Kwalificatieduels Oranje Leeuwinnen naar Veronica

Geplaatst op Mon 16 Oct 2017 om 11:40

De Oranje Leeuwinnen bezorgden de NOS in de zomer zúlke hoge kijkcijfers, dat het vrouwenvoetbal de belangstelling van Veronica heeft gewekt. De zender heeft de uitzendrechten gekocht van de kwalificatiereeksen voor het WK in 2019 en het EK in 2021 én de vriendschappelijke thuisduels. Remco van Leen, directeur content van SBS Broadcasting: “Met de winst op het laatste EK hebben de vrouwen bewezen dat ook zij de Oranjekoorts kunnen laten oplaaien.”

Van Leen: “In korte tijd hebben zij een enorme populariteit en een miljoenenpubliek opgebouwd. Die euforische stemming heerst ook bij ons, helemaal nu het gelukt is deze rechten binnen te halen. Wij zijn er heel blij mee dat wij de OranjeLeeuwinnen mogen toevoegen aan ons voetbalaanbod.

Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB, is eveneens enthousiast. “Onze Leeuwinnen vanaf nu live bij Veronica, een zender die het voetbal nadrukkelijk omarmt. En dus ook ons vrouwenvoetbal. Ik ben erg trots op deze deal; goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans. De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn in no time uitverkocht, maar nu kunnen de mensen zonder kaarten ook genieten van de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioen.’’

Zijn collega directeur van het vrouwenvoetbal, Jan Dirk van der Zee, wijst op de status van de Leeuwinnen: “Voor het eerst in de geschiedenis worden twee reeksen kwalificaties verkocht aan een open televisienet, bereikbaar voor iedereen. Dat hebben onze speelsters en hun staf zelf afgedwongen. Door onverstoorbaar de weg naar succes in te slaan. Ze hoeven niet meer om aandacht te vragen, het komt op ze af; volle stadions, alles live in beeld. Dat is gewoon terecht. Steeds meer meiden zullen zich gaan spiegelen aan de Leeuwinnen.’’

De eerste wedstrijd in aanloop naar het WK in Frankrijk, Nederland – Noorwegen, is volgende week dinsdag om 19.00 uur al te zien op de zender, die ook de Champions League, KNVB Beker en Jupiler League uitzendt.

De uitzendrechten van het WK en EK zelf liggen bij de NOS.

Foto: NOS
19 Reacties op “Kwalificatieduels Oranje Leeuwinnen naar Veronica”


 1. Corrector

  En gaat Irene Moors nu voor aanvang het Wilhelmus zingen?

 2. Kaaskijker

  Veronica is een ECHTE voetbalzender. Net als SBS6, RTL7, Ziggo Sport, Fox Sports en de NOS (waar de vrouwen tot voor kort te zien waren).

 3. John

  Groot worden bij de PO
  En dan voor het GELD gaat de KNVB naar de CO

  En daarnaast voor subsidie bij de overheid aan kloppen!

 4. Walter

  200.000 tot 500.000 kijkers –> tel uit je winst…

 5. Laurens

  Wel een slimme zet van Veronica! Ik denk dat John van Veronica een echte sportzender wil maken om zo te laten zien dat hij, na Sport7, een echte zender op kan bouwen. Dit keer doet hij het overigens een stuk slimmer om niet direct alles op te kopen, maar om het in kleine stappen te doen. Eerst CL, vervolgens Jupiler League naar Veronica en nu het damesvoetbal. Europa League zal wellicht het volgende zijn, wellicht wisselend met CL.

 6. Tim20 MJ

  Wanneer gaan de rechten van Eredivisie samenvattingen weer in de verkoop?

 7. Bart

  @kaaskijker Ze blijven ook bij de NOS te zien. SBS heeft alleen de kwalificatiewedstrijden.

 8. Wolter

  Yes! Waar voetbal thuishoort! Veronica is gewoon beter!

 9. Gé BraadsleeII

  Leeuwin in je broekje!

 10. Andreas

  Sport naar SBS9 en Veronica weer in ere herstellen.

 11. David

  @tim20

  Tot zeker 2019 bij de nos…
  Daarna ligt het weer open.

 12. ziezo

  Het pottenvoetbal is afgelopen zomer met het EK verschrikkelijk gehyped door de media, nu de gewone competitie is begonnen komt er weer niemand kijken…..

 13. Satan

  @Ziezi

  Hadden ze bij jou de lessen Nedеrlands maar wat meer gehypet!

 14. Mark

  Hmmm, apart: in de papieren tv-gidsen staat vrouwen voetbal nog gewoon op NPO 3 vermeld. Die zullen wel balen…

 15. Net Niet

  Veronica/SBS6 heeft helemaal niets met Voetbal!!
  Er zijn maar 3 partijen die het uitzenden van live wedstrijden snappen en dat zijn:
  RTL7 open kanaal + Ziggo Sport en FoxSports achter de decoder!!.
  De overigen op het open kanaal; SBSgroep en NOS/NPO maken er een potje van!!

  @Mark;
  “papieren tv gidsen” bestaan die dan nog ?
  Die liepen jaren geleden al weken achter, zal niet beter geworden zijn, haha!!

 16. Kees

  @Laurens de enige reden waarom Veronica de KNVB Beker/Jupiler heeft komt door FOX omdat niet iedereen hun kan ontvangen. Als FOX overal beschikbaar is dan is Veronica de KNVB Beker/Jupiler Kwijt

 17. toxilogic

  Ach ach John de Mol’s ‘evil eye’ maakt korte metten met het vrouwenvoetbal, het zal weer in het niets verdwijnen, net als onze beker competitie en de 1e divisie.

 18. Dag

  Vriendschappelijke wedstrijden bij de mannen zat al bij Sbs6. Ben wel benieuwd wie de voice over is en of er genoeg camera standen zijn.

 19. aammehoela

  Gisteravond slecht commentaar bij Feyenoord. Wat een chauvinistisch iemand. Vond dat Kramer wellicht een penalty had moeten hebben in de eindfase. In de herhaling duidelijk te zien dat Kramer zelf zat te duwen. Neen, dan maar Jeroen Elshof. Veel beter dan die gast gisteren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.