Daan Roosegaarde: ‘Fuck you, Twan Huys!’

Foto: SBSOntwerper Daan Roosegaarde liep vrijdagavond boos weg bij het interview met Twan Huys in College Tour. Dat was te zien in de uitzending op NPO 2. Huys liet een filmpje zien, waarin professor Bob Orsem stelt dat Roosegaarde goede sier maakt met uitvindingen die niet van hem zijn. Het was voor Roosegaarde de druppel. “Jezus. Wat zijn we aan het zeiken. Dat meen ik echt. Zullen we anders gewoon stoppen of zoiets, want ik vind dit een beetje zéikerig. Liny, wat zullen we doen?

Roosegaarde wilde met zijn manager overleggen hoe hij hierop moet reageren en liep weg. “Natuurlijk moet ik me verdedigen. Er is hier iemand die zegt dat ik niks verzonnen heb en hij plakt er een plaatje op en that’s it. Godverdomme.

Na achttien minuten kwam Roosegaarde terug. “Het is een opbouw van dingen. Ik vind de toon negatief. Dat kan prima, maar je zet wel een tendens. En ten tweede is het ook gewoon niet waar.

Roosegaarde vindt dat jarenlange inspanningen met één filmpje van tafel worden geschoven. “Dan heb je een of ander filmpje van een man (…) die dan zegt dat het niets is. Dat is niet hoe het is. Wat me raakt is dat je mijn oprechtheid bevraagt. Daar heb ik een probleem mee.

Dan denk ik: fuck you, je zit gewoon kijkcijfertjes te scoren. Ik laat me daar niet voor lenen. Punt. Dikke doei.

Huys vond die opmerking niet leuk. “Nu betwijfel je mijn oprechtheid en dat klopt ook niet. Het gaat niet om de kijkcijfers, maar om de interessante, journalistieke vraag wat van wie is en of het er toe doet.”

Als je werkt in een team, maakt het dan uit wie wat aanlevert en wie de frontman is en wie er achter staat. Dat is een heel belangrijke vraag en dat heeft niets te maken met kijkcijfers.”

Roosegaarde bond in en gaf aan dat hij dat inderdaad wel een ‘interessante vraag’ vindt.

Een filmpje van de weglopende Roosegaarde is te zien op YouTube.

De NTR heeft op zijn website een verklaring geplaatst.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen