Henry Schut vindt Angela de Jong zure vrouw

NOS-ster Henry Schut vindt dat Angela de Jong vanochtend wel een heel zure column heeft geschreven over zijn olympische talkshow Studio Sportwinter. Het lijkt wel alsof columnisten nooit iets positiefs kunnen schrijven. Dat heeft hij gezegd in Goeiemorgen Lex op Radio 10. De Jong noemt de talkshow sfeerloos en wil graag een presentator ‘met wat meer uitstraling en begeestering’. “Maar als ik dat opschrijf, ben ik weer drie weken met hem aan het corresponderen“, zegt ze.

Bovendien vindt De Jong dat de talkshow de volgende keer maar beter vanuit Nederland kan komen, omdat de gesprekken met de sporters weinig zouden toevoegen aan Pyeonchang. In Nederland kun je bijvoorbeeld in het geboortedorp van zo’n sporter uitzenden, aldus de tv-criticus.

Wat vindt Henry Schut van de persoonlijke aanval van Angela de Jong? “Daar kan ik niets over zeggen, joh. Dat is echt smaakgebonden. De reacties die binnenkomen zijn verdeeld. Toen Mart dit programma nog deed, kwamen dit soort reacties ook binnen.

Schut baalt enorm dat De Jong het zo op de man speelt. “Ik zeg je heel eerlijk: ik vind het heel moeilijk, want je wil heel graag dat iedereen het leuk vindt. Het is heel vervelend als het heel persoonlijk klinkt. In alle oprechtheid: het klinkt heel vervelend. Ook omdat ik ontzettend veel van sport houd en ik hoop en denk dat het ook te zien is aan hoe Erben en ik met die sporters praten.”

En wat vindt hij van het voorstel om de talkshow te verhuizen naar Nederland? “Ik vind dat echt met alle respect een belachelijk punt, want wij zijn nou juist hier om met die sporters te spreken. Dat is het belangrijkste gedeelte van dat programma. Als zij niet het verschil hoort met langs de baan, dan moet ze echt nog een keer goed luisteren.”

Het is echt wat anders of je direct na de wedstrijd met een sporter praat of vele uren erna, aldus Schut. “De mensen zitten daar op de bank om hun verhaal van de dag te doen en even op adem te komen. Het kan altijd beter en het kan altijd anders, maar ik vind boven alles dat alle mensen die wij ontvangen een nieuw verhaal vertellen. Ze vertellen wat hen is overkomen die dag. Het is voor hen ook een dagsluiting.”

Ik vind dat je in alle uitzendingen kan zien dat het andere gesprekken zijn die gevoerd worden langs de baan. Dat is meteen na afloop. Wij doen ook wat er daarna is gebeurd, er zitten ouders omheen en er komen heel andere verhalen uit.”

Zuur

Terug naar Angela de Jong. Ze is wel een beetje zuur, vindt Schut. “Je mag schrijven wat je wil, maar je moet ook een beetje respect hebben voor wat er gaande is. Ik vind het best wel leuk als columnisten wat vaker schrijven wat ze wél leuk vinden. We doen ontzettend ons best en zijn hier een volle maand bezig. We werken hier 14 uur per dag.”

Dan kan het je smaak niet zijn – dat is echt prima – maar ik vind het ook best wel leuk om te horen wat ze er nog wel goed aan vindt. Dus Angela, als je luistert: kom bij de volgende Spelen eens een dagje kijken en we hebben het er dan over. Dan mag je ook zeggen wat ik volgens jou beter kan doen en dan ga ik dat proberen voor het hele Nederlandse publiek.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen