Vlamingen halen schouders op voor boze Jeroen Pauw

Foto: TROSDe VRT haalt zijn schouders op voor Jeroen Pauw, die de Vlaamse publieke omroep beschuldigt van jatwerk. Dat is te lezen bij het Vlaamse De Morgen. Pauw vindt dat de nieuwe Eén-show Over 5 Jaar wel héél erg lijkt op zijn eigen NPO 1-programma 5 Jaar Later en noemt het op Twitter ‘opmerkelijk jatwerk’. Daarbij plaatst hij de hashtag ‘sansgêne’. “Een terugblik op de voorbije vijf jaar is op zich natuurlijk geen beschermd format“, zo reageert een woordvoerder van de VRT vandaag.

De VRT vindt dat Over 5 Jaar behoorlijk verschilt van 5 Jaar Later. “We pakken het op onze eigen manier aan. Bij ons zitten de gasten bijvoorbeeld allemaal samen aan de tafel voor een gesprek.

Net als in 5 Jaar Later draait Over 5 Jaar om één-op-één-gesprekken tussen een tv-interviewer en prominente landgenoten aan de hand van een gesprek dat ze vijf jaar geleden voerden en al die tijd in een kluis heeft gezeten.

Het enige verschil met 5 Jaar Later is dat Over 5 Jaar naast de individuele gesprekken met gasten ook een gezamenlijk diner met die gasten organiseert.

Lees ook: Goedele Liekens in Vlaamse 5 Jaar Later (24 december)

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen