Jean-Pierre Geelen ergert zich aan ‘sportzomer’ NOS

Jean-Pierre Geelen ergert zich eraan dat de NOS zo hysterisch in de komende sportzomer duikt. Dat heeft de Volkskrant-columnist die jarenlang tv-recensent was gezegd op Radio 1. Geelen vindt dat het échte nieuws ondergesneeuwd raakt. “Ik erger mij mateloos aan die overmaat van sport. Ik heb niets tegen sport, maar wel veel tegen het oeverloze geouwehoer over het spot. Het is een soort entertainment aan het worden. Journalisten houden niet van nieuws, ze houden van evenementen.”

Journalisten moeten niet zo hysterisch doen, vindt hij. “De NOS is één groot evenementenbureau geworden: of het nou gaat over het Songfestival of over Max Verstappen. Het liefst maken we drie maanden plaats voor de sportzomer en vegen we alle actualiteitenprogramma’s van tafel.

Het is polonaisejournalistiek, stelt hij. “De distantie ontbreekt: je viert in plaats van verslag te doen.”

Alleen al de term ‘sportzomer’ die de NOS hanteert is volgens Geelen overdreven. “Er wordt steeds gepraat over de sportzomer, maar die hele term bestaat volgens mij pas sinds het vorige EK. Het is nu volstrekt logisch geworden dat we het liefst elk jaar een sportzomer vieren. Zo valt er altijd wel iets te vieren.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen