Prins Harry trouwt vandaag met Suits-actrice: live op tv

Het is een bijzondere dag in Engeland, want de Britse prins Harry trouwt over een paar uur met de Amerikaanse actrice Meghan Markle, vooral bekend als Rachel Zane uit de advocatenserie Suits. Het verslag is niet alleen te volgen bij de BBC, maar ook op NPO 1. De uitzending begint om 12.15 uur en wordt gepresenteerd door Amber Brantsen. De kijker valt met de neus in de boter, want tien minuten later begint de aankomst van de leden van de Britse koninklijke familie bij Windsor Castle.

Rond deze tijd verlaten ook Meghan Markle en haar moeder hun hotel in de buurt. Zij zullen via een recht pad, ook wel de ‘Long Walk’ genoemd, richting het kasteel gaan. “Zo kunnen de duizenden toeschouwers die langs de kant staan een glimp opvangen van de bruid“, legt de NOS uit.

Rond 12.40 uur wordt prins Harry verwacht, samen met zijn broer en getuige prins William. Koningin Elizabeth arriveert rond 12.52 uur als een van de laatsten. Iedereen moet dan opstaan.

Meghan Markle loopt om 13.00 uur naar het altaar en om 13.05 uur begint de ceremonie, die ongeveer een uur duurt. Daarna gaan ze naar buiten om te zwaaien naar de mensen.

Het hele programma vindt u op de website van de NOS.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen