Qmusic in tien jaar tijd ruim 2,5 keer zo groot

Qmusic is in tien jaar tijd ruim 2,5 keer zo groot geworden. Daarmee is het in dit tijdsbestek veruit de grootste groeier in radioland. Dat blijkt uit cijfers die Qmusics muziekdirecteur Rob Ester op een rij heeft gezet. Qmusic was in de recente meetperiode augustus-september de tweede zender van Nederland met 10,1 procent marktaandeel. Nog nooit eerder passeerde het station de 10 procent-grens. Tien jaar geleden, in 2005, had Qmusic nog een marktaandeel van 3,8 procent.

Waar Qmusic maar liefst 6,3 procentpunt aan marktaandeel heeft gewonnen, hebben de overige radiostations – op Radio 5 na (+2,5 procentpunt) – nauwelijks marktaandeel gewonnen of verloren.

Qmusic is in een decennium tijd dus flink gestegen. “Maar van een sprong kun je nauwelijks spreken als je er 10 jaar over doet. Dat is meer een helse klim geweest“, zegt Ester.

Radio 538 is de enige radiozender die het nog beter doet dan Qmusic. In de meest recente luisterperiode had dat station 11,7 procent marktaandeel. Tien jaar geleden was dat 11,8 procent.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen