Mattie Valk wil radioruzie niet reconstrueren

Geplaatst op di 10 okt 2017 om 10:11

Het interview met Mattie Valk in RTL Late Night was maandagavond net zo spannend als zijn vraaggesprek in het AD van afgelopen weekend: totaal niet. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De breuk tussen Mattie Valk en Wietze de Jager is een van de meest besproken radioruzies ooit: terwijl ze samen aan het praten waren over een overstap naar Sky Radio, tekende Valk achter De Jagers rug om solo een contract bij Qmusic. Sindsdien staat hij bekend als een judas en een matennaaier.

Zowel in het AD als in RTL Late Night weigerde Valk om inhoudelijk in te gaan op de materie, mogelijk omdat er simpelweg niets te verdedigen valt. Hij blijft terugvallen op algemeenheden, zoals dat hij ‘duidelijker’ had moeten zijn.

Aangezien het aan tafel bij Humberto Tan vooral altijd gezellig moet blijven, waren er ook geen kritische vragen. Het interview begon al weinig hoopvol toen Tan aangaf dat hij Valks interview in het AD ‘heel open’ vond.

Maar waarom speelt Valk eigenlijk geen open kaart? “Dat is het lastige: ik wil niet dag voor dag de hele situatie gaan reconstrueren, omdat het ook een traject is van maanden. Het is wel een verhaal dat we allebei vanuit twee perspectieven hebben beleefd en waarbij ik echt nooit met de verkeerde intentie dingen heb gedaan. Wel onhandig. Ik had duidelijker moeten zijn en de confrontatie aan moeten gaan. Daarvoor steek ik de hand in eigen boezem.

Er is nog steeds niet aan Valk gevraagd waarom hij solo een contract tekende bij Qmusic, zónder dat af te stemmen met De Jager. Bij Late Night bleef het wederom bij algemeenheden: “Ik twijfelde enorm. Vijf jaar geleden kende niemand ons en gingen we het samen opnemen tegen de grote jongens. Dat groeit en dat groeit en op een gegeven moment ben je populair en komt er een aanbieding van een andere zender. Dat is ten eerste heel vleiend, maar ook interessant, want dat doet kriebelen. Dan gebeurt er heel wat.”

Ik ben er misschien een beetje naïef in geweest, omdat ik dacht: als er een aanbod komt van een andere zender, dan beslis je: oké we doen het wel of we doen het niet. Maar ik stond echt te tollen op mijn benen. Ik dacht: jeetje, dit gaat over een programma dat vijf jaar geleden niemand kende.”

Ik had altijd gehoopt om uiteindelijk de show met Wietze door te zetten. Dat is mijn intentie geweest en het heeft niet zo mogen zijn. Dat is heel erg jammer. Het heeft ermee te maken dat ik een enorme binnenvetter en twijfelaar ben. Natuurlijk had ik duidelijker moeten zijn op sommige momenten, maar in dat hele traject stond ik ook een beetje te tollen, omdat je niet zo goed weet wat je overkomt.

 

Humberto Tan is geen meester in het maken van spannende televisie. In plaats van het stellen van een kritische vraag, gaf hij aan dat hij het ‘knap’ vond dat Valk ‘alleen naar zichzelf wijst’.

Valk: “Ik wil gewoon niet de strijd aangaan van: wie heeft hier gelijk en wat is hier gebeurd? Dus zoek ik het bij mezelf. Van: waar heb ik fouten gemaakt? Het verhaal heeft twee kanten en ik kijk dan naar mijn fout. Dat is wel op dit punt.

Humberto Tan en Mattie Valk hebben allebei hetzelfde probleem: er zit een flinke deuk in hun imago vanwege het plegen van bedrog. Waar Valk zijn radiovriend bedroog, bedroog Tan zijn vrouw. “Ik was blij dat we de roddelbladen konden delen“, merkte Valk op.

Tan: “Ik ben nog bij mijn partner, maar als je uit elkaar gaat en de hele wereld kijkt mee: dat is niet leuk.”

Vorige week is Igmar Felicia geïntroduceerd als Wietze de Jager. Volgens weekblad Party was het heel moeilijk om iemand te vinden die met Valk geassocieerd wil worden. De luistercijfers van Qmusic dalen stormachtig sinds Valks verraad.

Lees ook: Mattie Valk vindt hevige imagoschade ‘heel moeilijk’ (zaterdag)

Foto: RTL Late Night
20 Reacties op “Mattie Valk wil radioruzie niet reconstrueren”


 1. Connie Kreukboven

  Het was hele gênante televisie. Allemaal ingepraat door een in de haast ingehuurde imagodeskundige. Q doet er natuurlijk alles aan om er nog iets van te maken, en het imago van hun beschadigde ster te herstellen. Ik heb slecht nieuws, dat gaat ze met de beste wil van de wereld niet lukken. Wat hij heeft gedaan gaat het publiek hem niet vergeven.

 2. Bep

  Mattie en Humberto hebben een heel groot probleem,ik zeg, boontje komt om zijn loontje.Belazer je partner niet, het wordt keihard afgestraft.

 3. Tim

  Wat is ie lelijk. Ik begrijp plots zijn ex heel goed.

 4. Kees '71

  Wie wil nauw kinderen van je “lieve” Mattie Valk?

 5. Flip de Beer

  Leuk dat Igmar uit de auto kwam! Levert leuke radio en tv op.

 6. Ron

  Zijn hele tronie en hele karakter straalt een en al lafheid uit. Ik had niet anders verwacht, en zeker niet bij Tan. Misschien dat Pauw er wellicht scherper in gegaan was en doorgevraagd had.

 7. David

  Stik lekker in die 6 ton en je tesla, smeerlap!!

 8. Ron

  Mag het wat objectiever MC? Dank u

 9. marc

  Mattie deed het verstandig.
  Het verhaal heeft nu alleen maar verliezers aan beiide kanten.
  Waarom zou hij Wietze gaan afvallen bij RTL late night.
  Zich puur focussen op de nieuwe show met Fien en Igmar is een veel beter idee.

  Tis wat Jack van Gelder zei uiteindelijk komt het weer allemaal goed en gaan ze in de toekomst weer samenwerken.

 10. Mike

  Ik vind hem zo’n ei.

 11. H.

  Ja Jack inderdaad een uitzending om te huilen!

 12. Boeien

  WAarom ga je daar zitten als je niet wilt vertellen wat er precies is gebeurd. Als je exht met de jager verder wilde gaan dan had je niet getekend voordat de jager ervan zou weten…

 13. Anna Blauwzee

  Allemaal damage control – blijft een judas deze kerel –

 14. Appelsap

  Waarom ie daar is gaan zitten? Nou bij Q hebben ze een spin dokter aangenomen om aan het imago van die Valk met zijn 6 ton en tesla te werken.. en dat gaat lukken Let maar Op!

 15. Appelsap

  En het was pas leuk geweest als die auto buiten een rode tesla was geweest

 16. Davie

  @David Lekker haten op Mattie? O wat een haaaaaaaat! Het moet eruit!

 17. ?

  @Davie

  “Haten op”? “HATEN OP”?

 18. Bart

  @Marc Er is maar een verliezer in dit verhaal en dat is Wietse. Die is belazerd door Mattie. Dat had Matttie gewoon moeten zeggen gisteren. Niets anders.

 19. Vrede

  Raar dat Tan nog bij zijn partner is. Die vrouw is vernederd voor heel Nederland en blijft bij hem,die is blijkbaar ook aardig simpel.

 20. paula

  Wat is t toch een lelijk kind

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.