D66 boos over topsalarissen Dominique en Rutger

Geplaatst op Tue 22 Aug 2017 om 13:35

D66 vindt het bizar dat PowNed-heren Dominique Weesie en Rutger Castricum elk jaar 200.000 euro opstrijken met die zeven minuten televisie die ze per dag maken. Dat zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte op Twitter. Paternotte heeft afgelopen weekend het Volkskrant-artikel ‘De geleidelijke implosie van omroep PowNed’ gelezen en stelt daarover Kamervragen aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). Hij wil weten hoe dit soort types zo veel geld kunnen opstrijken.

Twee ton per jaar voor deze PowNed-mannen is wel echt te veel, aldus Paternotte. “Meer verdienen dan de premier voor 6 minuten TV per dag bij een omroep gefinancierd uit belastinggeld. Reden voor deze Kamervragen.”

Paternotte begrijpt niet waarom de mannen boven de WNT-norm kunnen verdienen. Tot voor kort mochten alleen presentatoren met een ‘speciaal talent’ die een ‘essentiële bijdrage leveren aan een hoogwaardige kwalitatieve publieke omroep’ boven de norm verdienen. “Is het onder die definitie mogelijk dat iemand die geen programma’s presenteert maar slechts als voice-over in filmpjes figureert voldoet aan de eisen van deze uitzondering?”, aldus Paternotte.

Hij vervolgt: “Geldt voor een aspirant-omroep die dagelijks 6 minuten televisie maakt en in de zomer überhaupt geen uitzendingen maakt dat de presentatoren ervan een essentiële bijdrage kunnen leveren aan een hoogwaardige kwalitatieve publieke omroep? Zo ja, hoe verklaart u dat?

Paternotte wil weten of PowNed überhaupt nog wel in het publieke bestel past. “Voldoet het maken van 42 unieke televisieminuten per week volgens u aan de verplichting voor publieke mediadiensten om conform artikel 2.34, lid 1 van de Mediawet ‘gedurende de verkenningsperiode media-aanbod te verzorgen, waaronder in elk geval radio- en televisieprogramma’s’ (meervoud?)

Lees ook: Volkskrant trekt ‘de beerput’ van PowNed open (afgelopen weekend)

Foto: PowNed
16 Reacties op “D66 boos over topsalarissen Dominique en Rutger”


 1. A

  Bizar inderdaad

 2. Woodstock

  D66 heeft hierin gelijk.

 3. gtstfites

  als je pateRnotte heet heb je standaar ongelijk!! domme naam

 4. David

  Dit land is zo dood- en doodziek. Leuke vraagjes van meneer Paternotte, maar ook hij is onderdeel van de bende die al dit soort dingen toestaat en nooit ingrijpt…

 5. ZY

  Die premier vergelijking is een dood doener jochie 😂

  Kijk ff naar giel beelen en mathijs van nieuwkerk 🤔

 6. PA-V-H

  6 minuten tv per dag voor 2 ton. Dus 2 ton voor een uurtje per dag werken.

  Daar moet Mathijs heel wat uurtjes per dag meer voor werken. Schat Mathijs voor minimaal 10 uur per dag.

 7. critikast

  Het gaat gewoon door in Hilversum. Al jarenlang roepen premiers en Kamerleden dat ze de financiële wildgroei in Hilversum gaan aanpakken, maar er gebeurt helemaal niets. En tussen de mazen van de wet gaan de vorstelijke beloningen gewoon verder.

 8. animo

  Laten we het bij powns houden zij verrijken zich niet de anderen ,het zijn twee mannen met bijna geen personeel ,ze huren goedkope krachten in die filmpje maken Roger zie je niet meer vergunning intrekken Dekker moet ingrijpen.

 9. anonymous

  Maar alle anderen van bv de VARA mogen wel tonnen verdienen?

 10. Jables

  Kijk de vlog van Jan Roos van vandaag eens over de werkwijze van Powned. Ontluisterend.

 11. vara

  De vara is kennelijk wel de belangrijkste omroep die word hier vaak genoemd daar ben ik blij om omdat het de beste omroep is.

 12. Graaf Volkert

  En dan zeiken over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk…

 13. Freek

  Dat is heel simpel uit te leggen: omdat het volgens de wet kan.
  Wat denk je dat alle andere bobo’s verdienen bij de NPO?
  Eigenlijk laat Powned zien dat we zo snel mogelijk de NPO moeten hervormen.

 14. dap

  Guttegut D66 wordt wakker. Doe es stoer, je had dezelfde vragen al 10 jaar geleden over je linkse makkers bij de VARA Paul de Leeuw en Matthijs ‘zoolander’ van Nieuwkerk a 5 ton p.p. Waar was je toen?????????

 15. Clarence

  Ik zou zeggen laat ze alles terugbetalen die pest pubers

 16. Annoniemus

  D66 ?
  Is dat niet dat partijtje die dat vrouwelijke Marrokaanse kamerlid de tent uit heeft gejaagd die tot op heden een dikke uitkering ontvangt ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.