Giel Beelen vindt underdogpositie Radio Veronica fijn

Giel Beelen vindt de underdogpositie van zijn nieuwe werkgever Radio Veronica heel erg fijn. Dat heeft de ochtendspits-dj gezegd in het programma 5 Uur Live van Daphne Bunskoek. Beelen voelt zich gedreven bij Talpa Radio. “Ik werk bij een groep waar meerdere radiostations zitten – 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica – en ik ben dan het kleine broertje. Wij zijn een beetje de underdog daar en dat is echt lekker. Met Niek in de middag en met Tim zijn we echt aan het bouwen gewoon.”

Het gaat lekker, zegt Beelen. “Het is de jongste ochtendshow van Nederland, dus het is nog echt wel een beetje bouwen, maar je merkt dat het steeds leuker wordt met de Veronica-luisteraars. Vanochtend had ik Frank Evenblij te gast en die deed sport. Dan denk je: o, daar kunnen we een sportrubriek mee doen. Het is echt nog net begonnen. Het gaat als een tierelier. De luistercijfers zijn goed, maar wat ik nog belangrijker vind: we maken het met heel veel plezier.”

Vindt hij het niet erg dat hij zich bij de commerciële radio aan een strak format moet houden? “Radio is altijd een format. Ik was juist heel erg blij dat het weer een format was. Dat het duidelijk was voor mij wat voor station het is. We draaien kwaliteitsmuziek. Het is fijn om te werken binnen die kaders. Het is wel leuk dat we dan Frans Bauer hebben uitgenodigd, die we natuurlijk niet draaien. Grenzen zijn fijn, want dan kun je er een beetje op dansen.”

Bij Radio Veronica is hij de opvolger van Jeroen van Inkel, die Beelen adviseerde om zich vanwege de bedrijfscultuur bij Radio Veronica níet over te stappen naar die zender. “Ik heb het er met hem over gehad. Hij had wel echt wat bedenkingen. Ik merkte dat hij van het oude Veronica kwam. Hij maakte zich – bijna lief wel – zorgen. Hij had zoiets van: het zal wel misgaan, laat alles op papier vastleggen. Ik had wel het gevoel dat alles kon. Hij is nu net weer begonnen op Radio 5. Dan zijn we toch wel dj’s onder elkaar die elkaar appen en succes wensen.”

Hoe houdt hij zo’n vroeg radioprogramma eigenlijk vol? “Ik word door een student gereden, waardoor ik onderweg al de kranten kan lezen.

De uitzending van 5 Uur Live kunt u hier terugzien.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen