerenzender een aflopende zaak. Die frequentie moet gewoon naar Radio 5. Dat wil de NPO niet maar daar vraagt wel de markt en dus de kijker/luisteraar om. De NPO hoort dit dus gewoon te doen.

 22. Gebruikert

  Deze volwassen vent welke in sprookjes gelooft en graag zijn eigen verantwoordelijkheid buiten zich legt aan een fictief persoon kun je toch niet serieus nemen? Laat 3FM dan maar lekker op FM al is het enkel om deze randdebiel te stangen.

 23. Sjaak

  Andries praat zoals gewoonlijk weer eens verstandige taal.

 24. ox

  die vermaledijde beatmuziek

 25. piet

  Laten ze van radio 5 eerst maar eens een goede zender maken met veel muziek en weinig praten. Daar wordt wat afgekakeld op die zender en programma’s van de eo horen daar niet thuis als je er een mooie zender van wilt maken met 50 en 60 en 70 jaren muziek.

 26. Raaf

  De gemiddelde leeftijd van NPO kijkers is 58.
  Bij de Orwelliaanse staatsradio ligt nog hoger.
  De rest van Nederland moet die hobby van die verwende grachtengordel ouderen allemaal ophoesten.
  Niet meer van deze tijd.
  Ontmantel de NPO !

 27. pieter 52

  @ RAAF Hou eens op met dat gezeur over onze NPO
  Kijk eens naar landen waar het allemaal voor de kijker nog slechter is,
  en waarom heeft u nooit kritiek op GROTE com zenders ? waarom worden zij door de kabelmaatschappijen met miljoenem toegestopt ? ook van ons geld die we maandelijks ophoesten!
  U bent erg eenzijdig met uw kritiek, maar vertel dan ook het Com. verhaal

 28. Flip

  RADIO 5 NAAR DE FM!!!!!

 29. Deadly Viper

  Raaf heeft gelijk de NPO bereikt bijna alleen maar oudjes. Waarom zou ik voor iets moeten betalen waar ik amper gebruik van maak?

 30. DC

  Ik ben 18 en kijk ook naar NPO maar er zijn maar 2 programma’s waar de NPO jongeren mee trekt en dat is Zondag met Lubach en De Luizenmoeder meer niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.