Artiesten houden vertrouwen in kwakkelend 3FM

De bekende artiesten Dotan, Typhoon en Eloi Youssef van Kensington denken dat het wel goed komt met het kwakkelende 3FM. Dat lieten ze dinsdagavond weten voor de camera van RTL Boulevard. 3FM zit al tijden in de lift naar beneden en heeft nu zijn minst beluisterde maand in tien jaar achter de rug. “Dan moet je gaan kijken wat je eraan kan doen. Je moet niet gaan verkrampen uit angst, maar gaan kijken: oké, wat was onze passie ook alweer?“, adviseert Typhoon.

De rapper is niet pessimistisch over de toekomst van 3FM. “Ik denk dat het qua passie en 3FM helemaal goed gaat komen.”

Dotan benadrukt dat luistercijfers niet het belangrijkst zijn voor de jongerenzender. “Ik denk dat zij op dit moment bezig zijn met vooral hun eigen ding uit te dragen. Ze letten op nieuw talent en nieuwe muziek en zijn niet zo heel hard bezig met dat ze moeten scoren. Wat dat betreft is het een publieke omroep.

En Youssef: “Zonder 3FM waren wij niet waar we nu waren. Het is ongelooflijk belangrijk dat er een platform is waar bands en acts kunnen groeien. Dat is cruciaal.

De daling van 3FM heeft te maken met het vertrek van gezichtsbepalende dj’s. “Je bent gewend om bepaalde stemmen in de ochtend en middag te horen. Als je bij één zender in één keer én Gerard Ekdom én Coen & Sander verliest, dan voel je dat“, weet showkenner Albert Verlinde.

De ene zender eet de ander op. Gerard Ekdom is verhuisd van Radio 2 en dat gaat ten koste van 3FM. 3FM heeft bestaansrecht, maar een paar luisteraars meer zou fijn zijn.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen