PvdA en VVD ergeren zich aan mediarel over racisme

Foto: RTLSylvana Simons zit de laatste tijd zo vaak in het NOS Journaal dat ze bijna de nieuwe Harmen Siezen lijkt, Nieuwsuur polariseert door alleen maar donkere landgenoten aan het woord te laten over racisme en EenVandaag stelt dat ontkenning van racisme een ‘groot probleem is in Nederland’. Het racismedebat neemt hysterische vormen aan, reageren regeringspartijen PvdA en VVD vandaag op de voorpagina van De Telegraaf, dat groots kopt: ‘Misbruik van racismekaart’.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch ergert zich aan mensen die doen alsof heel Nederland plots racistisch is geworden. “We moeten ons verzetten tegen de PVV, maar ook tegen die toon van Denk“, zegt hij.

Eén van die mensen die doet alsof heel Nederland plots racistisch is geworden, is Gideon Everduim, een donkere leraar uit Amsterdam-Zuidoost die plotseling is ontdekt door heel Hilversum. Hij zat de afgelopen tijd in het NOS Journaal, aan de desk bij Nieuwsuur en in EenVandaag.

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra: “Laten we weer gewoon gaan doen. Niet iedere discussie laten kapen door boze activisten of stokende politici die er van alles aan ophangen.

PvdA en VVD vrezen dat elke discussie wordt doodgeslagen door de angst dat iemand weer de racismekaart trekt. “Wie vragen stelt bij het aantal asielzoekers dat ons land aankan, is een racist. Als je zaken zo neerzet, dan verdwijnt iedere nuance en wordt iedere reële discussie platgeslagen”, aldus Zijlstra.

Daar schiet niemand iets mee op.

Het Telegraaf-artikel over het racismedebat kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen