Mart Smeets: ‘Rutger Castricum kan beter’

Mart Smeets denkt dat PowNed-ster Rutger Castricum meer in zijn mars heeft. Dat zegt de sportpresentator in zijn column bij EenVandaag. Smeets heeft enige tijd geleden een ‘boeiend gesprek’ gevoerd met Castricum, toen de twee elkaar bij toeval troffen in Leeuwarden. “Het ging over het feit dat ik geloofde dat hij ‘veel beter’ kon, dat hij wellicht mooie serieuze televisiestukken kon gaan maken en daarover spraken we toen. Dat gesprek herinner ik me als heel prettig“, zegt hij.

Het was echt een goed gesprek, meent Smeets. “Zonder aanstellerij, zonder dubbele bodem, gewoon als man tegen man. Daarna zag ik hem nooit meer live.

Het is onduidelijk hoe Smeets tot zijn oordeel over Castricum is gekomen, want hij heeft naar eigen zeggen nog nooit naar PowNed gekeken. “Zelfs niet per ongeluk.

Smeets heeft niet zo veel vertrouwen in de plannen van PowNed-baas Dominique Weesie om een internet-only omroep te worden. “Wat meneer Weesie kan of wil, weet ik niet, maar Rutger zou (mits wat goed gemeende bijles), voor welk televisiestation, best goede en interessante televisie kunnen gaan maken. Televisie dus op een televisiescherm.”

Daarover hadden we het toen in Leeuwarden. En dat was een buitengewoon prettig gesprek. Vond ik tenminste.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen