Enorme groei Radio 10: ‘Op weg naar top drie’

Geplaatst op Wed 25 Apr 2018 om 9:00

Talpa-zender Radio 10 laat een zeer forse groei zien. Het marktaandeel steeg in de periode februari-maart met maar liefst 0,7 procentpunt naar 7,8 procent en dan moet ster-dj Gerard Ekdom nog beginnen in september. Dat blijkt uit cijfers van Nationaal LuisterOnderzoek. Het is het hoogste marktaandeel voor de zender in zeventien jaar tijd. Vooral de middagshow met Rob van Someren doet het volgens een woordvoerder erg goed. Talpa Radio spreekt van een ‘enorme groei’.

Zenderbaas Roland Snoeijer van Radio 10 is in zijn nopjes. “Begin deze maand vierden we nog het 30-jarig bestaan van onze zender, vandaag vieren we het prachtige marktaandeel van 7,8 procent.”

In de afgelopen periode hebben we luisteraars vermaakt met de ’80’s Top 810′ en de speciale muziekweekenden als het ‘Weekend van de Dance- & Soul Classics’ en het 80’s Weekend. En daarnaast scoort ook de middagshow ‘Somertijd’ weer records deze periode. Radio 10 is een unieke radiozender en het hele team is enorm trots dat steeds meer luisteraars ons ontdekken.

Radiosite RadioFreak laat deskundige Sieb Kroeske, docent Radio Management aan Hogeschool InHolland, aan het woord. Hij verwacht dat Radio 10 een topdriezender wordt.

Sieb Kroeske: “De doorzettende groei van Radio 10 is indrukwekkend te noemen. Met Gerard Ekdom straks is dit station kansrijk om de nieuwe een of twee te worden.

Radio 10 is met 7,8 procent marktaandeel nu de zesde zender van het land. De top vijf bestaat uit Radio 538 (12,6 procent), NPO Radio 2 (12,4 procent), Sky Radio (8,7 procent), NPO Radio 1 (8,7 procent) en Qmusic (8,1 procent).

Lees ook: NPO 3FM glijdt verder weg; ingehaald door 100% NL (gisteren)

Foto: NPO
16 Reacties op “Enorme groei Radio 10: ‘Op weg naar top drie’”


 1. Peter

  NPORadio3FM, zendt dat nog uit?

 2. Joop55

  Harde kern zal bij NPO Radio 2 blijven en komt de Mol weer bedrogen uit, veel R2 luisteraars hadden nogal een hekel aan Ekdom, natuurlijk zal zijn fanclub meeverhuizen maar de werkelijke achterban za bij R2 blijven. Dus staat deze kopie straks gewoon nog op plek 4,5 of 6

 3. Lodewijk

  Leuk zeg die locale Amsterdamse zender. Wonen er zoveel mensen in Amsterdam? Zender voor patsers heel radio 10.

 4. scott_0

  Youtube is mijn radio. Live-concerten MET BEELD.

 5. Me

  Van het vertrek van Echtdom zal Radio 2 opknappen en nog beter worden.
  Radio 10 is een lokale zender voor de Randstad.
  Alles wat de Mol aanpakt gaat op den duur kapot.
  Hij maakt geen radio voor de luisteraar maar voor de adverteerders.

 6. Ron

  Weet niet of het top 3 kan halen, dan zal er nog wel wat meer moeten veranderen dan alleen het aantrekken van Gerard Ekdom maar dan moet de muziekmix ook breder en moeten ze wat meer de diepte in, zoals wat Radio 2 ook doet. Anders wordt het nooit een geduchte concurrent voor deze zender. Want Radio 2 heeft de diversiteit nu, maar Radio 10 is toch een station met een hele beperkte playlist. Het is wel ietsje beter geworden in het afgelopen jaar, maar het kan nog meer aangescherpt worden hierin.

 7. Zonder Naam

  Interessant radio-leesvoer, maar dan over de concurrentie: https://www.volkskrant.nl/media/het-ging-nog-nooit-zo-slecht-met-3fm-waar-blijven-de-nieuwe-giel-beelens~a4595622/

 8. anonymous

  Rob van Someren doet het goed?
  Dat infantiele, flauwe programma met die flauwe grappen?
  Zegt veel over de radio10 luisteraar.

 9. johan d

  Ekdom mag dus aan het einde van het jaar de top4000 doen, exact alle platen uit de playlist van radio10

 10. Michael

  @ anonymous
  Wed 25 Apr 2018 om 11:39
  Waarvan jij er dus een bent.

 11. Elvis

  10 gold was leuk….

 12. Ron

  @johan d: waren het er maar zoveel, niet eens de helft komt voorbij en voornamelijk de grootste hits. Terwijl je in de Top 4000 ook wel eens wat minder bekends hoort.

 13. Radio fanaat

  Nu nog betere fm dekking. In en rondom zwolle is amper of niet te ontvangen in de ether. Dat wordt dan geen ekdom meer luisteren in de auto.

 14. aammehoela

  Zal weinig effect hebben. De radio 2 luisteraar blijft radio 2 luisteren of de vervanger moet het wel heel slecht gaan doen. Veel meer diversiteit dan op radio 10. Neemt niet weg dat ze nog wel een plaatsje kunnen stijgen. Q is nou ook zo’n zender die op den duur gaat vervelen, zeker met dat infantiele foute uur.

 15. Bart

  @Ron Het vervelende bij de TOP2000 (al blijft die week echt fantastisch) is dat de gene die stemmen vaak afkomstig zijn uit het grote kudde volk. Die stemmen niet op wat ze zelf echt leuk vinden maar op de platen waar iedereen elk jaar op stemt. Dit omdat ze dat nou eenmaal altijd zo doen. Wat je vaak hoort is dat men dan stemt op Boheimian Rhapsody want dat is traditie. Ik denk dan als je weet dat toch al een heleboel mensen er op stemmen dan heb je weer een plekje voor een van de platen die wel echt zelf heel goed vind.

 16. Annoniemus

  Met zo’n jasje kan Gerard Ekdom altijd nog een keer mee doen in een aflevering van Bassie & Adriaan , mocht Radio 10 mislukken !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.