Roep om FM-wissel 3FM en Radio 5 wordt luider

De roep om een verhuizing van de FM-frequentie van NPO 3FM naar NPO Radio 5 wordt steeds luider nu de luistercijfers van 3FM blijven instorten. Erik de Zwart herhaalt dit idee vandaag in De Telegraaf. Dat is te lezen in de kiosk. Radio 5 is inmiddels veel groter dan 3FM, maar heeft geen FM-frequentie, terwijl de oudere doelgroep van Radio 5 er meer aan heeft dan de jongere doelgroep van 3FM. De Zwart vindt het respectloos naar de luisteraar als de FM-frequentie niet verhuist.

Erik de Zwart in de krant: “Het zogenaamde verjongen wat 3FM jarenlang heeft geprobeerd, is volstrekt kansloos gebleken. Als ze er écht zijn voor de mensen die luisteren moet deze FM-frequentie naar NPO Radio 5 van Tineke de Nooij en Jeroen van Inkel.

De NPO laat in een reactie weten dat dit nog steeds niet aan de orde is. “NPO Radio 5 doet het ook zonder FM-frequentie uitstekend: het marktaandeel was in de maanden april-mei 4,2 procent en dat is aanzienlijk meer dan de 3,1 procent in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien zou dit een negatief effect hebben op de luistercijfers van 3FM. Daarom vinden wij dit niet realistisch.”

Lees ook:
3FM duikt onder 3 procent: zonde van FM-frequentie (19 juni)
Frank van der Lende wil FM-frequentie 3FM niet afstaan (5 december 2017)
Van Inkel wil FM-frequentie van 3FM naar Radio 5 (5 december 2017)
Geef FM-frequenties NPO 3FM aan NPO Radio 5’ (22 november 2017)

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen