Jochem van Gelder wil Dolores Leeuwin opvolgen

Foto: RTLAls Dolores Leeuwin daadwerkelijk stopt als verslaggever van het Sinterklaasjournaal omdat ze tegen Zwarte Piet is, neemt Jochem van Gelder graag haar plekje over. Hij hoeft daar niet eens een beloning voor. Dat zegt de SBS 6-presentator op Twitter. Leeuwin vindt dat omroep NTR niet ver genoeg gaat met het aanpassen van Zwarte Piet en dreigt met een exit. Van Gelder: “Bied me bij deze aan om het tegen reiskostenvergoeding van haar over te nemen“, zegt hij.

Van Gelder is een voorstander van Zwarte Piet in zijn huidige vorm. Hij riep vorig jaar zelfs op tot een boycot van Albert Heijn, omdat die Zwarte Piet in de ban deed. “Albert Heijn lette toch op de kleintjes?“, zei hij toen. “Kinderachtige en kindonvriendelijke actie van AH!

Mensen die de Sinterklaas-traditie proberen te veranderen, wekken bij Van Gelder ergernis op. “Zijn ze nou helemaal van de ratten besnuffeld. Afblijven van onze mooiste traditie!

Sommige mensen duwen Van Gelder in het PVV-hokje vanwege zijn mening over Zwarte Piet, maar daar trekt hij zich niets van aan. “Iedereen die aanhangers van deze mooie traditie vergelijken met PVV-ers neem ik vanaf nu heel erg niet serieus.

Van Gelder heeft het een beetje gehad met de discussie, zei hij onlangs. “Ik denk dat ik naar België emigreer, daar begrijpen ze ook niets van deze onzinnige discussie.

Lees ook: Dolores Leeuwin overweegt Sinterklaasjournaal-exit (donderdag)

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen