Prins Harry trouwt vandaag met Suits-actrice: live op tv

Geplaatst op Sat 19 May 2018 om 9:20

Het is een bijzondere dag in Engeland, want de Britse prins Harry trouwt over een paar uur met de Amerikaanse actrice Meghan Markle, vooral bekend als Rachel Zane uit de advocatenserie Suits. Het verslag is niet alleen te volgen bij de BBC, maar ook op NPO 1. De uitzending begint om 12.15 uur en wordt gepresenteerd door Amber Brantsen. De kijker valt met de neus in de boter, want tien minuten later begint de aankomst van de leden van de Britse koninklijke familie bij Windsor Castle.

Rond deze tijd verlaten ook Meghan Markle en haar moeder hun hotel in de buurt. Zij zullen via een recht pad, ook wel de ‘Long Walk’ genoemd, richting het kasteel gaan. “Zo kunnen de duizenden toeschouwers die langs de kant staan een glimp opvangen van de bruid“, legt de NOS uit.

Rond 12.40 uur wordt prins Harry verwacht, samen met zijn broer en getuige prins William. Koningin Elizabeth arriveert rond 12.52 uur als een van de laatsten. Iedereen moet dan opstaan.

Meghan Markle loopt om 13.00 uur naar het altaar en om 13.05 uur begint de ceremonie, die ongeveer een uur duurt. Daarna gaan ze naar buiten om te zwaaien naar de mensen.

Het hele programma vindt u op de website van de NOS.

Foto: NOS
26 Reacties op “Prins Harry trouwt vandaag met Suits-actrice: live op tv”


 1. Otto Groeneveld

  Dat anno 2018 een monarchie nog wordt gesteund is niet te begrijpen. Echt onvoorstelbaar, niet te bevatten deze nachtmerrie.

 2. Pepe

  Haha trouwen in Jip en Janneke taal heerlijk weer

 3. Jantien de Groot

  ‘Na afloop van de ceremonie gaan ze naar buiten om te zwaaien naar de mensen’
  Geeft precies de poppenkast van vandaag weer.

 4. Pietpiet

  Ze valt duidelijk niet op het uiterlijk of karakter van deze schuinsmarcheerder…

 5. Henkie983425

  @Pietpiet
  Net als Maxima dus.

 6. Pietpiet

  Henkie, inderdaad. Het is zo doorzichtig en iedereen trapt erin. Nog zoiets idioots: Charles geeft Meghan weg. Dat slaat toch werkelijk nergens op. Ze hebben duidelijk niet begrepen wat weggeven is… En het dan nog een sprookjeshuwelijk durven noemen. Ik zal wel de enige zijn maar heb niks met dit circus, al ben ik best koningsgezind. Wat hebben wij met het Britse konngshuis te maken…

 7. Elvis

  @Otto, zo is het precies, geen moeite met de mensen op zich, maar met het hele systeem van troonopvolging, monarchie enz enz, maak een republiek!

 8. PHvanG

  Het is poppenkast, maar ik vind het wél leuke poppenkast. Sowieso ben ik voorstander van een constitutionele monarchie (met een koning) en dus niet van een republiek met een president.

 9. Zeecore

  @Pietpiet

  Precies. Dat is zuiver en alleen omdat ze Engels zijn, of beter gezegd: Engelstalig. De media dweрen alles wat Engelstalig is. Over het Zweedse / Jordanische / Deense / vul-maar-in koningshuis zul je ze niet horen, ja in een kort weggemoffeld artikeltje. Maar de Britten zijn wekenlang voorpaginanieuws.

 10. Zeecore

  @Pietpiet

  Precies. Dat is zuiver en alleen omdat ze Engels zijn, of beter gezegd: Engelstalig. De media dwеpen alles wat Engelstalig is. Over het Zweedse / Jordanische / Deense / vul-maar-in koningshuis zul je ze niet horen, ja in een kort weggemoffeld artikeltje. Maar de Britten zijn wekenlang voorpaginanieuws.

 11. tja

  Hey pssssttt PiePiet Hij geeft haar niet weg Hij begeleid haar naar het altaar.”schreeuwlelijk”

 12. Pietpiet

  @Tja. Precies, ook wel ‘weggeven’ genoemd. Slaat dus nergens op. Je komt zelf blijkbaar nooit in een kerk, in ons land gaat het ook zo. Behalve dat de vader of moeder van de bruid dat natuurlijk doet. Overspelige Charles mag dat alleen doen omdat hij zichzelf de ster van de dag vindt. Wat een schijnheiligheid. Kleine tip: cursusje Nederlands. Waarom staat ‘ schreeuwlelijk’ tussen aanhalingstekens? Wie citeer je precies? En ‘begeleidt’ is daar met dt. Om over de rest maar te zwijgen.

 13. robb

  Ik denk dat juist in deze digitale tijd dit soort poppenkast steeds belangrijker word ,mensen verzuipen in hun smartphone niks persoonlijks meer ,ik zie nog gebeuren dat mensen elkaar via Whatsapp het ja woord geven .

 14. Remi

  Pippa is er ook … heerlijk !!

 15. tja is beetje dom

  @ ‘tja’ 10.49. je doet toch altijd zo bijdehand met je domme opmerkingen maar begeleid?.. Het is begeleidt simpel.

 16. Mark

  Over een half jaar alweer gescheiden, allemaal commerciele poppenkast dus. Zoveel mogelijk aan merchandise verdienen enzo met behulp van al die domme toeristen. Is net als bij Charles & Diana. Die Charles ging rond de trouwdag al vreemd met die Camila.

 17. arie

  Meghan is een golddigger.
  Goed gedaan meid.
  8 jaar al uitgewoond door een ander en dan met een prins trouwen is klasse.

 18. Doe

  Opvallen dat rtl4 ere niets aan doet.

 19. Albert

  RTL nieuws en RTL boulevard is erbij , wat moet rtl4 meer doen?

 20. Albert

  Morgen in het AD : Angela de Jong wilde ook prinses zijn en op tv trouwen

 21. Anonymousin

  @Albert, neen hoor. Meer als genoeg.

 22. anoniem

  Oeps.. Helemaal vergeten te kijken.. :-)

 23. Moud

  @Albert, Angela de Jong wil een prinses zijn en op TV trouwen haha is een goeie.

  Maar voor mij lijkt ze meer op Eucalypta uit de serie Paulus de boskabouter, die zint ook op wraak.

  Angela de Jong lijkt mij om de een of andere reden zo gefrustreerd in het leven staan. Hoe kun je anders altijd zo negatief zijn. Zelden of ooit een positieve mening over een programma van haar gelezen.
  Tip : deze negativiteit is niet goed voor je gezondheid Angela!

 24. Pietpiet

  @ Moud Ze is uiterst positief over De Luizenmoeder. En terecht.

 25. pieter

  @ MOUD de reacties worden hier ook steeds negatiever wat tv programma`s betreft dus niet gek dat Angelela precies schrijft wat de kijker denkt

 26. Uuuh

  De NOS uitzending over dit huwelijk was niet goed. Met name het commentaar. Twee vrouwen die gezellig in de studio zaten te keuvelen en daarmee onverdroten doorgingen toen de gasten arriveerden. Enige directe duiding van die gasten was op zijn plaats geweest, zeker omdat wij niet iedereen kennen. De eerste koninklijke gasten (Margret, Andrew, Phillip met aanhang) kwamen op die manier geruisloos binnen. De bruidegom had al een flink stuk gewandeld met zijn broer alvorens hij in de studio werd opgemerkt. Alleen de aankomst van de koningin werd direct benoemd, maar die kennen we allemaal wel. De regie had moeten ingrijpen maar zat waarschijnlijk zelf buiten van het zonnetje te genieten….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.