PVV wijst op teleurgestelde Sinterklaasjournaal-kijker

Het Sinterklaasjournaal is er weer. De eerste aflevering trok woensdagavond een hoop bekijks: er stemden om zes uur bijna 1,1 miljoen mensen af op NPO 3. De grote vraag was wat het programma met Zwarte Piet zou doen. Die bleek er nog steeds in te zitten, maar er was ook een Witte Piet te zien. “Licht beteuterde reactie dochter van vier op de witte Piet: ‘Maar dat is een gewoon mens…’ Weg magie“, twitterde moeder Eva, die vervolgens geretweet werd door PVV-Kamerlid Martin Bosma.

Bosma ziet het als het bewijs dat een minderheid in ons land het Zwarte Piet-feest verpest. “Zo maakt de slinkse NPO onze tradities kapot“, zegt de mediawoordvoerder van de PVV.

De landelijke intocht van Sinterklaas is op zaterdag in Maassluis. Honderden politiemensen moeten er dan voor zorgen dat alles zonder problemen verloopt. “Intocht = risicowedstrijd”, zegt Bosma. “Gevolg van de ophitserij van de politiek-correcte elites in politiek en media.

Bosma begrijpt er helemaal niets meer van. “Zwarte Piet: tegenhouden. Criminele asielzoekers: welkom.

De kloof tussen de media en de gewone burger is enorm, aldus Bosma. Hij wijst op een recente uitzending van Paul de Leeuw, die even moest slikken toen zijn hele publiek vóór Zwarte Piet bleek te zijn.

VARA-miljonair Paul de Leeuw valt uit ivoren toren. Publiek kiest: Zwarte Piet blijft ZWART.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen