Pleidooi voor ‘minder ego en meer muziek’ op 3FM

Foto: SBSMinder egotripperij en meer goede muziek. Dat is volgens muziekjournalist Edwin Wendt het recept om 3FM er weer bovenop te krijgen, zegt hij vandaag in een opiniestuk in het AD. 3FM zit in enorm zwaar weer: in de meest recente luisterperiode werd het laagste marktaandeel in elf jaar tijd genoteerd. Er staat nu veel te veranderen bij 3FM. Heel veel, want zelfs ochtendjock Giel Beelen stapt op. “Het huidige 3voor12 Radio zou de nieuwe norm kunnen worden“, stelt Wendt voor.

3FM moet af van de door ‘538 en Radio 10 geclaimde lolbroekerij en sidekicks’, vindt hij. Hij pleit voor ‘meer aandacht voor nieuwe muziek, met het zwaartepunt op rock en alternatieve dance, interviews en live-muziek’.

In dat geval zullen sommige deejays een spoedcursus ‘minder ego, meer muziekkennis’ moeten volgen, enkelen worden als ‘niet geschikt’ afgevoerd, anderen bloeien juist op.

Een belangrijke rol kunnen Mark van der Molen, Herman Hofman en Eva Koreman gaan spelen, denkt hij. Frank van der Lende, de middagspits-dj van 3FM, verdwijnt volgens hem. “Of wordt gekoppeld aan een duopartner.

Wie de nieuwe Giel Beelen wordt? Wendt denkt dat Domien Verschuuren niet sterk genoeg is om de concurrentie aan te gaan. Hij tipt Sander Hoogendoorn, Barend van Deelen en zijn duopartner Wijnand Speelman en Rámon Verkoeijen.

Het opiniestuk ‘3FM: meer muziek, minder ego’ kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen