D66 boos over topsalarissen Dominique en Rutger

D66 vindt het bizar dat PowNed-heren Dominique Weesie en Rutger Castricum elk jaar 200.000 euro opstrijken met die zeven minuten televisie die ze per dag maken. Dat zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte op Twitter. Paternotte heeft afgelopen weekend het Volkskrant-artikel ‘De geleidelijke implosie van omroep PowNed’ gelezen en stelt daarover Kamervragen aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). Hij wil weten hoe dit soort types zo veel geld kunnen opstrijken.

Twee ton per jaar voor deze PowNed-mannen is wel echt te veel, aldus Paternotte. “Meer verdienen dan de premier voor 6 minuten TV per dag bij een omroep gefinancierd uit belastinggeld. Reden voor deze Kamervragen.”

Paternotte begrijpt niet waarom de mannen boven de WNT-norm kunnen verdienen. Tot voor kort mochten alleen presentatoren met een ‘speciaal talent’ die een ‘essentiële bijdrage leveren aan een hoogwaardige kwalitatieve publieke omroep’ boven de norm verdienen. “Is het onder die definitie mogelijk dat iemand die geen programma’s presenteert maar slechts als voice-over in filmpjes figureert voldoet aan de eisen van deze uitzondering?”, aldus Paternotte.

Hij vervolgt: “Geldt voor een aspirant-omroep die dagelijks 6 minuten televisie maakt en in de zomer überhaupt geen uitzendingen maakt dat de presentatoren ervan een essentiële bijdrage kunnen leveren aan een hoogwaardige kwalitatieve publieke omroep? Zo ja, hoe verklaart u dat?

Paternotte wil weten of PowNed überhaupt nog wel in het publieke bestel past. “Voldoet het maken van 42 unieke televisieminuten per week volgens u aan de verplichting voor publieke mediadiensten om conform artikel 2.34, lid 1 van de Mediawet ‘gedurende de verkenningsperiode media-aanbod te verzorgen, waaronder in elk geval radio- en televisieprogramma’s’ (meervoud?)

Lees ook: Volkskrant trekt ‘de beerput’ van PowNed open (afgelopen weekend)

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen