Interview met koning gelijktijdig op NPO 1 en RTL 4

NPO 1 en RTL 4 gaan gelijktijdig een interview met koning Willem-Alexander uitzenden op prime time. De uitzending is volgende week woensdag, aan de vooravond van zijn 50ste verjaardag. Dat hebben de NOS en RTL laten weten. De koning ontvangt interviewer Wilfried de Jong bij hem thuis, op de Eikenhorst in Wassenaar. Aan de hand van historische televisiefragmenten kijkt hij terug op zijn eigen leven en op nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen vijftig jaar, aldus de omroepen.

Zo praten ze onder meer over zijn jonge jaren op kasteel Drakensteyn, zijn speciale band met Nelson Mandela en zijn succesvolle deelname aan de Elfstedentocht, maar ook over het verlies van zijn broer Friso en over de ramp met de MH17.

Het tv-interview heet Willem-Alexander 50 en zal van 20.33 tot 21.46 uur te zien zijn op NPO 1 en RTL 4.

In de rest van de wereld wordt het programma uitgezonden bij BVN.

Foto: NOS/RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen