Radio 1-baas zegt ‘sorry’ voor gênant afscheid Jack

Radio 1-baas Laurens Borst zegt ‘sorry’ voor de gênante afscheidsuitzending voor Jack van Gelder op zijn radiostation. “Wat mij betreft had dit niet zo mogen gebeuren. Excuus Jack“, laat hij weten in een reactie. Nog voordat Van Gelder zelf ‘on air’ was liep hij boos weg omdat studiogast Ben de Graaf hem ‘psychiatrisch’ noemde. “Jammer dat bepaalde critici de grote waarde van deze presentator voor de luisteraar, Radio 1 en de sport niet voelde“, reageert de zenderbaas.

De radio-uitzending werd het omgekeerde van een mooie eerbetoon aan Van Gelder. “Jammer dat dit zo’n invloed kreeg op het bedoelde eerbetoon op Radio 1“, aldus De Graaf.

Want dat eerbetoon verdient Van Gelder wel, vindt hij. “Een mooi eerbetoon verdient Jack van Gelder voor hoe hij luisteraars meeneemt in sportwedstrijden en voor zijn werk voor de publieke omroep. Op dat niveau is Jack van Gelder een groot en uniek talent. Dat is mijn mening en die van velen.

De NOS benadrukt dat de radio-uitzending een initiatief was van Radio 1 en niet van de NOS. “Wij hadden geen enkele bemoeienis met dit programma. We zetten hem morgen zelf (waardig) het zonnetje“, aldus de omroep, verwijzend naar een special van Langs De Lijn op hetzelfde Radio 1.

Kees Jansma, die net als De Graaf te gast was bij het afscheid van Van Gelder op Radio 1, vindt het kwalijk dat presentatoren Jurgen van den Berg en Giel Beelen niet ingrepen toen het woord ‘psychiatrisch’ viel.

Ik kan me voorstellen dat Jack is vertrokken. Ik vond het eerlijk gezegd de taak van de presentatoren om te zeggen dat dat woord onjuist was.

Lees ook: Jack van Gelder loopt boos weg bij afscheid Radio 1

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen