‘Weesie die klaagt over bedreigingen is ironisch’

Nynke de Jong, pagina-twee-columnist van het AD, vindt het ironisch dat PowNed-baas Dominique Weesie klaagt over de bedreigingen die zijn omroep binnenkrijgt. Dat schrijft ze vandaag in de krant. PowNed kreeg het onlangs zwaar te verduren toen de omroep in een nieuwsartikel schreef dat een verdronken Syriër in Assen de andere zwembadbezoekers een ‘vervelende dag had bezorgd’. Het aantal bedreigingen dat daarop volgde was volgens Weesie ‘exorbitant’.

Weesie deed zijn beklag gisteren in het AD. De Jong kon zijn uitspraken bijna niet geloven toen ze hem las. “Soms heb je zo’n moment waarop je heel hard Ironic van Alanis Morissette wil zingen.”

Ze wijst erop dat Weesie aan de wieg stond van GeenStijl. “De bakermat der kwetsende verwensingen, seksistische reaguurders en bedreigende hetzes. Die Weesie, het voorbeeld van anonieme trollen die niks anders doen dan ophitsen, beledigen en bedreigen, díé Dominique was geschrokken van de uitingen jegens PowNed.”

Niemand verdient het om bedreigd te worden, benadrukt De Jong: “Maar dat Dominique Weesie klaagt over bedreigingen, terwijl hij jarenlang de voedingsbodem kweekte waarin anonieme goorlappen het vertrouwen vonden om de meest verschrikkelijke dingen te zeggen; ik heb zelden zoiets ironisch gelezen.”

Zelf kreeg De Jong ‘de smerigste reacties’ als ze weer eens in een GeenStijl-artikel was genoemd. “Erg hè, Dominique, al die online laster?“, besluit ze in haar column (op de AD-site).

Lees ook: Dominique Weesie doorbreekt stilzwijgen in het AD (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen