Van Royen: ‘Mannen komen met meer weg in media’

Heleen van Royen, één van ’s lands succesvolste schrijvers, heeft het idee dat mannen in de media veel meer kunnen zeggen zonder dat er een tsunami van kritiek volgt. Dat zegt ze in het NRC Handelsblad. Van Royen wordt alleen al agressief benaderd vanwege haar veel jongere man. “Ja, dat zijn van die dingen. Over het omgekeerde hoor je nooit iemand, hè. Mannen mogen meer dan vrouwen, dat is de rode draad. Er wordt meer van ze gepikt. Ze flikken ook meer, qua criminaliteit en zo.”

Zo is de wereld en die verandert niet, aldus Van Royen. “Maar dat wil niet zeggen dat ik me erbij neerleg. Ik doe waar ik zelf zin in heb. Dat is het enige wat je ertegenover kunt stellen. Je er niets van aantrekken.”

Het valt Van Royen steeds weer op. “Jett Rebel laatst, heb je dat gelezen? Hij zei dat hij nergens meer aan verslaafd was, behalve aan seks. Stel dat ik dat zou zeggen, dan wordt het een heel ander verhaal. Hoer, slet, wat ben je toch ook een smerig wijf.”

Ik heb het allemaal al zo vaak gehoord. En dan zeg ik niet eens dat ik aan seks verslaafd ben, want dat ben ik niet“, besluit ze in de krant (Blendle).

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen