Giel Beelen vindt underdogpositie Radio Veronica fijn

Geplaatst op Fri 12 Jan 2018 om 11:30

Giel Beelen vindt de underdogpositie van zijn nieuwe werkgever Radio Veronica heel erg fijn. Dat heeft de ochtendspits-dj gezegd in het programma 5 Uur Live van Daphne Bunskoek. Beelen voelt zich gedreven bij Talpa Radio. “Ik werk bij een groep waar meerdere radiostations zitten – 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica – en ik ben dan het kleine broertje. Wij zijn een beetje de underdog daar en dat is echt lekker. Met Niek in de middag en met Tim zijn we echt aan het bouwen gewoon.”

Het gaat lekker, zegt Beelen. “Het is de jongste ochtendshow van Nederland, dus het is nog echt wel een beetje bouwen, maar je merkt dat het steeds leuker wordt met de Veronica-luisteraars. Vanochtend had ik Frank Evenblij te gast en die deed sport. Dan denk je: o, daar kunnen we een sportrubriek mee doen. Het is echt nog net begonnen. Het gaat als een tierelier. De luistercijfers zijn goed, maar wat ik nog belangrijker vind: we maken het met heel veel plezier.”

Vindt hij het niet erg dat hij zich bij de commerciële radio aan een strak format moet houden? “Radio is altijd een format. Ik was juist heel erg blij dat het weer een format was. Dat het duidelijk was voor mij wat voor station het is. We draaien kwaliteitsmuziek. Het is fijn om te werken binnen die kaders. Het is wel leuk dat we dan Frans Bauer hebben uitgenodigd, die we natuurlijk niet draaien. Grenzen zijn fijn, want dan kun je er een beetje op dansen.”

Bij Radio Veronica is hij de opvolger van Jeroen van Inkel, die Beelen adviseerde om zich vanwege de bedrijfscultuur bij Radio Veronica níet over te stappen naar die zender. “Ik heb het er met hem over gehad. Hij had wel echt wat bedenkingen. Ik merkte dat hij van het oude Veronica kwam. Hij maakte zich – bijna lief wel – zorgen. Hij had zoiets van: het zal wel misgaan, laat alles op papier vastleggen. Ik had wel het gevoel dat alles kon. Hij is nu net weer begonnen op Radio 5. Dan zijn we toch wel dj’s onder elkaar die elkaar appen en succes wensen.”

Hoe houdt hij zo’n vroeg radioprogramma eigenlijk vol? “Ik word door een student gereden, waardoor ik onderweg al de kranten kan lezen.

De uitzending van 5 Uur Live kunt u hier terugzien.

Foto: RTL
11 Reacties op “Giel Beelen vindt underdogpositie Radio Veronica fijn”


 1. Ron

  Underdogpositie, ja zo kun je het ook stellen. Maar aan wat wordt er dan gebouwd, dat hij zijn ochtendshow moet opbouwen snap ik, dat is met elk nieuw programma, maar Veronica hoeft toch niet opgebouwd te worden? Dat was het al voordat hij er kwam. Het blijft een afgezaagd 80’s, 90’s en zero’s station met de afgezaagde pop/rock classics die ze al jaren voorschotelen.

 2. arie

  Klef clubje daar op die foto.Geen kwaliteiten, toch topbaantjes.

 3. Annette

  Maar zelf luistert Giel liever naar NPO Radio 2.

 4. OMG

  Wordt toch écht eens tijd dat iemand Giel een flinke makeover geeft, mijn god, wat ziet hij er uit… Is er dan niemand in zijn familie en vriendenkring die tegen hem zegt: Je ziet er uit als een ouwe viezerik / pornoster uit de jaren 70?

 5. Dennis

  Kijk ‘m staan tussen de het kletsdames groepje. Ben je dan rock ‘n roll..
  En die reclame van Veronica met zijn foto erop, kun je zo 1 op 1 inzetten voor de Halloween Fright Night. Die kop is echt niet te pruimen.

 6. Bart

  Giel Kletst alles wat krom is weer eens recht.

 7. critikast

  Een foto zegt vaak veel meer dan woorden. Giel, Giel, wat ben je toch een zielige man. Nog steeds ben alleen jijzelf ervan overtuigd dat je de enige bent in Nederland die verstand heeft van radio maken. Je tijd is geweest jongen. Ga genieten van je teveel verdiende salaris en val ons niet verder lastig met je flutprogramma’s en je zinloze kletspraat.

 8. piet

  OMG helemaal met je eens

 9. boris

  Giet weet donders goed waar het op dit moment gebeurt
  De Wild, Stenders, Ekdom en buurman Van Inkel. Bij NPO2 dus.

 10. Bart

  @boris Jep! Hij dacht dat hij daar ook heen kon nadat zijn collega’s vertrokken bij 3FM. Alleen ze hoefden hem niet bij Radio 2. Nu zit daar bij Veronica te doen alsof dat altijd zijn grote droom is geweest. Een beetje sneu wel eigenlijk.

 11. kampie

  criti kast
  Fri 12 Jan 2018 om 15:57

  Geldt eerder voor jou denk ik. Hij zal er wakker van liggen.
  Jouw platform reikt niet verder dan hier

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.