Rob Trip vond RTL’s Carrédebat ‘lastig’

Rob Trip, die vanavond het grote NOS-slotdebat leidt op NPO 1, heeft met enige moeite gekeken naar het Carrédebat van concurrent RTL Nieuws. Dat heeft de presentator gezegd op 100% NL. Het Carrédebat is fel bekritiseerd, omdat het debat weinig inhoudelijk was. Trip lijkt zich wel in die kritiek te kunnen vinden. “Ik vond het Carrédebat erg lastig, omdat het heel strak geformatteerd is in korte soundbites. Dat was de keer daarvoor ook al zo. Het maakt het moeilijk om daar als kijker in te komen.

De NOS-presentator vond het RTL Rode Hoed Debat, dat een week ervoor plaatsvond, veel prettiger om te kijken. “Het debat wat ze ervoor hadden met Frits Wester vond ik eigenlijk fijner. Dan merk je toch een beetje dat je daar iets meer van opsteekt als kijker, dan dat je alleen maar voorgeproduceerde zinnetjes hoort. ”

Bij de NOS komen de lijsttrekkers wel gewoon aan het woord, aldus Trip. “We hebben gekozen voor een-op-eendebatten. Dat is met een loting bepaald. Je schiet er als kijker het meest mee op. Dat zul je als kijker gaan zien vanavond. Vorige keer liep het als een trein. Toen was het voor de lijsttrekkers goed én voor de kiezers.

Tot slot deelt Trip nog een compliment uit aan De Wereld Draait Door voor de Lagerhuis-debatten. “Dat vond ik ook heel grappig met al die gewone mensen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen