Kwalificatieduels Oranje Leeuwinnen naar Veronica

De Oranje Leeuwinnen bezorgden de NOS in de zomer zúlke hoge kijkcijfers, dat het vrouwenvoetbal de belangstelling van Veronica heeft gewekt. De zender heeft de uitzendrechten gekocht van de kwalificatiereeksen voor het WK in 2019 en het EK in 2021 én de vriendschappelijke thuisduels. Remco van Leen, directeur content van SBS Broadcasting: “Met de winst op het laatste EK hebben de vrouwen bewezen dat ook zij de Oranjekoorts kunnen laten oplaaien.”

Van Leen: “In korte tijd hebben zij een enorme populariteit en een miljoenenpubliek opgebouwd. Die euforische stemming heerst ook bij ons, helemaal nu het gelukt is deze rechten binnen te halen. Wij zijn er heel blij mee dat wij de OranjeLeeuwinnen mogen toevoegen aan ons voetbalaanbod.

Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB, is eveneens enthousiast. “Onze Leeuwinnen vanaf nu live bij Veronica, een zender die het voetbal nadrukkelijk omarmt. En dus ook ons vrouwenvoetbal. Ik ben erg trots op deze deal; goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans. De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn in no time uitverkocht, maar nu kunnen de mensen zonder kaarten ook genieten van de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioen.’’

Zijn collega directeur van het vrouwenvoetbal, Jan Dirk van der Zee, wijst op de status van de Leeuwinnen: “Voor het eerst in de geschiedenis worden twee reeksen kwalificaties verkocht aan een open televisienet, bereikbaar voor iedereen. Dat hebben onze speelsters en hun staf zelf afgedwongen. Door onverstoorbaar de weg naar succes in te slaan. Ze hoeven niet meer om aandacht te vragen, het komt op ze af; volle stadions, alles live in beeld. Dat is gewoon terecht. Steeds meer meiden zullen zich gaan spiegelen aan de Leeuwinnen.’’

De eerste wedstrijd in aanloop naar het WK in Frankrijk, Nederland – Noorwegen, is volgende week dinsdag om 19.00 uur al te zien op de zender, die ook de Champions League, KNVB Beker en Jupiler League uitzendt.

De uitzendrechten van het WK en EK zelf liggen bij de NOS.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen