Facebook-vijand Sylvana zegt ‘ja’ tegen NPO 2-talkshow

Foto: Leendert JansenDonny Bonsink, de man achter de Facebookpagina ‘Uitzwaaidag Sylvana Simons’, is vrijdagmiddag te gast in de NPO 2-talkshow De Nieuwe Maan. Dat heeft omroep NTR laten weten. De bekendmaking van Sylvana Simons om zich aan te sluiten bij de politieke partij DENK leidde tot een vloed aan heftige, vaak ronduit racistische reacties, op de sociale media. De meest opvallende was de petitie op Facebook om Simons uit te zwaaien op 6 december. “Wat beweegt Donny Bonsink?

Bonsink zit niet alleen aan tafel. Hij gaat in gesprek met Ben de Hosselaer (schrijver, presentator bij Urban Myth Amsterdam), die een satirische reactie schreef op Facebook.

Simons heeft geen zin in een tv-confrontatie met Bonsink, is onthuld op de Facebookpagina Uitzwaaidag Sylvana Simons. “We hebben mevrouw Sylvana Simons uitgenodigd om in debat te gaan met de beheerders, maar natuurlijk durft ze niet“, zegt een collega van Bonsink.

Grote mond op tv, maar als ze dan met mensen in debat kan gaan, die zogenaamde blanken racisten zijn, dan is mevrouw niet thuis. Dat zegt natuurlijk ook wel genoeg.”

Bonsink zat dinsdagavond ook al in de opening van het Achtuurjournaal. Daar keken 1,8 miljoen mensen naar.

Vorige maand was Simons zelf te gast in De Nieuwe Maan. Toen haalde ze uit naar Johan Derksen.

De Nieuwe Maan is morgen om 16.10 uur te zien op NPO 2.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen