‘Syrische president Assad gebruikt Nieuwsuur’

De Syrische president Bashar al-Assad gebruikt het interview dat hij aan Nieuwsuur gaf als propaganda in zijn eigen land. Dat stelt Marietje Schaake, names D66 lid van het Europees Parlement, op Twitter. Assad laat het twintig minuten durende interview dat hij gaf aan Tom Kleijn ook uitzenden in zijn eigen land. “Assad gebruikt interview met Nieuwsuur door het in Syrië uit te zenden. Hij laat aan mensen zien dat hij de internationale gemeenschap weerwoord geeft“, aldus de politica. 

Nieuwsuur weet dat en had daar meer aandacht aan moeten besteden, vindt Schaake. “Zou mooi zijn als Nieuwsuur-redactie inzicht in afwegingen rondom interviewen Assad zou geven, en in hoe hij het in Syrië gebruikt.

Bovendien vindt ze het jammer dat bepaalde zaken niet aan de orde zijn gekomen in het interview. “Slecht dat vatbommen, aanvallen met chemische wapens niet genoemd zijn, of waarom Assad jihadisten uit gevangenissen liet.

Schaake ergert zich, gezien het bewind dat hij voert, aan de ontspannen houding van Assad tijdens het interview. “En dan nog grapjes maken tussendoor.

Nieuwsuur-interviewer Kleijn heeft laten weten dat Assad tijdens de opnames overkwam als ‘een aardige man’.

Er keken donderdagavond 668.000 mensen naar Nieuwsuur.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen