Enorme groei Radio 10: ‘Op weg naar top drie’

Talpa-zender Radio 10 laat een zeer forse groei zien. Het marktaandeel steeg in de periode februari-maart met maar liefst 0,7 procentpunt naar 7,8 procent en dan moet ster-dj Gerard Ekdom nog beginnen in september. Dat blijkt uit cijfers van Nationaal LuisterOnderzoek. Het is het hoogste marktaandeel voor de zender in zeventien jaar tijd. Vooral de middagshow met Rob van Someren doet het volgens een woordvoerder erg goed. Talpa Radio spreekt van een ‘enorme groei’.

Zenderbaas Roland Snoeijer van Radio 10 is in zijn nopjes. “Begin deze maand vierden we nog het 30-jarig bestaan van onze zender, vandaag vieren we het prachtige marktaandeel van 7,8 procent.”

In de afgelopen periode hebben we luisteraars vermaakt met de ’80’s Top 810′ en de speciale muziekweekenden als het ‘Weekend van de Dance- & Soul Classics’ en het 80’s Weekend. En daarnaast scoort ook de middagshow ‘Somertijd’ weer records deze periode. Radio 10 is een unieke radiozender en het hele team is enorm trots dat steeds meer luisteraars ons ontdekken.

Radiosite RadioFreak laat deskundige Sieb Kroeske, docent Radio Management aan Hogeschool InHolland, aan het woord. Hij verwacht dat Radio 10 een topdriezender wordt.

Sieb Kroeske: “De doorzettende groei van Radio 10 is indrukwekkend te noemen. Met Gerard Ekdom straks is dit station kansrijk om de nieuwe een of twee te worden.

Radio 10 is met 7,8 procent marktaandeel nu de zesde zender van het land. De top vijf bestaat uit Radio 538 (12,6 procent), NPO Radio 2 (12,4 procent), Sky Radio (8,7 procent), NPO Radio 1 (8,7 procent) en Qmusic (8,1 procent).

Lees ook: NPO 3FM glijdt verder weg; ingehaald door 100% NL (gisteren)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen