3FM krijgt overdag wél vrouw, Radio 2 nog niet

Jurre Bosman, radiobaas van de NPO, belooft dat er binnen nu en een halfjaar een vrouw in de dagprogrammering van NPO 3FM zit. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. 3FM-dj Roosmarijn Reijmer riep haar werkgever dinsdag in het NRC Handelsblad op om bij 3FM niet langer het mannenbolwerk te handhaven. Daar geeft Bosman nu gehoor aan. “Dat gaat binnen nu en no time gebeuren op 3FM. Het is nu eind juni. Als we hier begin volgend jaar zitten, zullen we dat kunnen zien.”

Als Bosman eerder deze functie had gehad, dan was er al eerder iets gebeurd aan het gebrek aan vrouwen, stelt hij. “Dat denk ik wel. Ik wil het snel veranderen. Dit raakt aan iets wat we in heel Nederland zien, ook in het voetbal en in de politiek. We zitten hier nu ook met alleen maar mannen aan tafel. Ook bij radio is er veel werk te doen.

Vroeger waren er nou eenmaal geen vrouwen beschikbaar, maar nu is dat anders, zegt hij. “Er zijn wat minder vrouwen geïnteresseerd in het een grote mond opzetten om over muziek te praten, maar gelukkig is dat enorm aan het veranderen. Ik vroeg Claudia de Breij ooit om naar 3FM te komen, omdat ze zichzelf niet meldde. Tegenwoordig is dat anders en is er heel veel talent. Dat staat op het punt van doorbreken: Eva Koreman, Angelique Houtveen.”

Of we op Radio 2 ook meer vrouwen gaan horen? “Dat gaat nog wat langer duren. We gaan niet Gerard Ekdom en Rob Stenders naar huis sturen. Zij maken fantastische programma’s. Je ziet dat talent begint in de nacht van 3FM, dan naar overdag gaat en dán naar Radio 2 gaat. Dat is een ontwikkeling die me niet snel genoeg kan gaan, maar we gaan niet mensen naar huis sturen.”

Op Radio 1 zijn er momenteel genoeg vrouwen, constateert Bosman.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen