Twan Huys wil Robert M. niet in College Tour

Foto: SBSTwan Huys heeft er geen interesse in om Robert M., die enkele jaren geleden 19 jaar cel kreeg voor het misbruiken van tientallen zeer jonge kinderen in de Amsterdamse zedenzaak, te interviewen in College Tour. Dat heeft de presentator gezegd op BNR Nieuwsradio. Huys strikte in het verleden wel een andere crimineel voor zijn show, Willem Holleeder, maar Robert M. gaat hem te ver. “Nee, dat wil ik absoluut niet. Ik vind dat College Tour totaal ongeschikt is voor deze man“, aldus de tv-interviewer.

Huys vond College Tour wel een geschikt podium voor Holleeder. “Willem Holleeder heeft dertig jaar lang de media beheerst, er zijn boeken over geschreven, ook Peter R. de Vries’ boek. Het is een man waarvan heel veel mensen gefascineerd zijn. Hij had ook nog nooit zijn verhaal verteld. Het was voor ons journalistieke nieuwsgierigheid. Meer was het niet.

Toch is het merkwaardig dat Huys hem interviewde in College Tour, aangezien dat programma bedoeld is om studenten te inspireren. “Dat vinden we zelf overigens niet. We hebben in het verleden ook Rijkman Groenink, de oud-bestuursvoorzitter van ABN Amro te gast gehad. Dat was ook een controversiële figuur. We hebben ook Bram Moszkowicz gehad. College Tour is heel vaak een programma waarin iemand zit die je kunt bewonderen, maar iedereen die een lange carrière heeft, dan zijn er ook dingen die minder zijn.

Huys krijgt nog altijd veel kritiek op de College Tour-uitzending met Holleeder, maar zelf is hij wel tevreden. “Op het moment dat wij hem interviewden, hebben we het uitvoerig gehad over dat hij twee mannen heeft vastgeketend en wekenlang heeft vastgehouden“, zegt hij.

Ik vond dat het kon, de redactie ook en de NTR ook. Iedereen die het tegenovergestelde vindt, respecteer ik, maar wij hadden een andere opvatting“, aldus Huys. “Je bent als interviewer nooit verantwoordelijk voor de daden van je gast.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen