NPO sluit deal: series en docu’s op Netflix en Videoland

De NPO is begonnen aan een experimentele fase waarin dramaseries en documentaires worden aangeboden aan VOD-partijen als Netflix en Videoland. Dat vertelt Michael Spendel, die een afdeling aanvoert die over de exploitatie van NPO-content gaat, in Broadcast Magazine. De serie Overspel is al sinds 1 april te zien via het platform van KPN. Opvallender is de samenwerking met Netflix; vanaf vandaag zijn de series Bellicher en La Famiglia te zien bij dat platform. 

Voor het experiment is een catalogus van 25 series beschikbaar. “En met Netflix, KPN en Videoland hebben we op hoofdlijnen al een overeenkomst.

Op deze manier kan de NPO extra geld verdienen. “De kwaliteit van Nederlandse content heeft absoluut meer potentie als het gaat om internationale verkoop dan tot dusver is benut“, zegt hij. “Met alle nieuwe VOD-partijen die ontstaan, is de markt voor ons weer een stuk dichterbij gekomen.

Vooral Netflix had wel oren naar Nederlandse content. “Netflix heeft me met open armen ontvangen, die wilden heel graag in gesprek over Nederlandse titels. Op 1 mei komen daar de VPRO-serie Bellicher en La Famiglia (AVROTROS) online.

De documentairelijst die kan worden gelicenseerd, is nu ook gereed, dus ik hoop dat binnenkort ook de eerste Nederlandse documentaires online beschikbaar komen.

Het artikel ‘NPO sluit deals met Netflix, KPN en Videoland’ kunt u lezen op de Broadcast Magazine-site.

Foto: NPO

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen