DWDD reserveert eerste tafel Correspondents Dinner

Foto: NPSNederland krijgt net als de Verenigde Staten een Correspondents Dinner. De Wereld Draait Door heeft de eerste tafel gereserveerd. Dat bleek donderdagavond in de VARA-talkshow. Het Nederlandse Correspondents Dinner op woensdag 10 februari vindt plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam en wordt georganiseerd door NTR-presentator Twan Huys. Hij daagde premier Mark Rutte al in 2011 uit voor een Nederlandse versie tijdens de opnames van College Tour.

In de Verenigde Staten is het Correspondents Dinner het jaarlijkse hoogtepunt voor de parlementaire pers, uitgevers, televisiejournalisten, hoofdredacteuren en politici. De president houdt een toespraak waarin hij de pers en de politiek op de hak neemt, gevolgd door een toespraak van een stand up comedian.

Een paar jaar na zijn toezegging gaat Rutte er alsnog voor. Hij houdt tijdens de dineravond een toespraak, waarna Youp van ’t Hek het woord zal voeren. “Vanzelfsprekend is er ook een exclusief diner.”

Het eerste deel van de avond (de inleiding door Twan Huys, de toespraak van premier Rutte en de speech van Youp van ’t Hek) zal worden geregistreerd en komt beschikbaar voor alle media om uit te zenden.

Media die aanwezig willen zijn bij de avond kunnen zich aanmelden, maar het aantal plekken is beperkt.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen