NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff stopt met Twitter

Marcel Gelauff, de hoofdredacteur van NOS Nieuws, stopt met twitteren op persoonlijke titel. Hij vindt het ’te plat, te naar binnen gericht, te beledigend en te zinloos’. Dat zegt hij in een column bij Broadcast Magazine. “Al die uiteraard anonieme, vaak vooringenomen, o zo voorspelbare criticasters konden natuurlijk wel elke keer hun gal spuwen (graag gedaan hoor, succes verder maar wel zonder mij), maar tot enige zinvolle uitwisseling van argumenten kwam het nooit“, briest hij.

‘Heel soms’ kreeg Gelauff waardevol contact met iemand, maar over het algemeen was hij vooral druk met het blokkeren van mensen die ‘alleen maar schelden, kankeren en zich wentelen in ongebreidelde zelfgenoegzaamheid en het eigen gelijk, vaak gelardeerd met puur racisme en aanhoudende diepe beledigingen’.

Nieuws of achtergronden verspreiden vanuit het NOS-account (>575.000 volgers) as it happens of door collega’s als Ron Fresen, Sander van Hoorn, Marieke de Vries of NOSop3 lijkt me een stuk effectiever. En voor mij een stuk prettiger.

Twitter; het ga je goed. Ik heb niet de indruk dat iemand me de afgelopen paar maanden heeft gemist. Ik kom misschien nog wel eens aanwaaien, maar vaak zal dat niet meer worden.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen