Netflix in 2017 nog niet met Nederlandse serie

Netflix komt dit jaar niet meer met een Nederlandse eigen serie, een zogeheten ‘original’. Het zit nog wel steeds in de planning. Dat heeft Netflix-baas Reed Hastings gezegd in een interview met Merijn Doggen van Bright. Hastings zei vorig jaar in College Tour dat meerdere Nederlandse producenten ideeën hadden gepitcht bij Netflix, maar daar is nog niets uitgekomen. “We hebben nu Duitse, Spaanse, Italiaanse en Franse originals, maar we hebben er nog niet één gevonden in Nederland.”

Op de vraag of Netflix dan zo veel slechte ideeën heeft binnengekregen of dat er simpelweg nog niets is besloten, antwoordt Hastings: “We hebben nog niets kunnen beslissen. Er zijn veel geweldige ideeën.

Het is niet duidelijk wanneer de knoop wordt doorgehakt. “We werken eraan. Niet dit jaar. We blijven eraan werken.

Videoland, de Netflix van RTL, zet wel volop in op Nederlandse content. Binnenkort gaat RTL 4 zelfs een uur lang reclame maken voor een nieuwe Nederlandse serie van Videoland.

Foto: Bright

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen