Sylvana Simons zwijgt tegen PowNews-ster Dennis

Geplaatst op do 26 apr 2018 om 13:15

Het Amsterdamse raadslid Sylvana Simons weigert om verantwoording af te leggen aan het volk via de camera van PowNews. Dat is te zien op beelden van verslaggever Dennis Schouten. De uitgeprocedeerde asielzoekers die in Amsterdam talloze woningen kraken worden met fluwelen handschoenen behandeld, omdat het bestuur wordt gedomineerd door linkse politici. Geen enkele linkse Amsterdam politicus wil over dit onderwerp praten met PowNews, zo ook Simons niet.

Sylvana zwijgt terwijl Dennis vragen aan haar stelt. “U begrijpt toch wel dat het een misdrijf is en ik begrijp dat u eraan meewerkt, omdat u wil dat ze daar blijven. Het wordt weer een gezellige wandeling met weinig woorden? U kunt er toch wel iets over zeggen hoe u erin staat? Niemand van de linkerflank wil er iets over zeggen, komt dat dan omdat er geen argumenten zijn?

Annabel Nanninga, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, stond PowNews wel gewoon te woord. “Schiet mij maar lek. Heel Nederland kijkt naar Amsterdam en zit zich af te vragen wat er hier godsnaam aan de hand is. Als je je vuilnis in Amsterdam een dagje te vroeg buiten zet, krijg je wél een boete, maar als je agenten het ziekenhuis in bekogeld met stenen, dan gebeurt er niks.

Het kraken van een woning gaat al te ver, aldus Nanninga. “Je hebt er niets te zoeken. Het zijn niet jouw panden, daar moet je gewoon uitblijven. Dat zou regel één moeten zijn.

Ook CDA-fractievoorzitter Diederik Boomsma stond PowNews te woord. Dennis tegen hem: “Wat ik zo bijzonder vind: als we jullie bellen, het CDA, of Annabel van het Forum voor Democratie, dan kan het direct. Maar als je GroenLinks, de SP of de PvdA belt, dan willen ze niets zeggen. Dat is toch onbegrijpelijk?

Boomsma: “Ik vind het een ongelooflijk zwaktebod inderdaad.

Nanninga: “Die mensen hebben ook geen argumenten. Hoe moet je dit nog goed praten?

Foto: PowNed
34 Reacties op “Sylvana Simons zwijgt tegen PowNews-ster Dennis”


 1. Stijn de Jong

  Gelijk heeft ze, waarom zou je die ratten te woord staan. Mediacourant begint een soort GeenStijl te worden met deze toon van berichtgeving.

 2. Stijn de Jong

  Sylvana heeft groot gelijk, ze mag zelf weten of ze wil reageren

 3. Fukie

  Het argument is dat de gemeente Amsterdam zich gewoon netjes houdt aan de uitspraak van de rechter, of rechts het nu met die uitspraak eens is of niet. ZIjn ze dat niet, dan moeten ze hoger beroep aanvragen. Simpel.

 4. Ray

  Spijker op de kop. Er zijn geen solide argumenten te bedenken waarom die krakers niet met een rotschop die panden uitgepleurd worden, dus zeggen ze maar niks.

 5. StefanV

  @ Stijn de Jong: Nee, Sylvana heeft *niet* groot gelijk. Ze is een gekozen volksvertegenwoordiger. Daarbij hoort dat je publiekelijk verantwoording aflegt over je standpunten en dat je journalisten te woord staat, zolang die jou niet onheus bejegenen.

  Bovendien discrimineert Sylvana Simons. Ze maakt onderscheid op basis van politieke overtuiging. In haar ogen is PowNed extreem-rechts en daarom weigert ze de verslaggever te woord te staan. Ze is geen haar beter dan een Donald Trump, om maar eens een vergelijking te maken.

 6. scott_0

  Beter is als iedereen doet alsof ze stront is en dat iedereen er met een grote boog omheen loopt.

 7. Momo

  Sylvana moet antwoorden of opzouten uit ons mooie land!

 8. Jaap Klapheer

  pownews-ster :D :D :D Hoe verzin je het. Aan het solliciteren bij de speld of zo?

  Pownieuws is geen nieuwsdienst maar een stel trollen, die zou ik ook nooit te woord staan. Wat mijn functie ook zou zijn.

 9. Bart

  @Stijn de Jong Nee dat mag ze niet en anders moet ze dat werk niet doen.

 10. Peter

  “raadslid” Sylvana, je blijft toch lachen in ons rare landje.

 11. Bart

  @Jaap Klapheer Powned is wel degelijk een nieuwsdienst. Een andere dan uit uw tijd maar het is er zeker een. Als we het dan toch over trollen hebben dan bet u eigenlijk de trol in dit verhaal. Zeker als u uw verhaaltje overal neer krabbelt en dat doet u want anders komt u niet zo ineens op deze site terecht.

 12. Hans

  OW dit is zeker niet de eerste keer dat mevr Simons haarzelf zo opstelt. Ze verdient het allerslechtste en Pownews zou haar eigenlijk ook moeten negeren. Die reactie van haar en dat ‘loopje’ alleen al….Haha. Wat een ergenis deze dame…

 13. lkp

  PowNews is het weerwoord van het gezonde verstand.

 14. Alex

  Doe gewoon je mond open arrogante trut.

 15. Peter

  Die krakers trap je gewoon het huis uit.

 16. Karel

  Inderdaad, dat tuig ram je eruit desnoods met een knuppel. Met hun poten van andermans spullen afblijven moeten ze. En dat linkse zooitje kan de kolere krijgen.

 17. wauter

  Ik lach me werkelijk scheel om al die Amsterdammers die tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen massaal op een linkse partij hebben gestemd. Zometeen nog Halalsema als burgemeester en de ondergang van Amsterdam is compleet. Het worden barre tijden voor de Amsterdammers maar eigen schuld!

 18. kijkbuis

  Tuurlijk. Alles wat niet voor ons is, is tegen ons. Zo zeiden Mussolini, Hitler, Stalin, Mao, DDR, Cuba. Alleen de medestanders mogen wat zeggen. Anders Fascisme, Racisme, Populisme… enz enz. Een tegengeluid of vraag die niet wordt goed bevonden wordt door deze fascisten met dit soort gedrag beantwoordt. Leve onze democratie. Toch ?

 19. John de Mol

  ik versta die Dennis nooit. Welk accent of spraakgebrek heeft hij

 20. Tss

  Goh….. wiens scalp heeft zij nu op haar hoofd gezet?
  Als “raadslid” dien je journalisten te woord te staan Sylvana Simons.
  Je word door het volk betaald! Arrogant gedrag hoort niet thuis bij de gemeente.
  Krakers werden vroeger met het waterkanon verdreven……. misschien toch maar de vlammenwerper?

 21. Ano Nymous

  Sylvana. De grootste racist van Nederland…

 22. anoniem

  Pownews is een door onze extreem rechtse overheid bedachte desinformatie..

 23. age

  Vlgs mij verstond Sylvana Simons niet wat die….broddelde..

 24. tammer

  Sylvana moet zelf weten met wie ze praat. Zo’n boertje uit de provincie met een dialect is ook niet de meest interessante gesprekspartner.

 25. Saduche

  Tammer, als je niet weet wat het woord dialect betekent, gebruik het dan niet!

 26. Tammer

  Ik ben zelf uit België. Heb soms moeite met de Ollandse dialecten.

 27. Saduche

  Hij spreekt geen dialect in het filmpje!

 28. Bobo de Clown

  Slaafana Simons spoort voor geen meter. Ze ziet beelden, discrimineert iedereen die het niet met haar eens is. Heeft nog steeds geen uitleg gegeven om haar verzonnen woorden Klimaatracisme en Homonationalisme. Ze zit er alleen maar voor de uitkering. Ze is het lachertje van de gemeente. Ze gaat iedere dag huilend naar huis. Je ziet dat ze het nu al niet aan kan. Die zit met een burn-out binnenkort ziek thuis. Gaat een Sing Varma doen. Maar maakt zeker haar termijn NIET vol.

 29. Momo

  Ze is te dom om antwoord te geven.

 30. aammehoela

  Veel linkse kiezers zijn ook tegen het kraken van woningen. En velen vinden die buitenlanders ook maar niets. Het zou goed zijn als links dat ook begreep. Nu loop je het risico dat men bv op het Forum voor Dictatuur gaat stemmen. Neen, dat is geen typefout. Die partij heeft niets met democratie te maken.

 31. Abjectief

  De werknemer wordt geacht te werken voor zijn geld, zo niet, dan volgt er ontslag.
  Een overheid dient de wet te handhaven, zo niet, dan…….. ja, wat dan?

 32. Tammert

  Ik ben Magistraler/Tammer/Riazop en mijn leven is 1 grote youtube klik. Ik leef alleen voor viddy’s en alle overige dingen in de wereld zijn wack. Sieg klik!

 33. Blanke Dame

  Wat een vertoning weer van die volksvertegenwoordigers. Van Sylvana weten we dat ze daar zit omdat ze poen nodig heeft.

  Die illegalen dienen per acuut uitgezet worden, het is tuig niks meer en niks minder.

  Het criminele gedrag van deze illegalen die potverteren op kosten van de gemeenschap wordt door labiele incompetente figuren als Sylvana in stand gehouden.

  Dennis je bent top.

 34. Frank

  Dat knappe ding met die pet op die naast Sylvana loopt is dat nou een man of een vrouw of heet dat gender neutraal?
  Het is wel heel serieus erg wat gebeurt in Amsterdam onder die nepper Van Aarsten die er in Den Haag ook al zo een bende van heeft gemaakt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.