’Heibel achter de schermen bij het Sinterklaasjournaal’

Er is heibel achter de schermen van het Sinterklaasjournaal. Inzet is de positie van presentatrice Dieuwertje Blok. Dat schrijft het AD. Sinterklaasjournaal-baas Ajé Boschhuizen heeft knip en klaar laten weten dat Bloks toekomst op het spel staat nu ze zich op een felle wijze tegen Zwarte Piet heeft gekeerd, maar de NTR laat weten dat Blok hoe dan ook aan boord blijft. Een woordvoerder van de omroep laat weten dat Boschhuizen alles ‘op persoonlijke titel’ heeft gezegd en ‘niet namens de NTR’.

Collega’s van Boschhuizen en Blok denken allemaal anders over de Zwarte Piet-kwestie. Acteur Maarten Wansink (Huispiet) vertrekt volgens Boschhuizen als de pieten niet meer zwart mogen zijn. Hoofdpiet Erik van Muiswinkel is juist vóór verandering.

Het is onduidelijk of Blok zich zelf nog met het programma kan verenigen waarin nog altijd zwart geschminkte hulpjes van Sinterklaas voorkomen”, aldus het AD.

Alle betrokken partijen hullen zich volgens het AD in stilzwijgen.

Lees het artikel over het Sinterklaasjournaal vandaag in het AD (via Blendle).

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen