Dione de Graaff gaat De Avondetappe alleen doen

Foto: Nick van OrmondtDione de Graaff gaat het nieuwe seizoen van De Avondetappe alleen, en dus niet samen met Herman van der Zandt, presenteren. Dat meldt het AD vandaag. Na een afwezigheid van een jaar keerde De Avondetappe vorig jaar terug op de buis, zónder Mart Smeets, maar met het nieuwe duo. Die duopresentatie vond De Graaff nog behoorlijk lastig, zei ze toen. “Ik vind het enorm wennen. Maar wij kennen elkaar inmiddels al goed genoeg om te weten hoe de ander werkt.”

Van der Zandt verdwijnt niet uit het programma, maar zijn rol verandert wel. Hij spreekt voortaan op locatie met een hoofdrolspeler om te praten over het verhaal van de dag.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD zal het een goede keuze vinden. Zij was vorig jaar al kritisch over het duo. “Dione de Graaff heeft haar gegiechel in Nederland gelaten en doet het verrassend goed. Herman komt soms nog wat onzeker over.

De Avondetappe was vorig jaar een succes met gemiddeld 871.000 kijkers en een beoordelingscijfer van een 7,6. Twee uitzendingen van het afgelopen succes kwamen zelfs met stip de top 5 binnenkwamen van meest bekeken Avondetappes van de afgelopen tien jaar.

Dit jaar is er weer een nieuwigheid aan De Avondetappe. Omdat Jinek de hele zomer uitzendt, verhuist de Tour de France-talkshow naar prime time. Vanaf 1 juli is de talkshow zeven dagen per week te zien om 21.20 uur.

RTL 7 zendt ook een wielertalkshow uit. Tour du Jour zal dagelijks van 20.00 tot 21.30 uur te zien zijn.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen