Nieuwsuur-oprichter Carel Kuyl verlaat NTR

Carel Kuyl bereikt komend najaar de pensioengerechtigde leeftijd en stopt daarom als mediadirecteur van omroep NTR. Hij wordt opgevolgd door Willemijn Francissen, nu eindredacteur kennis. Dat heeft de omroep laten weten. Kuyl heeft een lange loopbaan bij de publieke omroep. Hij stond aan de wieg van de eerste dagelijkse actualiteitenrubriek van de Nederlandse televisie, NOS-Laat, de voorloper van NOVA. In 2010 gaf hij de aanzet tot NOVA’s opvolger Nieuwsuur, de tv-hit van NPO 2.

Twee jaar later werd hij mediadirecteur. “Het gaat goed met de NTR. We maken mooie, gewaardeerde en prijswinnende programma’s, die laten zien dat we tot de kern van de publieke omroep behoren”, aldus Kuyl. “Ik ben trots dat ik daar deel van heb uitgemaakt.

Algemeen directeur Paul Römer vertelt dat Kuyl de afgelopen jaren op onnavolgbare wijze en met succes invulling heeft gegeven aan de functie van mediadirecteur.

De functie van mediadirecteur is volgens Römer essentieel voor de inhoudelijke kwaliteit en ontwikkeling van de NTR. Hij is blij met opvolger Francissen, gezien haar brede ervaring bij verschillende omroepen en producers.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen