3FM ‘heel relaxed’ onder tragische luistercijfers

Frank van der Lende en zijn collega’s bij 3FM maken zich niet zo druk over de dalende luistercijfers. Dat zegt hij vandaag in het AD. 3FM zit in een vrije val naar beneden sinds de populaire dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vorig jaar vertrokken naar andere zenders. Maar Van der Lende, die Coen & Sander opvolgde in de 3FM-middag, is ontspannen. “Iedereen is er heel relaxed onder. Ik denk toch dat het komt door het vertrek van drie grote namen.

Van der Lende hoopt dat het weer goed komt. “Radio is slow business, het duurt even voordat mensen wennen aan het nieuwe geluid. En niet iedereen zal van me houden. Ik denk dan: zolang ik maar radio oprecht vanuit mijn hart maakt.’

3FM noteerde aan het begin van dit jaar, in de meetperiode januari-februari, een marktaandeel van 6,9 procent, de laagste score in tien jaar tijd. Twee jaar geleden zat 3FM in dezelfde meetperiode nog op 10,3 procent marktaandeel. Sindsdien zijn de luistercijfers dus met eenderde gekelderd.

Dinsdag bleek uit cijfers van Nationaal Luister Onderzoek dat 3FM in de periode maart-april een marktaandeel van 7,0 procent had. Daarmee is 3FM nu de zesde zender van Nederland.

Het AD-interview met Van der Lende kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen