Domien vond kritiek op Serious Request lastig

Geplaatst op Mon 28 Dec 2015 om 15:16

De felle kritiek op Serious Request kwam behoorlijk aan bij 3FM-dj Domien Verschuuren. De radio-actie viel hem zwaarder dan vorig jaar. Dat vertelt hij in het AD. Serious Request kreeg dit jaar behoorlijk wat kritiek te verduren. Critici vinden de radio-actie een ‘egoshow’ en ook was er kritiek op het torenhoge budget voor het Serious Request-spotje. “We moesten uitkijken dat we er niet door werden ontmoedigd. Uiteindelijk zetten we het om in positieve energie“, reageert Verschuuren.

Er was ook veel kritiek op de inhoud van de Serious Request-uitzendingen. “We kregen soms wel wat kritiek van mensen die vonden dat het niet zo geweldig was als vroeger. Ze misten vaste ankers als Veiling TV, iets waar wij wel klaar mee waren.

Mensen zijn gewoontedieren, dat snap ik best. Maar die kritiek maakte het wel taai“, zegt hij.

Uiteindelijk leverde Serious Request dit jaar 4 miljoen euro minder op dan vorig jaar. Op de vraag of hij een verband ziet met de kritiek, zegt Verschuuren: “Geen flauw idee, maar we hebben het wel over 7,5 miljoen euro hè? Dat is onvoorstelbaar veel geld.

Het AD-interview met Verschuuren kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
RTL-baas laakt 62.000 euro voor Serious Request-spotje
‘Domien, Giel en Paul publiciteitsgeile aanstellers’
27 Reacties op “Domien vond kritiek op Serious Request lastig”


 1. Willem

  Er zal altijd kritiek blijven. Maar ondertussen is er wel een prachtig bedrag ingezameld.

 2. Mark

  Pffff. Jankerd. Vangt genoeg poen dus houd je kop man. Volgende keer voor armoede in eigen land collecteren 3FM.

 3. rakker

  Was is nou de bonus voor deze 3 voor goede doelen optredende diskjockeys?

 4. Anonymous

  Kritiek Domien, zul je nog wel vaker krijgen in het leven. Zo werkt dat. Je kunt er duidelijk niet mee om gaan.

 5. mark

  Inderdaad een mooi bedrag dus geen gezeur want de heren hebben zelf ook leuk verdiend.

 6. Hoogsteder

  A.U.B nu voorgoed stoppen met deze ego show.

 7. Valerie

  Prachtig bedrag opgehaald voor een zeer goed doel, maar ook hier zal net als bij alle andere acties ergens geld blijven hangen, denk maar eens aan het riante salaris van 2 ton per jaar voor de directeur van het rode kruis. Maar wat serious request betreft kunnen we kort zijn, het is helaas over de top heen.

 8. Mw. V.A. Ginaal

  Ik wil die Domien wel eens flink verwennen.

 9. Anonymous

  @ Hoogsteder Je hoeft er niet aan mee te doen en niemand is verplicht om te kijken of te luisteren. Jij dus ook niet. Waarom moeten dingen altijd stoppen omdat andere mensen het niet leuk vinden? Ga gewoon wat anders kijken of doen en maak je niet druk om dingen waar je niets mee hebt.

 10. bully

  Ze doen gewoon wat goeds en lekker belangrijk die kritiek. Zelf heb ik dat jaar amper gekeken omdat als ik keek het gewoon niet zo leuk meer was.
  Dat ze zijn afgestapt van een bekende Nederlander in de nacht heeft daar ook mee te maken,het was fris om een nieuw persoon erin te hebben die zijn eigen ding deed.

 11. Anonymous

  bully, er is niets ‘goeds’ aan dat SR.
  Bakken geld leeggooien in apenlanden waar er toch nooit iets verandert en zal veranderen.

 12. Henk

  Door handjeklap tussen de dominante omroep BNNVARA en KRONCRV hebben we nu 2 jaar achter elkaar met Domien in het huis te maken. Zet daarbij de pratende bril Rabbering en je krijgt een dodelijk saaie combinatie. Volgend jaa vers bloed graag. Het liefst 3 nieuwe gezichten die nog nooit in het huis hebben gezeten. De nieuwe zendermanager zou zich daar sterk moeten maken en de macht van de omroepen moeten breken.

 13. Jos

  Het heeft met meerdere dingen te maken. Ik heb nauwelijks gekeken terwijl ik vorige jaren uren lang voor de buis hing. Gerard is weg, de nachtgast is weg, Veiling TV is weg, en zoals bully zegt had ook ik liever wat nieuw bloed gezien. Frank van der Lende, of eens een keer weer een vrouw!

 14. jan

  Het “kunstje”is zo langzamerhand wel gedaan.

 15. wouter

  wat ik afvraag hoeveel kost het om sr te realiseren denk aan beveiliginig etcetera getaald de gemeente dat.

 16. Anonymous

  Ik heb nauwelijks gekeken naar Serious Request, dit terwijl ik een trouw kijker was sinds het begin. 3FM luister ik sinds een paar maanden ook niet meer. Hoewel ik de doelgroep ben, heb ik helemaal niks met de huidige DJ’s.
  Heb dit jaar redelijk veel gekeken naar de Serious Request opvolger bij Studio Brussel: Music For Life – De Warmste Week. Daar halen ze geld op voor een veelvoud aan goede doelen. Iedereen kan geld komen geven voor een doel naar keuze. Dat werkt volgens mij beter dan één centraal doel.

 17. Cornelius

  Ik zou zijn zoete klamme gaatje weleens zorgvuldig willen leegvreten, wat een zalig idee!

 18. Cornelius

  Als hij gewoon zijn zoete warme gaatje zou aanbieden voor geld was de opbrengs zonder twijfel vele malen hoger! Wellicht een goed idee voor volgend jaar.

 19. b

  Ach , kritiek van een overjarige belegen boerenpummel en de Televaag . Zou ik niet van wakker liggen.

 20. Martijn

  @wouter:

  leesvoer!

  http://seriousrequest-leeuwarden.nl/friksbeheer/wp-content/uploads/2014/04/Evaluatie-Gemeente-Leeuwarden-3FM-Serious-Request-2013.pdf
  https://www.haarlem.nl/fileadmin/bestanden/Nieuws/Evaluatie_SR14.pdf

 21. annie

  Een Serious Request voor eigen land? Om nog meer vuurwerk te kunnen kopen zeker.

 22. Gineske Trilplaat

  Shake it baby!

 23. Anne E.

  Ik eloof niet dat die Domian een homo is maar zou wel kunen want hij kijkt wel beetje zo als homos ,

 24. Rogier, Amsterdam

  Je kunt moeilijk ontkennen dat het een egoshow is! Vooral vroeger, toen na afloop de dj’s door het publiek in een open wagen werden gereden als ware het grote film- of popsterren. Wat een schaamteloze zelfverheerlijking was dat zeg.

 25. otto groeneveld

  Het zijn allemaal homo’s bij de radio. SR is voor deze egoïsten niets anders dan hun geweten een beetje opschonen met 2 ton per jaar popie doen en bijna kleine kinderen zakgeld uit hun zak persen. Zielig gewoon. De helft van de opbrengst gaat trouwens naar de snelle managers in de organisatie(s). dan blijft ban de helft nog veel hangen in de landen waar het naar toegaat. Ga met je circus voor de deur staan bij de politici die de wapenhandelaren steunen die eigenlijk verantwoordelijk zijn voor de oorlogen waar het omgaat.

 26. Ludmilla

  Domien is heerlijk! Wat een goddelijke man! Ik wil zijn enorme zaadstaaf leeg melken en alles maar dan ook echt alles van hem doorslikken! God nog aan toe wat een genot!

 27. John M.

  Om nou die directeur van het Rode Kruis te spekken dat zie ik niet zitten. Er blijft veel te veel aan de strijkstok hangen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.